Opimme virheistämme

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6112
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Opimme virheistämme

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 24 Marras 2017 14:47

Ville Vilén on Ylen Luovien sisältöjen johtaja, YLE:

"vain häviämisestä oppii, voittamisesta ei mitään. Tämä on haastavaa meillä Suomessa, jossa tuntuu edelleen olevan käytössä yhden virheen malli. Kerran kun mokaat, niin loppuelämä on siitä yritettävä häpeissään toipua."

Kommentti: Kuinka monta virhettä saa nomenklatuuran edustaja tehdä, että jotain oppisi?
Miten sitten lie virheiden aikajaksotus? Oppiiko viikossa munauksistaan yhtikäs mitään? Entäs kun emämunauksesta on kulunut reilut 40 vuotta ja uudet vieraskieliset tutkimukset osoittavat aivan päinvastaista?
Sotasukellusvene KURSKin kapteeni viimeisinä sanoinaan kysyi, että "kuka perkele se laukaisi torpedon jo putkessa?" Eikä kapteenin tarvinnut oikeudessa todistaa yhtikäs mitään, vaikka KGP:llä siihenkin konstitn olisivat olleet. Arveltiin amerikkalaisten viaksi koko juttu.
Suomessa oma turpa tukitaan kaivoveteen leivotulla pullalla...nykyään torakkanisulla, joita rusinoiksi kutsutaan.

Suomessa siis arvellaan, oletetaan, uskotaan, elinkeino sanoo näin, on viitteitä, mutta pitkäaikaiset tutkimukset puuttuvat epäeettisyyden takia, sokeri on diabeetikolle paras lääke....Aika vankkumatonta selittelyä ihan professoritason porukalta. Virhe-sanaa ei saa käyttää muuten kuin ulkomaakielisten tutkimusten arvostelussa.

Erehtyminen on inhimillistä , sanoo vanha sanalaskukin. Suomessa sen merkitystä ei tunnusteta eikä sen latinankielistä lausetta ole kykyä suomentaa.( Error est Humanum)
Kalakukko

catharsis
Viestit: 67
Liittynyt: 27 Heinä 2011 12:38
Paikkakunta: Kotka

Re: Opimme virheistämme

ViestiKirjoittaja catharsis » 25 Marras 2017 22:31

Oikeasti se kuuluu, että "vain myönnetyistä virheistä oppii". Mitään myöntämistähän viralliselta tasolta ei ole saatu, joten...

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5320
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Opimme virheistämme

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 26 Marras 2017 13:32

Onhan toki virallinen taho jo myöntänyt kardinaalivirheitään:
Fogelholm myöntää vihdoin: Maaeläinrasva ei olekaan vaarallista (2014)

Jussi Huttunen tunnusti saunassa Kari Salmiselle: ”oikeassa sinä Kari olet ollut….kaikki nämä vuodet”. Huttunen myönsi sittemmin myös julkisesti: "Parhaalla tahdollakaan ei löydy yhteyttä rasvaisen ruuan ja sydäntautien välillä." Huttunen toimi Kansanterveyslaitoksen (nyk. THL) ylijohtajana ennen Pekka Puskaa.

Ruotsissa valtion komitea, Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) pohti ravitsemussuositusten oikellisutta asiaa kaksi vuotta ja julkaisi 5.5.2010 kannanottonsa. Sen mukaan tuki vähärasvaiselle ruokavaliolle on "laihaa", eikä sille löydy tieteellisiä perusteita. Suomalaiset seurasivat perässä muutaman vuoden viipeellä.

Ruotsin lääkärilehti kirjoitti tänä vuonna:
Fettintag och kardiovaskulär hälsa – är vi helt felinformerade? (Rasvan syönti ja sydän- ja verisuonitaudit – Onko meitä informoitu väärin?)

Kyllä niitä virheitä myönnetään, vaikkakin kovin hitaasti. Odotan, että Duodecimin myöntäisi olleensa väärässä mollatessaan ravintolisien käyttöä "uskomushoidoksi". Uusi tutkimus Jyväskylän keskussairaalan reumaklinikasta osoittaa, että puolet reumapotilaista potee D-vitamiinin puutetta, joka huonontaa taudin ennustetta. Tutkijat tosin tulkitsevat, että kun lasi on puolillaan vettä se on puoliksi täysi. Minusta se on puoliksi tyhjä. Reumaprofessori Heikki Isomäki kirjoitti HS:ssa jo vuonna 2001, että reumapotilaiden D-vitamiinin tarve on 250 µg päivässä. Silloin virallinen taho vaikeni tyystin ja suosittelee edelleen 10 µg:aa päivässä.
Keskisuomalaisten reumapotilaiden D-vitamiinitilanne
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa