Itse "ruokintaidiotian jumala" jyrähtää tuhansiin tutkimuksiin vedoten

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6112
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Itse "ruokintaidiotian jumala" jyrähtää tuhansiin tutkimuksiin vedoten

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 19 Tammi 2018 14:21

Maaseudun Tulevaisuus: Ruoka11:54 Riitta Mustonen

Ravitsemusprofessori tyrmää puheet siitä, että hiilihydraatit lihottaisivat:
"Suomessa ei ole koskaan syöty näin vähän hiilihydraatteja kuin nyt"
Ruisleipä on varma valinta, kun haluaa ruokavalioonsa täysjyvää ja kuitua.
Täysjyväviljan terveysnäytöt ovat tieteellisesti perusteltuja, sanoo Mikael Fogelholm.

Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm pitää erikoisena, että vähähiilihydraattisen ruokavalion kannattajat nimeävät hiilihydraatit lihomisen syyksi. "Se on mielenkiintoista, sillä Suomessa ei ole koskaan syöty näin vähän hiilihydraatteja kuin nyt."
Fogelholm muistuttaa, että viljassa on muitakin ravintoaineita kuin hiilihydraatteja. Täysjyvän uloimmassa kuorikerroksessa on esimerkiksi paljon rautaa, minkä vuoksi täysjyvävilja on vegaaneille tärkeä raudanlähde. "Tosin tämä rauta ei imeydy kovin hyvin, mutta imeytymistä edistää runsas C-vitamiinin saanti." Täysjyväviljan alkiossa on puolestaan runsaasti E-vitamiinia ja B-ryhmän vitamiineja ja ytimessä tärkkelystä ja proteiineja.

Kun tarkastellaan useita väestötutkimuksia, täysjyväviljan myönteiset vaikutukset pitkäaikaissairauksiin ovat eri ruoka-aineryhmistä johdonmukaisimmat. Liki 60 prosentissa tutkimuksista runsas täysjyväviljan käyttö vähentää pitkäaikaissairauksia. Vain viidessä prosentissa tulos on ollut päinvastainen. Vielä ei tiedetä, mikä täysjyväviljassa aiheuttaa hyvät vaikutukset. Syy saattaa olla runsaassa kuidun saannissa.
Vaikka kuitu ei olekaan sama asia kuin täysjyvä, Fogelholm antaa helpon neuvon täysjyväviljatuotteen valintaan: Katso leipäpakkauksesta, paljonko leivässä on kuitua. Yli viisi prosenttia on hyvä nyrkkisääntö.

"Ruisleipä on aina hyvä, mutta leipäkulttuurimme on sekaleipäpainotteinen. Edes leivän nimestä ei voi päätellä, onko se täysjyväleipää."
Suomessa puhutaan vaaleasta leivästä, kun tarkoitetaan muuta kuin täysjyväleipää. Nimi johtaa helposti harhaan, sillä vaaleastakin viljasta, kuten kaurasta tai vehnästä, tehty leipä voi olla täysjyväistä.
Nestlén teettämän tutkimuksen mukaan osa suomalaisista ei tiedä, mistä saa täysjyvää. Esimerkiksi joka kymmenes luulee, että banaanista saa sitä, ja yhtä moni arvelee sitä olevan myös valkoisessa leivässä tai siemenissä.

Kuitua voi saada täysjyväviljavalmisteiden lisäksi kasviksista, hedelmistä, marjoista, siemenistä, pähkinöistä, palkokasveista ja lihankorvikkeista, kuten nyhkökaurasta tai Härkiksestä. Suositeltava kuidun määrä naisille on 25 grammaa vuorokaudessa ja miehille 35 grammaa. Suomalaiset naiset saavat keskimäärin 22–24 grammaa ja miehet 22 grammaa. Sydänliiton ravitsemusasiantuntija Anna Kara neuvoo syömään vähintään kuusi oman kourallisen kokoista annosta kasviksia päivässä ja kunnon aterioita, joille sisältyy myös täysjyväleipää.

Kommentti: Niinpä taivas repesi. Ugh, jumalan ääni on kuulunut ja tulosteen kaltaista kuitua sisälsi.
Vielä taitaa olla jokunen matka Myllyteollisuuden palkintoon. Sopivan härski kehuminen ja erityisesti tuo Nestlen tutkimus paljasti lähteen noihin tuhansiin tutkimuksiin. On meillä tosi törkeä kolmikko: PP, MF ja US.
Kalakukko

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Me vaaralliset?

ViestiKirjoittaja San Martino » 19 Tammi 2018 14:37

Fogelholm kirjoitti:....vähähiilihydraattisen ruokavalion kannattajat nimeävät hiilihydraatit lihomisen syyksi.

Fogeli lukee ilmiselvästi blogejamme,sillä missäpä suomalaisessa mediassa VHHn kannattajat saavat äänensä kuuluville? Hesari,Iltis,YLE?

Olemme me vaarallisia...juu


Jopa Mustajoen täytyy tietää, että hiilarit lihottavat sen takia, että.....

viewtopic.php?f=81&t=6880&start=75#p47773

catharsis
Viestit: 67
Liittynyt: 27 Heinä 2011 12:38
Paikkakunta: Kotka

Re: Itse "ruokintaidiotian jumala" jyrähtää tuhansiin tutkimuksiin vedoten

ViestiKirjoittaja catharsis » 19 Tammi 2018 18:54

Fogelille tiedoksi: Tarvitaan vain yksinkertainen koe: pudota hiilihydraatit alle 25 g/pv, vaihda tilalle (eläin)rasva ja käytännössä kaikki metaboliset ongelmat ja ylikilot poistuvat. Ei se sen kummallisempaa ole.

Tässä vaikka ihan tutkimuksentynkää: https://www.youtube.com/watch?v=FUezkLOU8fg

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

"ruokintaidiotian jumala" jyrähtää...

ViestiKirjoittaja San Martino » 20 Tammi 2018 22:57

Kalakukko kirjoitti:
Niinpä taivas repesi. Ugh, jumalan ääni on kuulunut ja tulosteen kaltaista kuitua sisälsi.

Sopivan härski kehuminen ja erityisesti tuo Nestlen tutkimus paljasti lähteen noihin tuhansiin tutkimuksiin. On meillä tosi törkeä kolmikko: PP, MF ja US.

viewtopic.php?f=36&p=47811#p47791Satusetä kävi taas kurkkimassa blogejamme...


Mikael Fogelholm kirjoitti:
Mielenkiintoista, että tätäkin kommentoidaan ”puhuu elintarviketeollisuuden pussiin”. Metsän marjoja lukuun ottamatta aina joku tuottaja ja/tai jalostaja löytyy ruoalle. Vaikea suositella mitään olematta ainakin ”jonkun kätyri”

https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 1237469184

Onko pakko suositella jotain tai sitä samaa päivästä päivään?


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa