Notre Damen urut

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Notre Damen urut

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 19 Huhti 2019 9:30

Kulttuuria rakastavien ihmisten kauhuksi Pariisissa Notre Damen katedraalissa syttyi tuhoisa palo, jossa vain osa taiteellisista kulttuuriaarteista saatiin pelastettu, mm. ruusuikkunat ja urut, joiden sanotaan olevan hienoimmat maailmassa.

Kuuluisa naapurimaan entinen johtaja sai aikoinaan maineikkaita arvonimiä kuten "Suuri Junankuljettaja", joka lienee pakkosiirrettyjen virolaisten antama kunnianimi. Huomioitavaa olikin, että Stalin ei perinyt matkasta maksua. Näin pyyteetöntä toimintaa raikkaille Siperian aroille ei voi pitää vähäisenä. Siperiaan ei juuri kaukokulkeutumat yltäneet, paitsi nuo junat.
Liekö sitten suomalaisten irvileukojen keksintöä olleet nuo "Stalinen Urut". Ettei vaan olisi samaa sakkia kuin leipää tarjonneille vihollisille vastatarjouksena esitetty kehotus tulla hakemaan voita leipänsä päälle.
Stalinin urut eivät ole saaneet yhdenkään urkurin itkemään kauhusta kuten kävi Notre Damen urkujen kanssa. Stalinin urkujen osumatarkkuus on summittaista ja niitä tuntuvat rakastavan erityisesti Lähi-Idän soturit, jotka muutenkin rakastavat ilmaan ampumista.

Eräs toinen kuuluisa soitin, jota pikkupoikana tuli itsekin soitettua on "Pirun viulu". Karhunlanka kiinnitettiin hakaneulaan ja neula työnnettiin ikkunan ulkopuolella lasin kittiin. Soitto suoritettiin hartsilla kihnuttaen lankaa ja resonassi antoi sisälläoleville upean musiikkituokion, kunnes isännän luuta heilui musikanttien pään päällä.

Suuresti kunnioitetussa Venäjän maassa on suurien säveltäjien perintö säilynyt kirkkaana. Nämä kaikki elivät tsaarinvallan aikana ja vain Shostakovits sai tuta suuren veturinkuljettajan nerokkaita ailahteluja. Nykyään on Venällä käynnissä nerokkaan veturinkuljenttajan rehabilitointi ja kunnioitus kasvaa kohisten. Onhan yli 20 miljoonan oman kansalaisen tappaminen kulttuuriteoista mahtavimpia jo pelkästään ruoan riittävyyden kannalta.

Suomessakin on aloitettu keräykset Notre Damen katedraalin kunnostamiseksi. Tässäpä oiva keräyskohde, joka tuntuu raapaisseen rikkaidenkin sielua syvästi. Kasassa on jo yli miljardi euroa. Köyhän roponenkin auttaa, jollei se nyt satu menemään huijareitten keräyslippaaseen.

Hyvää Pääsiäistä, tätä kristikunnan suurinta juhlaa kaikille ! Pysykää perinteissä ja syökää kuitupitoista mämmiä, mutta varokaa herkun makua lisäämästä tappavalla kuohukermalla! Rasvaton maito tai erään pskan mukaan raikas kaivovesi auttaa ja lisää vi...sta.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa