Onko googlettava potilas lääkärin opettaja/uusien ajatusten antaja?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 4920
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Onko googlettava potilas lääkärin opettaja/uusien ajatusten antaja?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 29 Loka 2017 22:08

HS: Päivän lehti 26.10.2017 Torstai-liite Terveys https://www.hs.fi/paivanlehti/26102017/ ... 22417.html

Moni potilas etsii tietoa vaivaansa internetistä ennen lääkärille menoa – ja se on hyvä asia, sanoo Lääkäriliiton asiantuntija: ”Pohjimmiltaan hän toivoo, että lääkäri vapauttaa hänet huolesta”

Lääkäriliiton piiriylilääkäri Minna Kaarisalon mielestä googlaava potilas arvostaa lääkäriään.
Otteita kirjoituksesta:

"Kaikki lääkärit eivät välttämättä arvosta potilaan etukäteen tekemää googlailua. Joskus lääkäristä saattaa tuntua siltä, että hyvin perehtynyt potilas pitää lääkäriä jonkinlaisena resepti- tai läheteautomaattina. "

"Se, että potilas on hankkinut etukäteen tietoa, antaa Kaarisalon mukaan hyvän lähtökohdan keskustelulle lääkärin kanssa.
”Taustatiedon ansiosta potilas osaa todennäköisesti tunnistaa ja kuvata oireitaan tarkemmin. Hän voi myös rohkaistua kertomaan intiimeistäkin vaivoista.” Jos potilas löytää hyviä omahoito-ohjeita, hän voi myös lievittää vaivojaan jo odottaessaan pääsyä vastaanotolle. "

ÄÄRITAPAUKSESSA potilas saattaa tietenkin olla jo lääkärille tullessaan järkähtämättömän varma siitä, mikä häntä vaivaa ja miten vaivaa pitäisi hoitaa – ja olla täysin väärässä. Silloin neuvottelu jatkosta on vaativaa.
”Lääkärin ei auta muu, kuin kysyä potilaalta, miksi tämä ajattelee juuri näin. Vastausta on syytä kuunnella hyvin tarkkaan. Se voi paljastaa jotakin oleellista”, Kaarisalo tähdentää.
HÄN muistuttaa, että myös lääkärin on perusteltava ymmärrettävällä tavalla oma näkemyksensä. ”Vain näin luottamus pysyy yllä.”

Kommentti: Kun näitä VHH-palstoja selailee ja katselee niitä kertomuksia, joissa ihminen on saanut moniin vaivoihinsa avun, niin tuntuu melkoisen typerältä sellaiset väitteet ja lähinnä uskomukset (ruokintatiede), että kyse olisi yksittäistapauksesta.
Mikään ei todellakaan estä ketään kokeilemasta VHH:ta ja saamasta tukea kokemuksilleen näiltä palstoilta. Syöminen ei ole yksilöltä kiellettyä eikä rikollista. Vain sellaiset ruokintaohjeet, jotka pahentavat oloasi ja vievät sinut surman suuhun, ovat RIKOLLISIA.

Toki lääkärikirjaa/nettiä lukiessa tuntee omaavansa kaikki maailman sairaudet kannesta kanteen. Hyvä olla huolissaan. Hengästyminen , pistokset rinnassa, lihasten älytön kipeytyminen pelkästään rapuissa tai yleinen voimattomuus: mene lääkäriin ja ota selkoa. Alhainen hemoglobiini, statiinit, diabetes, , legendaariset oireet kuten väsymys, kusetus ja janotus viittaavat vahvastii diabetekseen. Ei ole väärin mennä tutkituttamaan itseään. Vain osaamattomat "erikoishoitajat" voivat pahentaa tautiasi. Luota lajitovereihisi!
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa