Taas on SE PÄIVÄ !

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 4920
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Taas on SE PÄIVÄ !

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 29 Loka 2017 6:49

On kulunut runsaat 7 kuunkiertoa ja viranomaisten päättämä kesä- ja talviaika vaihtoivat vuoroa. Nyt on sitten vuorossa TALVIAIKA, joka onkin parasta suomalaisille kaamoksen lapsille.
Runsaasti Ruotsissa vieraillessani olen kuullut ihmisten aivopieruja siitä, miten pitää varautua laivan lähtöön paikallisen ajan puitteissa. On vaikeaa ajatella PAIKALLISAIKAA, kun tolkku ja kaikki ajatukset ovat Suomessa, kotinavetassa, työpisteissä ja tarhoissa. Miten se kuningaskin pärjää tämmöisellä ajalla?

Olen turhankin usein ihmetellyt sitä, miten matkustajien nurinat loppuvat omilla ulkomaanmatkoilla huolimatta kellonajoista. Espanjaan mennään puoleksi vuodeksi kaamosta pakoon ja aika on sivuseikka. Kukaan ei ota mustaa jätesäkkiä mukaan ja laita sitä aikaajoin päähänsä, kun on niin kamala ikävä suomalaista kaamosta ja synkkyyttä. Niitä kaikkein onnettomimpia, jotka eivät tahdo selvitä suomalaisuuden ytimestä eli masennuksesta, lääkitään runsaasti ja naistenlehdet ovat täynnänsä erilaisia vaatevinkkejä ja ruokintaohjeita , joilla voi masennusta torjua. Joulun jälkeen helpottaa, kun alennusmyynnit ja kinkunsulatusohjeet purevat naaraiden mielentasapainoon suotuisasti.

Erään puolueen jäsenet ovat aiheellisesti huolissaan lehmien kellonsiirrosta. Miten Mansikki voi tajuta, mihin aikaan kello on kesä- tai taiviajassa. Nyt sitten Espanjasta lähetetään kortti kotinavettaan tuuraajan luettavaksi ääneen lehmille, että hienosti menee ja ruoho on vihreää ja aurinkoakin näkyy. Pian tullaan taas utareeseen kiinni.

Kukaan ei välitä jatkuvasti matkustavien kelloista. Puhutaan jet lageista mannerten välisillä matkoilla. Sen voin salaisuutena kertoa, että aika vaihtuu vyöhykettäin aina joka 15° pituuspiiri. Suomi sijaitsee noin 30° Greenwitchistä itään eli meidän normaaliaika on siis -2 tuntia Greenwitchistä edellä.
Suomalaiset varmaan sekoisivat, jos käytössä olisi ennen Saudi-Arabiassa käytetty AURINKOAIKA. Lapissa ei tarvitsisi mennä lainkaan kouluun tai työhön, koska on yö. Kesällä otettaisiin takaisin ja työntekijäammattiliitot olisivat syystäkin pahoillaan. KIKYLAKKOHAN senkin asian ratkaisee.

HYVÄÄ TALVI-JA NORMAALIAIKAA teille kaikille! Runkatkaa kellojanne ja kirotkaa viranomaisia ja EU:ta, kun ette muutakaan osaa.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa