Jälleen yksi tuomittava remission yritys

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Jälleen yksi tuomittava remission yritys

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 21 Huhti 2019 8:56

Itä-Häme: Uutiset 15.4.2019

Heinolalainen Anne Lehtokoski yrittää päästä kakkostyypin diabeteksesta muuttamalla ruokavalionsa – "Olen pärjännyt hyvin ilman leipää ja makaronilaatikkoa"

Täytetyn voisarven sisältä Anne Lehtokoskis söisi kahvilassa vain täytteet. Vuosia kakkostyypin diabeteksen kanssa paininut heinolalainen psykologi Anne Lehtokoski kyllästyi viime vuonna erilaisiin lääkekokeiluihin ja lääkärin puheisiin insuliinipiikitysten aloittamisesta.
– Päätin selvittää, voisiko taudista päästä eroon ja aloin pitää ruokapäiväkirjaa, jossa laskin kaikkien aterioiden hiilihydraatit. Käänteentekevä juttu oli Jason Fungin Diabetes Code –kirja, jonka ensimmäinen lause jysähti tajuntaani kuin pommi. Sen mukaan kakkostyypin diabetes on etenevä sairaus, josta ei voi parantua lääkkeillä. Tajusin, että tämä on ruokavaliosairaus.

Täydellisen ruokaremontin jälkeen Lehtokoski syö nykyään erittäin paljon kasviksia, jonkin verran kalaa ja soijaa, maitotuotteita tarkasti harkiten ja hyvin vähän hiilihydraatteja. Uutena juttuna ateriavälit ovat kasvaneet pitkiksi ja iltasyöminen on jäänyt pois lähes kokonaan.
– Pyrin olemaan syömättä joka vuorokausi 14 tuntia yöaikaan. Vanha kansanviisaus olla syömättä iltakuuden jälkeen on hyvä ohje. Lisäksi teen pari kertaa viikossa vuorokauden pätkäpaastoja, joiden aikana juon vain vettä, kahvia ja teetä. Pitkän tauon aikana elimistö purkaa täynnä olevia varastojaan. Paasto polttaa varastosokeria ja rasvaa maksasta, Lehtokoski perustelee.

Kakkostyypin diabetesta vuosia sairastanut Anne Lehtokoski on tehnyt suuren ruokavaliorementin, jossa kasvikset ovat isossa roolissa.
Tuoteselostukset tarkassa syynissä. Uuden ruokavalion jälkeen Lehtokosken verensokerit ja maksa-arvot ovat laskeneet huomattavasti, ja hän pärjää yhdellä lääkkeellä. Ruokapäiväkirjaa hän pitää enää satunnaisesti, mutta kaupassa hän tutkii tuoteselosteet tarkasti.
– En syö mitään pitkälle prosessoituja ruokia. Minun silmissäni suurin pahis on hedelmäsokeri eli fruktoosi, koska se rasvoittaa suoraan maksaa nostamatta verensokeria. Olen myös pärjännyt hyvin ilman leipää ja makaronilaatikkoa, vaikka moni sitä epäili.

Lehtokoski tietää, että monet terveydenhuollon ammattilaiset antavat kakkostyypin diabeteksen hoitoon erilaisia ohjeita. Hän kertoo perehtyneensä asiaan lukemalla paljon tutkimuksia, joiden mukaan insuliinin lisäämisen sijasta tilanteen voi neutralisoida ruokavaliolla. Myös liikunta kannattaa.– Varastoitu energia palaa liikkumalla. Kävele päivässä vähintään 10 000 askelta, hän kannustaa.

Chiméne Bavard chimene.bavard@ess.fi...

Kommentti: Toivottavasti lehti ei joudu mustalle listalle. Onhan ennenkuulumatonta, että terveellistä ravintoa saa tuolla tavoin kehuskella. Diabetesliiton mukaan vain lääkkeellä voidaan hillitä sairaus tai ainakin saada laboratorioarvot siedettäväksi. Diabetesliiton erikoisneuvoja, ruokintafundamentalisti Annikki sanoikin, että jos ruoka olisi lääke, sitähän myytäisiin apteekeissa... Oli muutes Annikin BMI jotain 35 luokkaa, joten ohjeilla oli vankkumaton oma kokemus.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa