Onko ruokintasuositus (pakkoruokinta) synnyttämässä uuden parialuokan?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5650
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Onko ruokintasuositus (pakkoruokinta) synnyttämässä uuden parialuokan?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 27 Helmi 2019 7:46

Virallinen pakkoruokintaohjeistus riistää osalle ihmisistä oikeuden hakeutua ammatteihin, joihin haluaisivat.

Eilisessä (26.2.) uutisessa , josta alapuolella merkinnät ja otteet uutisista, on armeijan pääesikunta antanut diabeetikoiden varusmiespalvelua estävän päätöksen. Toisaalta varusmiespalvelukseen hyväksytään jopa henkisesti sairaita ihmisiä, astmaatikkoja, jne. Sukupuolisesti poikkeavat pääsivät ennen kotiin ilmoittamalla taipumuksistaan. Osalle varusmiehistä myönnetään ns. kasvuaikaa eli kotiutetaan "kypsymättömänä henkilönä" kasvamaan esim kolmeksi vuodeksi. Varusmiespalvelukseen ei saa ottaa äitiä mukaan eikä oikeaa joulupukkiakaan tule. Majoitus on joukkomajoitusta usean miehen/henkilön tuvissa ja sosiaaliset taidot ovat tarpeen. Intimiteettisuojaa korjattiin Elisabeth Rehnin puolustusministeriaikana asentamalla vessoihin näkösuojaksi ovet. Miten lie naisasevelvollisuuden aikana hygieniajutut hoidetaan?

On monia työpaikkoja, joissa kysytään asevelvollisuuden suoritusta ja jos laittaa siihen kohtaan olevansa "kruununraakki", niin työ jää varmuudella saamatta. En tiedä, onko tämä käytäntö enää voimassa, kun sukan väriäkään ei saa enää kysellä henkilösuojan takia.
Ennen mies merkittiin , kun armeija jäi käymättä. Toki siviilipalvelus on vaihtoehto myös diabeetikoille siinä missä eettiset kysymykset vaivaavat.

Armeijan upseerikoulutukseen ei ole siviileillä asiaa, jos varusmiespalvelu , käytännössä RUK on suorittamatta. Samaa käytäntöä moni valtion virasto noudattaa esim. poliisikoulu. Vartiointiliikkeet lienevät joustavampia rekrytoinnissa. Palolaitokset vaativat hyvää fyysistä kuntoa. Johtamistaitoa arvostavat työnantajat suuresti ja jopa yliopistoihin saa lisäpinnoja varusmiespalvelusta.

Kyse on paljolti siitä, syökseekö viherpiiperökahjojen ruokintasuositus , jotka tuntuvat perustuvan vankkumattomiin kyselytutkimuksiin, osan nuorista ns. uralinkoon, josta ei ole nousua. Järjetön hiilihydraattisuositus suo metaboliasta johtuville erilaisille sairauksille mahdollisuuden, jota nykymuodin mukaan korjataan puukolla eli lihavuusleikkauksilla. Onko nykynomenklatuura todellakin niin tiukasti elinkeinon talutusnuorassa, että vain sieltä tulevat ohjeet ovat validia kamaa ja "herran sanaa"?

Terveiden lääkitys on räikein esimerkki lääketeollisuuden ylivallasta. Numerolääketiede on kotoisin lääketeollisuuden sylttytehtaasta. Läpät silmillä valmistuneet lääkärit osaavat juuri sen, mitä heille on opetettu. Kriittinen ajattelu tuntuu olevan jo noitavainon peruste, kuten nähty on. Kriittinen (toisenlaisen näkökannan ottava tutkimus) on kuin punainen vaate ja väittelijä/tutkija saa huomata olevansa irtisanottu (kansairauskonttori) tuotannollisten ja taloudellisten syiden vuoksi. Vahtimestarin tai kopiokonen hoitajan paikkaa tarjotaan.

Syökseekö ruokintasuositus osan nuoristamme suoraan työttömyyden helvettiin? Vegaani ei armeijassakaan ole kunnon sissi, vaikka vihertääkin kuin aluskasvillisuus. Talvi tämänkin heppulin paljastaa. Lajityypillinen ravinto voisi olla pelastus monille, urasta ja iästä riippumatta.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa