Uskokoon ken lustaa...

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6112
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Uskokoon ken lustaa...

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 04 Joulu 2018 11:08

Karjalainen: KOTIMAA 4.12.2018 07:17 Heli Pottonen

Tutkimus: Aamiainen voi ehkäistä diabetestä

Aamupalan syöminen saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan auttaa tyypin 2 diabeteksen välttämisessä. Tulosten perusteella aamiaisen väliin jättävät sairastuvat diabetekseen jonkin verran muita todennäköisemmin.
Havainnot perustuvat kuuden aikaisemman tutkimuksen ja 96 000 osallistujan tietoihin. Ylipainoisuus selitti osan yhteydestä mutta ei kaikkea.

Tutkimuksesta ei käy ilmi, miksi aamiainen ja sen väliin jättäminen liittyvät diabetesriskiin, mutta samantyyppisiä havaintoja on tehty aiemminkin.
Tuloksiin on voinut vaikuttaa moni muukin seikka, joten havaintoja kannattaa tulkita varoen. Tutkimus julkaistiin Journal of Nutrition -lehdessä, ja Suomessa siitä kertoi uutispalvelu Duodecim.

Kommentti: Tyypillinen ruokintatalibaanijulkaisu, jossa arvuutellaan, varoitellaan tuloksien tulkinnavaraisuudesta, luulotellaan, otaksutaan, haastatellaan ja loppujen lopuksi esiin vedetään myös ISY:n laboratorion suurtietäjä Tarjan arvelut keksintöineen.

Vain VHH:n turvautuva ja diabeetikko tietää , miten hiilihydraatti nostaa verensokeria.
Kalakukko

catharsis
Viestit: 67
Liittynyt: 27 Heinä 2011 12:38
Paikkakunta: Kotka

Re: Uskokoon ken lustaa...

ViestiKirjoittaja catharsis » 04 Joulu 2018 17:19

Oma diabetes on remissiossa täysin aamiaisesta riippumatta.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa