Wapun lehdistökatsaus

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5811
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Wapun lehdistökatsaus

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 30 Huhti 2019 16:11

Jo muutaman päivän on vappulehdistöä ilmaantunut kuin hiirenkorvia koivuihin.
Helsinkiläiset pääsevät taas etuoikeutettuna kansana nauttimaan teekkareitten rehevästä huumorista, joko ÄPYn tai JULKKU-lehden muodossa.
Tampereella tietysti ilmestyy TAMPPI. Ja Turkkusessakin joku Åbo Underrättelser.
Wappulehtien ilmestysasu on usein ollut varsin kekseliäs. Paljon on täytynyt olla tupsulakin alla raavintaa, ja simaa pöydässä, jotta ikimuistoinen ilmestys kiinnostaa vapun lukutaitoisia. Menestystä vaan kaikille vappujulkaisujen toimittajille sekä lehdille.

Kymenlaaksossa oli aikoinaan Wappu-N...keri, joka rasistisen nimenkorajauksen myötä lopetti ilmestymisensä, koska kukaan ei sitä tunnistanut. Kymenlaakso Afrokotkalainen ei lyönyt läpi nimenä. Muissakin koulukaupungeissa on jonkinlaisia painettuja lahjakkuuksia ilmestynyt.
Erikoisin kevätlehti ilman ns. ylioppilashuumoria on koululaisten KEVÄTPÖRRIÄINEN, jossa monasti ihka uusia oivalluksia, kuten lasten suusta on tapana kuulla.

Wappulehdistä voi lukea hallituksen toivottomuuksia, hillotolppien kuninkaista, erään veteraanipoliitikon järkeilyjä (ent. sahuri), opiskelijoitten sivubisneksistä, lääkäriasemien kertomuksista, kuinka wappuhuiska on joutunut väärään paikkaan ja kuinka "vappupallo" onkin aivan yllättäen räjähtänyt väärällä hetkellä jne.
Usein noissa vapun aiheisissa jutuissa on simaa nautittu rusinoitten kera ja kuten tiedämme kuivatuissakin hedelmissä on niitä vaarallisia hiilareita.

Kuten kuuluisa edesmennyt kansanlaulujen lyömätön tulkki ( Irwin) eräässä laulussa ilmaisi, että "ei tippa tapa, eikä ämpäriin huku", niin tässä ilmenee selkeästi se suomalaisten villitys ämpäreitä kohtaan. Kun muualla maailmassa hankitaan gallonan pumppupulloja, niin Suomessa jonotetaan aamuyöstä ÄMPÄREITÄ. Mitä ilmeisimmin simantekoa varten.

Tippaleivistä sen verran, että taikinasta ovat tehdyt, tomusokerilla päällustetyt. Sotkevat ja leviävät pitkin lattioita ja pöytäliinoja. Siis hiilaripommi vailla vertaa.

Hauskaa vappua kaikille ja asiallisia vappuaamiaisia, jotta lauluja naisille ja keväälle voivat toisetkin kuunnella!
Älkää unohtako huomista Wappumatineaa!
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa