Meta-analyysit eivät ratkaise ravitsemuksessa

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5993
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Meta-analyysit eivät ratkaise ravitsemuksessa

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 22 Huhti 2018 16:36

Lääkärilehti Nro 16/-18 20.04.2018
Ajassa / näkökulma

Pertti Mustajoki : " Meta-analyysit eivät ratkaise ravitsemuksessa

Ravitsemusta käsittelevät meta-analyysit muodostavat valintamyymälän, josta kukin voi valita itselleen edullisimmat tulokset ja media suosituksista eniten poikkeavat uutiset.
Lopputuloksena suuren yleisön käsitys terveellisestä ruoasta hämärtyy".

Kommentti: Olemme saaneet lukea ja todeta erityisesti ruokintateollisuuden herkät sanavalinnat tutkimuksissa: Arvellaan, luullaan, otaksutaan, näyttää siltä, on oletettavaa, tarvitaan vielä lisätutkimuksia, kuvitellaan jne. Siis todella spesifistä tieteen kieltä.

Leino Utriainen (D.I.) on perkanut mittavan määrän tutkimuksia ja niistä tehtyjä taulukoita. Tuloksena on ollut ihan toisenlainen lopputulema kuin mitä arvon käypähoitoryhmä tai lääketehtaat ovat kansalle esitelleet.

Olen pitänyt lääkärikuntaa ehkä kaikkein valikoituneimpana akateemisena ammattikuntana, joille ei luulisi prosenttilaskun olevan vaikeaa. Lukioiden huiput tavoittelevat lääketieteelliseen ja monet pääsevätkin. Minne katoaa lukion matematiikan osaaminen tai ehkäpä oikeampaa olisi sanoa, minne katoaa kriittisyys opetusta ja mainontaa kohtaan?

Ruokintasuosituksissa korostettiin kovasti kymmenien tuhansien tutkimusten materiaalipohjaa ja huolellista perkaamista. Ainakaan viisauden valo ei ole langennut näiden perkaajien ylle, kun esim. diabeetikoille suositetaan samaa vahvasti hiilihydraattipitoista ruokaa kuin terveille. Eikö se nyt vaan mene jakeluun, että sokeri on diabeetikoille tappava yhdistelmä? Ja miten lie agronomit ymmärtävät metabolian? Ihmisen ei tule tavoitella teuraspainoa kuten sikojen laita on, joka agronomien ominta aluetta.

Siemenöljyt, päätön juoksentelu ja kuitujen korostus on saanut megalomaaniset mittasuhteet. Siihen lisäksi kaikenlainen ötökkäravinto, joka koostuu ns. paskakärpäsistä ja muista sittisontiaisisista, niin taudit varmasti lisääntyvät exponentiaalisesti. Jos avaruushenkilöstö juokin omaa virtsaansa puhdistuksen jälkeen, niin älkää sitä meille kaupatko.

Kestävätkö ruokintatalibaanien meta-analyysit päivänvaloa? Missä ovat PP:n tuhannet tutkimukset?

Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 21 vierailijaa