Edes runsas käveleminen ei riitä liikunnaksi. Mites olisi ruokavalio?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5811
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Edes runsas käveleminen ei riitä liikunnaksi. Mites olisi ruokavalio?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 29 Huhti 2019 6:57

HS: Päivän lehti 28.4. -19 https://www.hs.fi/paivanlehti/29042019/ ... 85533.html
Ote artikkelista:

"Liikunnan terveysvaikutukset

Terveysvaikutuksia on selvitetty väestötutkimuksissa ja tutkimuksissa, joissa vähän liikkuneita ihmisiä on jaettu liikunta- ja verrokkiryhmiin.
Koeasetelmin tehdyissä tutkimuksissa liikunnalla on havaittu myönteisiä vaikutuksia:
- Se lisää lihasvoimaa, parantaa kestävyyskuntoa sekä pienentää vyötärönympärystä ja kehon rasvaprosenttia.
- Ylläpitää lihas- ja luumassaa.
- Alentaa kohonnutta verenpainetta.
- Alentaa lievästi kohonnutta verensokeria ja ehkäisee kakkostyypin diabetesta.
- Alentaa huonoa ldl-kolesterolia ja nostaa hyvää hdl-kolesterolia.
- Vähentää masennuksen ja ahdistuksen oireita.
- Väestöä havainnoivat seurantatutkimukset osoittavat lisäksi, että liikuntaa kauan harrastaneilla ihmisillä on vähemmän näitä sairauksia: sepelvaltimotauti, aivovaltimoahtaumasta johtuva aivohalvaus, masennus, dementia, osteoporoosi, paksusuolensyöpä ja vaihdevuosien jälkeen ilmaantuva rintasyöpä.
Lähde: professori Urho Kujala, Jyväskylän yliopisto"

Kommentti: Voisi sanoa, että 10 hyvää ja lukuisa määrä kaunista. kaikkeen auttaa siis liikunta. Ja liikunnan tulisi olla "rajua", pulssin ja hien nostattavaa sähköpyörä tai sähköautoliikuntaa. Olenkin ihmetellyt tuon nerouden inkarnaation , ministeri Anne Bernerin , luovaa ja ylitse muiden käsityksien olevaa intoa uudistaa suomalainen liikunta uuteen avaruusulottuvuuteen. Kilometrejä siis kertyy ilman hien pisaraakaan. Ja sähkö on se avainsana, jolla myös viherpiiperöt saadaan mukaanvaltion maksamiin takoisiin. Ja sähkötehtaastahan se sähkö saadaan, ilmaiseksi, saastuttamatta ja kenenkään käymättä siellä rasittavassa työssä.

Tätä saatanallista liikuntaa toitotetaan kaikille aina pienestä piltistä vaippakuntoisena makaavaan vanhukseen. Miksi tönkköpuettu 2 vuotia lapsi ei liiku, kyseli eräs "asiantuntija" kerran lehtiartikkelissa? Juoksepa itse pilkkihaalareissa vaipoissa vaikkapa vain tuo 10 000 askelta, niin ehkä saatat ymmrtää. Kovastakin pökäleestä tulee littanaa...

Itse pidän reissuillani tavoitteena nähtävyyksien tavoittelussa n. 15 000 askeleen eli noin 10 km päiväannosta , kuitenkaan tuon määrän olemattomaan vaikutukseen verensokeriini. Kunhan liikun ekologisesti ilman sähköavustusta, ilman tarpeellisia "kaasupulloja" eli lenkkareita ja välttämätöntä urhellupukua. Ehkä haluan välttää ilmentämästä sitä, että maamme kuluu vahvasti slaavilaiseen itäblokkiin niin mielen kuin vaatetuksien osalta.

Hesari on viime päivinä innokkaasti osallistunut eri artikkelin huomioimaan lihavuuden. Sanaan HIILIHYDRAATTI ei kuitenkaan ole uskallettu puuttua, jotta karamelli- ja sokeriteollisuus ei hermostuisi. Suuren limonaatifirman erityislobbari saa sanoa aina sanansa sokerin terveellisyydestä ja aivojen pysähtymisen pelosta. Vitamiini- ja ravintolisäfoobikko Kuopiosta saa myös kailottaa kummallisuuksia ihmisen ravinnosta mausteena lasten huostaanotto. Muuan "Laatsu" ei uskalla pukea miinkäänlaista takkia ylleen ja vaan tyytyy halattiin, jotta ei voida syyttää takinkäännöstä. Jokaiselle mielipiteelle tulee olla altis ja kumartamaan joka puolelle, erityisesti elinkeinon suuntaan.

Ylläolevasta luettelosta saakin lähes 100% suomalaisten kaikista sairauksista. Vain tuo merkillinen "aivojen pysähdys" puuttuu listasta. Kuka senkin termin on keksinyt? Sokeriteollisuus? Taitaa jäljet johtaa vegaanien ajatushautomoon, missä märehditään yksimahaisen keinoilla heinien terveellisyyksiä, ilman että tappavaa butyraattia (voihappoa) syntyy kenellekään. Eihän sitä nyt itsemurhaan syyllistytä ...
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot], Kalakukko ja 10 vierailijaa