Median arvot kohdillaan

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5821
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Median arvot kohdillaan

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 05 Helmi 2019 9:05

Eilen tullut ilmoitus erään viihdetaiteilijan ja entisen urheilijan kuolemasta tuntui ainakin sytyttäneen median vallan "surun hurmioon".
Joku vertasi häntä jopa kansakuntamme erääseen viihdeikoniin Tapio Rautavaaraan ja urheilijana jopa Paavo Nurmeen, joka sentään JUOKSI tasamaalla huimia maailmanennätyksiä ja arvokisapalkintoja omalla lihasvoimalla. Vertauskuvalla oli "linnun luut" ja painovoima valtteina. Jopa runouskin putkahti esiin edesmenneen hulppeista englanninkielisistä tokaisuista, joita lehdistö innokkaasti siteerasi. Pian varmaan ehdolla postuumisti Finlandia-ehdokkaaksi?

Eilen ilmoitettiin myös rakastetun ja ihaillun näyttelijän kuolemasta: Ismo Kallio menehtyi 84 vuotiaana. Postimerkin kokoinen pikkuilmoitus.
Tämä kansakunnan kaapin päälle nostettu entinen urheilija ja lähes Katri Helenaan verrattu viihdetaiteilija sai peräti 3 AUKEAMAA eli 6 SIVUA esim. HS:n huomiota. Presidentin äkkikuolemasta tuskin näin suurta haloa nostettaisiin? Varmaan iltapäivälehdistö julkaisee erikoispainoksen ja valtakunnassa alkaa kansalaiskeräys alkoholistipatsaan saamiseksi. Jyväskylä lupasi suruliputtaa.

Jotain on kansakunnan arvostuksissa pielessä kun akanhakkaaja, vankilassa lusinut mies, puhumattakaan muista tempuista, saa näin suuren huomion. Samaa voisi sanoa lehden linjasta kun naulasi ristille yli 40 vuotta toimineen erikoislääkärin vallan woo-doohon ja mustaan magiaan verravissa lääkintätoimissa ja arvosteluissa agronomien huikeita ruokintasuosituksia vastaan. Eihän ihminen sentään voi parantua diabeteksesta vähentämällä taudin aiheuttajaa -sokeria-, jonka arvovaltainen Diabetesliittokin on todennut jopa parannuskeinoksi fataaliseen tautiin lääkkeitä rajusti lisäämällä.

Olen todella ymmälläni journalistiikan tasosta ja kansakunnan huolista. Akankannon maailman parhaat ovat vaille ansaittua huomiota.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa