Pään siirto onnistui, eduskunta innoissaan

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 4920
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Pään siirto onnistui, eduskunta innoissaan

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 19 Marras 2017 0:46

HS: Tiede Julkaistu: 18.11. 10:50 , Päivitetty: 18.11. 11:40 Jukka Hiiro HS https://www.hs.fi/tiede/art-2000005454757.html

Päänsiirto ruumiilta toiselle onnistui – Kiistellyn italialaiskirurgin tähtäimessä seuraavaksi elävät potilaat


Italialaiskirurgi Sergio Canaveron mukaan toimenpidettä voitaisiin mahdollisesti käyttää myös kuolleiden herättämiseen.
Neurokirurgi Segio Canavero väittää toteuttavansa päänsiirron elävälle ihmiselle jo lähivuosina.

TUTKIJARYHMÄ väittää tehneensä maailman ensimmäisen päänsiirron. Kiinassa toteutetussa 18 tuntia kestäneessä operaatiossa toiselta ruumiilta irti leikattu pää operoitiin kiinni toiselle ruumiille niin, että selkäranka, hermosäikeet ja verisuonet yhdistettiin, The Telegraph kertoo.
Kirurginen operaatio toteutettiin tohtori Xiaoping Renin johdolla Harbinin lääketieteellisessä yliopistossa Kiinassa. Projektia vetävä italialaiskirurgi ja professori Sergio Canaveron mukaan he ryhtyvät välittömästi valmistelemaan päänsiirtoa elävälle potilaalle.
Canaveron mukaan sähköimpulsseilla pystyttiin todentamaan, että ruumiilla tehdyn pään siirron jälkeen hermot toimivat ja operaatio oli onnistunut, hän sanoo The Telegraphille.

WIENISSÄ konferenssissa perjantaina puhuneen Canaveron mukaan he rupeavat välittömästi valmistelemaan seuraavaa vaihetta, joka on päiden siirto aivokuolleilla potilailla. Canaveron väitettä ei ole pystytty tuoreeltaan kuitenkaan varmistamaan.
Canavero ilmoitti viime vuonna, että ensimmäinen elossa olevan ihmisen päänsiirto tehtäisiin jo tänä vuonna. Aikataulu kuitenkin muuttui, kun jo vapaaehtoiseksi ilmoittautunut venäläinen Valery Spiridonov vetäytyi ihmiskokeesta. ”On olemassa asioita, jotka ovat kuolemaakin pahempia.”

Alphr-verkkosivuston mukaan Spiridonov kärsii lihaksia ja hermoja surkastuttavasta spinaalisesta lihasatrofiasta ja hänen liikkumisensa on sen johdosta pyörätuolin varassa. Spiridonovin kerrotaan muuttaneen mielensä, koska Canavero ei voinut taata hänen varmasti kävelevän operaation jälkeenkään.
Canaveron kerrotaan etsivän nyt Kiinasta vapaaehtoista potilasta. Leikkauksen ajankohta tuskin kuitenkaan koittaa ainakaan ennen vuotta 2018.
Canavero on esitellyt kehittelemäänsä operaatiota myös Tedx-konferenssissa.

TIEDEYHTEISÖ suhtautuu kokeelliseen hankkeeseen kauniisti sanottuna epäileväisesti. Oikeampi termi useimpien kohdalla olisi itseasiassa, että suhtautuminen Canveron kokeisiin on kauhistunut. Yksi kiivaimpia vastustajia on yhdysvaltalaisten neurokirurgien yhdistystä johtava tohtori Hunt Batjer. ”En toivoisi tällaista kenellekään. En sallisi kenenkään tehdä tällaista minulle, sillä on olemassa asioita, jotka ovat kuolemaakin pahempia”, Batjer on sanonut The Independent -lehdessä.
Professori Chad Gordon Johns Hopkinsin yliopistosta sanoo verkkomedia BuzzFeedille, että Canaveron väitteet eivät ole tieteellisesti kestäviä.
”Hän ei tule ikinä onnistumaan siinä, että kytkisi jonkun aivot jonkun toisen selkäytimeen ja saisi ne toimimaan yhdessä”, Gordons on sanonut.

MINNESOTAN yliopiston biologian apulaisprofessori tohtori Paul Myers on samoilla linjoilla. ”Näemme todennäköisesti ihmispään robotilla ennen kuin toiseen kehoon kiinnitettynä””Tämä toimenpide ei toimi. Kokeilisi vaikka apinoilla ensin, mutta hän ei voi, koska lopputulos olisi parhaimmillaan kivusta ja kauhusta hulluksi tullut raajarikko ja valittava eläin, joka olisi huonoa mainosta hänen kokeilleen”, Myers kirjoittaa blogissaan.
”Näemme todennäköisesti ihmispään robotilla ennen kuin toiseen kehoon kiinnitettynä”, NYU Langone sairaalan eettinen johtaja tohtori Arthur Caplan sanoo Live Science -lehdelle.

CANAVERO itse väittää, että on saanut henkilökohtaisesti lääketieteelliseltä yhteisöltä runsaasti tukea. Tohtori Batjerin väite siitä, että pään siirto olisi kuolemaakin pahempi kohtalo, saa Canaveron tuhahtamaan. ”Hän on verisuonikirurgi. Aivoverisuonikirurgi, kyllä, mutta ei hän mitään tiedä”, Canavero vähättelee. Canaveron mukaan hänen kehittämänsä toimenpidettä voitaisiin mahdollisesti käyttää myös kuolleiden herättämiseen, jos aivot jäädytettäisiin ja säilytettäisiin asianmukaisesti. Ensimmäinen kokeilu jäädytetyn pään, ja ihmisen, henkiin herättämisestä voitaisiin hänen mukaansa tehdä jo lähivuosina, Canavero sanoo saksalaislehti Ooomissa.
Canavero ideoi päänsiirron jo vuonna 2013, ja Helsingin Sanomat on uutisoinut aiemmista vaiheista muun muassa 2015.

Oikaisu 18.11. kello 11.40: Sergio Canavero on esitellyt kehittelemäänsä operaatiota myös Tedx-konferenssissa, ei Ted-konferenssissa, kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Fakta: Mitä päänsiirto oikein tarkoittaisi?
-Päänsiirrossa elävän ihmisen pää sijoitetaan toisen ihmisen kehoon.
-Tavallaan kyse on elinsiirrosta, jossa kokonainen keho on uuden pään hallittavaksi siirrettävä elin.
-Ennen operaatiota sekä keho että pää jäähdytetään 12–15-asteiseksi, jotta solut kestävät pidempään ilman happea.
-Operaation jälkeen potilasta pidettäisiin koomassa ainakin kuukausi.

Kommentti: Huolimatta eduskunnan innosta on Suomessa "eettinen komitea" se, joka ratkaisee, mitä saa tehdä, mitä ei. Aikoinaan oli ranking-listan kärjessä sydänsiirrot. Christian Barnard onnistui Etelä-Afrikassa ja siitä on alkanut suurenmoisen operaation voittokulku. Munuaiset, maksat ja keuhkot ovat jo arkipäivää siirtotekniikoissa. Kepulit haluavat hallita näitäkin uusissa maakuntatietokeskuksissa, vaikka nostamalla haja-asutusalueiden terveyskeskuksia yliopistosairaaloiksi. Synnytyksien keskittäminen on kuulemma onnistunutta tapahtuvaksi takseissa ja ambulansseissa. Siinä ei anestesialääkäriä tarvitse ja auton rengasrauta kelpaa pihtiosaajalle. Välilihan leikkuuseen on keittiöveisi tärkeä ja hangessahan sen voi steriloida.
Ymmärrän pikkukuntien huolen satojen kilometrien sairaalamatkoista, kun jo voinapeilla ahdistellan ja 1-maidolla pelotellaan.

Nyt eettisen kieltolistan kärjessä on ylivoimaisesti VHH. Tappava, tutkimaton, itsekkäiden yksilöiden kirottu ruokavalio, joka johtaa monet vaivat ja surut remissioon. Remissio on puolestaan lääketehtaiden kauhistus ja Hippokrateen valan tosissaan ottaneiden ihastus. Agronomiryhmän ja muunkin talikkoporukan suurena inhona on punainen liha, voi, rasvainen juusto, koska kengänpohjateollisuuden ylijäämä pitää jollain tavoin markkinoida ja rasvaton juusto on sitä parhainta maun murskaajaa.

Urhea Sotkamon pikkukunta on halunnut lasten parasta ja siksipä vaihtoehtotarjonnaksi halukkaille on järjestetty voinappeja ja 1-maitoa. Onhan se sentään törkeää, jos juo 1/2 litraa 1-mairoa päivässä (5gr), on vuoden tappavan rasvan saanti 365 x 5 gr = 1825 gr eli vajaa 2 kg eli 4 pakettia varmuudella tappavaa eläinrasvaa. Itsellä menee noin 500gr/vk eli 26 kg/v eli 52 pakettia tuota hunajaa. Ja täällä keikun vielä v...tuilemassa nomenklatuuralle.

Pään siirtoa varten on kehitetty testikin: on osattava luovuttajan ja saajan puolelta 0:n ja 1-sen kertotaulu, muuten ei tule siirtoa, ettei kukaan menetä tai saa liikaa arvokkaita juttuja ansiotta. Joidenkin maiden porukoiden aivot ovat kuulemma kaikkein kalleimmat johtuen niiden käyttämättömyydestä. Kai se pääkoppakin siihen hintaan kuuluu?

Suomen eettinen komitea on nyt vaikean paikan edessä: pitäisi hyväksyä jatkuvan sokerin mittari ja silloin paljastuu diabeetikoille ruisleivän valheellinen markkinointi. Luultavasti kuitenkin tuo päänsiirto saa luvan ensin ennen yksilön jatkuvan sokerin mittausta. Suomessa todella uskotaan siihen, että HERROJEN PELKO ON VIISAUDEN ALKU. Ilmankos on asiallisten tiedemiesten pako ulkomaille huomattavaa.

60-luvun peruukkien ja tupeiden vaihto onnistuu nyt sitten koko pään vaihtamisella. Alkaa vanhoilla ukoilla flaksi käymään, jos saa kunnon meikkihomppeliveijarin nupin itselleen. Miten lie suuntautumisten siirron laita ? Onkohan siinä ruuvikierre vaiko joku Camlock-menetelmä?
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa