Liikunnan tehottomuutta tutkitaan nyt PET-menetelmällä

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5811
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Liikunnan tehottomuutta tutkitaan nyt PET-menetelmällä

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 30 Huhti 2019 8:55

Turun Sanomat: 29.4.-19 12:47

Turkulaistutkijalle suuri apuraha diabeteksen tutkimiseen
Usea Tyksin PET-keskuksessa toimiva tutkija sai Diabetestutkimussäätiön apurahoja.

Turun yliopiston dosentti, FT Jarna Hannukainen on saanut Diabetestutkimussäätiön suuren apurahan
. PET-keskuksessa toimivan Hannukaisen sadan tuhannen euron kaksivuotinen apuraha on nyt jaetuista suurin. Hannukainen selvittää tutkimuksessaan muun muassa aivojen ja suoliston mikrobiston välistä vuorovaikutusta sokeriaineenvaihdunnan säätelyssä. Lisäksi Hannukaisen tutkimuksen tavoitteena on kehittää menetelmä niiden henkilöiden tunnistamiseksi, joille säännöllisestä fyysisestä liikuntaharjoittelusta olisi erityistä hyötyä insuliiniresistenssin ja tyypin 2 diabeteksen ennaltaehkäisyssä.

Kommentti: Hieno juttu, että Juhani Knuutin johtaman laitoksen tutkijat saivat hilloa, sitä maissifruktoosilla makeutettua.
Todennäköisesti lopputulemana on, että punainen liha ja eläinrasva tappaa ja hiilarit pitävät aivot käynnissä. Maksan merkitystä ei arvioida tarvittavan glukoosin tuotannossa ja kokonaan poissuljettu on ketoosin arviointi, sillä se on kuoleman ensimerkki. Johan kaatumatautiset eli epileptikot todistavat tämän kaatullessaan vaakatasoon. Puoskarointia on siis ketoosin avulla hoidettu epilepsia.

Tätä tutkimusta ei voida pitää puoskaritoimena kuten ei myöskään sitä, että diabeetikoille "pakkosyötetään" järjetön määrä hiilihydraatteja eli sokeria.
Diabeetikon tulee syödä kuin muutkin pakkosyötetyt kansalaiset, sillä onhan keksitty lääke, jolla arvot korjataan, vaikka tauti kyllä etenee... Se onkin sitten eri tarina, sanoisi Kipling amputaatioista, sokeutumisista ja munuaisvaurioista.

Olisikohan näille tutkijoille ensin tehtävä psyyken ja aivotoiminnan tutkimus, ennekuin pääsevät pärmäröimään liikunnan merkitystä?
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot], Kalakukko ja 10 vierailijaa