Mustajoen teesit vaikuttavat jo USA:ssa

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5992
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Mustajoen teesit vaikuttavat jo USA:ssa

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 07 Touko 2018 13:15

HS: Ulkomaat Julkaistu: 7.5. 12:10 HS-Reuters

Yhdysvallat kamppailee ylipainoa vastaan uudella kalorisäännöllä: velvoittaa ravintolat paljastamaan asiakkaille annostensa energiamäärän

Lähes 37 prosenttia amerikkalaisista aikuisista on ylipainoisia, mikä aiheuttaa vuosittain miljardien dollarien sairauskulut.
Amerikkalaisravintolat joutuvat jatkossa ilmoittamaan ruoka-annostensa sisältämät kalorimäärät ruokalistoissa.

MONET ravintolat, supermarketit, ruokakaupat, elokuvateatterit ja ruoka-automaatit ympäri Yhdysvaltoja joutuvat maanantaista alkaen ilmoittamaan selkeästi ruoka-annostensa sisältämän kalorimäärän. Lähes 37 prosenttia amerikkalaisista aikuisista on ylipainoisia, mikä aiheuttaa vuosittain miljardien dollarien sairauskulut. Uusi kalorisääntö on yksi Obamacare-terveydenhuoltouudistuksen toimenpiteistä taistelussa ylipainoa vastaan.
Amerikkalaiset syövät paljon ulkona, ja ravintotietojen julkistuksen uskotaan vaikuttavan siihen, että kansalaiset tekevät jatkossa terveellisempiä ruokailuun liittyviä valintoja. ”Tämä auttaa ihmisiä karsimaan satoja kaloreita nopeissa päätöksentekotilanteissa”, sanoo Margo Wootan, ravitsemusasioista vastaava varapääjohtaja kansalaisjärjestö CSPI:stä. Järjestö on ajanut voimakkaasti kyseistä tiedonantovelvollisuutta Yhdysvalloissa.

SEN LISÄKSI, että kuluttajat tekevät ruokien kalorimäärät nähtyään terveellisempiä valintoja, viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että kaloritietojen julkaiseminen kannustaa myös ravintoloita vähentämään valmistettavien annosten kalorimääriä. Monet ravintolaketjut ovat jo vuosia ilmoittaneet ruokiensa kaloritiedot, joiden julkistamista muun muassa New Yorkin kaupunki ja Kalifornian osavaltio ovat edellyttäneet.

Uudistus on kuitenkin saanut osakseen myös vastustusta esimerkiksi Domino’s-pitseriaketjulta.

Kommentti: "Lähes 37 prosenttia amerikkalaisista aikuisista on ylipainoisia, mikä aiheuttaa vuosittain miljardien dollarien sairauskulut."
Mikä tässä oikein mättää? Eikö suomalaisten huippuunsa kehittämä ruisleipä-rypsiöljy-liikuntamantra kera Mustajoen kaloriteorian ohella kelpaakaan näille avaruuden valloittajille? Suomi mielellään luovuttaisi vaikka heti 1000 ruokintatalibaania opettajineen suurlähettiläiksi ympäri Amerikan . Eihän heitä tulisi kuin 19-20/osavaltio, joka luonnollisesti liian vähän. Kuopion talibaaniopisto on laitettava 3-vuoroon välittömästi ja siten pelastamme Amerikan. Ja tämä olisi huikea idea vastakauppateoriaan , kun hävittäjiä hankitaan.

Suomalainen ruokintateollisuus on nyt uuden edessä. Tuleeko mämmistä uusi Amerikan hittituote? Miten lie käynee kotkalaisten possojen, kun kuulin vastikään, että tuotantoa ei haluta lisätä. Maksalaatikko kuitenkin varma menestys ja NYT alkaa etusivuillaan kertoa maksalaatikoiden alennuskaupat Trumpin toilauksien ohella. Suomalaiset kekrijuhlat amerikkalaisella aseistuksella tullee menestystuotteeksi, se on varmaa. Joka juhlassa on vain uusia kävijöitä.

Samanlaista menestystä povaan suomalaisille makkaroille, joissa liha-aines koostuu vain siitä, kun rekka ajaa teurastamon pihan kautta kauppoihin. Enempää vegaaniksi ei voi makkara muuttua.
Kanamunien vientiä on kanssa syytä tarkkailla niiden sisältämien kolesterolien ja monien ravintoaineitten takia. Ei ole syytä opettaa amerikkalaisia pahoille tavoille. Olen huolestunut amerikkalaisesta kansallisruosta, donitseista. Onneksi kinkku on tuiki tuntematon mahtimaassa, kurttunokka kalkkunat kuivine lihoineen riittää suuremmallekin joukolle, toisin olisi mehevän kinkun laita.
Aivovientiä on syytä rajoittaa, sillä Amerikka ei voi enää kestää Trumpin kaltaisia lisää, kuten hallituksemme toimet ovat osoittaneet jojoilullaan.

Statiinikäypähoitoryhmän sijoittaisin mieluusti Disneylandiin Ankkalinnan kaupunkiin, jossa Roope- ja Mummoankka pärjäilevät hienosti ilman statiineita.

Ainoa este lähettiläiden lähdölle lienee Trumpin tiukat maahantulosäännöt ja varsinkin niille, joilla on talibaanileima otsassaan. Ei ole helppo entisestä Venäjän alusmaasta muuttaa varsinkaan Amerikan Yhdysvaltoihin. Ehkä Venezuela tai Kuuba olisi sittenkin sopivampi?
Suomessa ei oikein löydy kovan tason huorissakävijöitä. Ainoa olisi parlamentaarikko H, joka kännipäissään yritti suudella lajitoveriaan ja sehän ei riitä Amerikan mahtimaassa. Siinäkin olisivat olleet Amerikan aselait paikallaan, uhrin puolelta.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa