Liikuntaideologian/-idiotian kauneimpia kukkasia

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 4920
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Liikuntaideologian/-idiotian kauneimpia kukkasia

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 26 Loka 2017 8:24

HS: Päivän lehti 26.10.2017 | Lyhyesti

Kuntoilla voi ihan tavallisissa portaissa

KUNTOILUPORTAAT lisäävät suosiotaan, ja niitä on alettu vaatia nyt ympäri kaupunkia. Portailla liikkuminen on hyvää kuntoilua, sitä ei ole kiistäminen. Porrastreenit eivät kuitenkaan välttämättä vaadi pelkästään sitä varten rakennettuja portaikkoja. Siihen soveltuvat myös monet ihan tavalliset kaupungin portaikot.
Esimerkiksi Helsingin Kalliossa on kymmeniä kuntoiluun sopivia portaikkoja parin kilometrin säteellä. Kallion kulttuuriverkosto laati viisi vuotta sitten Kallion portaikoista noin tuhannen porrasaskelman kävelyreitin, jossa yhdistyvät kaupunkihistoria ja kuntoilu.

Vastaavanlaisia portaikkoverkostoja voi laatia muuallekin, varsinkin kantakaupunkiin. Kun porrasliikkumiseen yhdistää kuntoilua ja kotiseututietoutta, monelle kotikaupunki saattaa avautua jopa ihan uudesta näkökulmasta tuoden samalla lisäarvoa ihmisen hyvinvointiin.

Juhani Styrman tuottaja, kaupunkiopas, Kallion kulttuuriverkosto

Kommentti: Liikuntaideologialle/-idiotialle on olennaista, että se maksaa ja paljon. Tavalliset portaat ovat ihmisen kirous ja vaatimus esteettömyydestä onkin kovin vaatimus. Ymmärrän hyvin liikuntaesteisten ja esim. näkövammaisten vaatimuksen portaiden, kynnysten eliminoimisesta ja kaiteiden tarpeellisuudesta. Koskaan ei esitetä, että liikuntaesteisten asumista ohjattaisiin alimpaan kerrokseen, vaan koko taloon on rakennettava hissi, kaikkien osakkaiden maksaessa. Sokeiden hyvät näköalat ovat perusoikeus, josta ei tingitä.

Mitä erilaisimmat "liikuntamuodot" kuten mäkihyppy on saatava veronmaksajien kustannuksella oma hyppyrimäki, omalle paikkakunnalle. Muutama mäkihyppyyn hurahtanut nuori tarvitsee harjoittelupaikkoja ja se on harrastusmahdollisuuksien ja valtakunnan näkyvyyden kannalta tärkeää.

Itse puhtaan järjen inkarnaatio, ministeri Anne Berner haluaa lisätä liikuntaa SÄHKÖPYÖRILLÄ. Sähkökäyttöinen metro, ratikka, juna ei riitä tähän liikuntaan. Varsinainen lihasliikunta ohjataan GYMeihin, jotka maksavat. On siis erinomaisen tärkeää juuri tuo maksullisuus ja mitä hintavampi, sen parempaa " liikuntaa".

Taloyhtiöihin rakennetaan hissejä, jotka ovat hanurista. Sisään ei mahdu edes kahta ihmistä talvivaatteissa. Likistyminen toista vasten voi täyttää seksuaalisen törkeyden merkit. Tanssi on puolestaan vapaaehtoista ja siinä kontakti on haluttu. Tanssin liikunta- ja tasapainoharjoitus on melkoisen kovaa treeniä. Ja siinäkin voi pistää rahaa palamaan upeiden tanssiasujen merkeissä, tämä naisille tiedoksi. Tietysti tanssitreenit Englannissa on yhteiskunnan kulu ja kansainväliset kilpailut lisäksi.
Valtakunnassa on siis tärkeää, että liikuntaportaat maalataan sateenkaaren väreillä, jotta kaikki ryhmät voivat niitä käyttää. Viereen tulee rakentaa hissi, jotta myös porrasestyneet voivat iloita näkymistä. Iloitkaamme sähköisestä liikunnasta, verovaroin tuettuna!
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa