Raskausaika on myös sikiön riskiaikaa

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 4920
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Raskausaika on myös sikiön riskiaikaa

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 16 Marras 2017 12:12

HS: Päivän lehti 16.11.2017 https://www.hs.fi/paivanlehti/16112017/ ... 50725.html

Masennus ja sydänsairaudet virittyvät jo kohdussa – stressaantuneita odottavia äitejä pitäisi auttaa nopeammin, sanoo tutkija

Äidin stressihormoni vaikuttaa sikiön aivojen kehitykseen. Myös diabetes, ylipaino ja sydänsairaudet juontuvat kohdusta.

Kommentti: Artikkeli on pitkähkö, joten lukekaapa linkin kautta.
Onneksi kansansairauskonttori on kehittänyt nerokkaan ohjeistuksen StopDia.fi, jonka kautta jo 10:ssä vuodessa saadaan tuloksia näytille. Ensimmäisenä siitä päässevät nauttimaan lestadiolaisperheet. Ehkäpä raskausdiabeteksesta ja masennuksesta kärsivien odottavien äitienkin tilanne paranee jo 7:nen lapsen kohdalla?
Artikkelin mukaan "odottavaa äitlä pitäisi auttaa nykyistä nopeammin". No vanha sanonta, jota kansansairauskonttorissa selkeästi noudatetaan, on , että turha kiire vain lisää kusipäisiä lapsia. Kaikille heille ei millään löydy sieltä tutkijan hommia.

Onnea ja menestystä juuri lanseeratun StopDia-projektin parissa. Onneksi tulosten odotusaikajana on tarpeeksi pitkä, joten homma unohtuu kuin statiinien vaikuttavuustutkimus (prof. Huupponen) tai turkulaisten STRIP-juttu. Unohtaminen ja siihen tukeutuminen ei ole pelkästään dementiaa vaan tietoista sumuttamista.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa