Voivatko pienet askeleet merkitä suurempaa muutosta?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5811
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Voivatko pienet askeleet merkitä suurempaa muutosta?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 02 Touko 2019 5:37

HS: Ulkomaat 02.5.-19 Heikki Aittokoski https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006090164.html
Otteita artikkelista:
Rautaesiripun lopun alku oli vappuna 1989, kun Unkarin kansanarmeija otti voimaleikkurit käyttöön
Hullun vuoden keväällä 30 vuotta sitten kukaan ei arvannut, millainen historian vauhtipyörä Euroopassa oli lähtenyt pyörimään.
Kevään 1989 tapahtumat tarjoavat edelleen paljon miettimisen aihetta, ehkä opetuksenkin.

Puolan vaaleissa Solidaarisuus sai murskavoiton, ja maa otti aimo askeleen kohti kansanvaltaa. Kommunistihallinnon tiedottaja Zbysław Rykowski tosin selitti HS:n mukaan Varsovassa, että ”vaalitulos ei edusta kansan todellista tahtoa, koska monet äänestivät tunteiden vallassa”.

Me ihmiset, myös niin sanotut asiantuntijat, olemme usein aika neuvottomia muutosten keskellä. Emme osaa tulkita, että pienet signaalit – niin kuin vaikka sähköaidan purkutyöt Unkarin rajalla – enteilevät paljon suurempaa järistystä. Meihin on rakennettu sisään oletus, että asiat pysyvät ennallaan.

VUOSI 1989 jätti eurooppalaiset ymmälleen vielä päättyessäänkin. HS:n ulkomaantoimituksen esimies Olli Kivinen kirjoitti uudenvuodenaattona 1989 näin: ”Muutos on ollut niin nopea, ettei pohjoisen havumetsän ujo valtio ole ainoa, jolla on sytyttänyt hitaasti. Koko maanosa ällistelee, mistä ollaan menossa mihin, kun vakiintuneet ympyrät särkyvät, ja niiden sijaan tunkeutuu syvä epävarmuus.”

Kommentti: Nomenklatuura on aina ollut noheva suojelemaan omaa korruptoitunutta elintasoaan ja kahjomaista vääristynyttä oppirakennelmaansa.
Suomessa hyvänä esimerkkinä vääristelystä ja sekopäisyydestä sekä korkeimman vallan suojelusta oli pyrkyri PP:n tavoittelu taivasosuuden valloittamiseksi suunniteltu poliittinen PK-terveyshegemoniaprojekti, johon valjastettiin kaikki mahdollinen valta, joka vähänkin liikkui. Siis päiväkodeista 4H-liikkeen kautta koko kepulaispoliittiseen järjestelmään, Itä-Saksan malliin, joka oli Suomen ihanneoppimaa. Kätilöinä siis presidentti ja maaherra sekä kepulijohtoinen hallitus nerokkaan Ahti Karjalaisen johdolla.

Liikkumattomuutta edustivat hautakivet, joiden määrä lähti ja jatkuu yhä kiihtyvään tahtiin jyrkässä nousukulmassa. Matemaatiset kulmakertoimet ovat huimat jo silmämääräisestikin, vaikka ei ihan tarkasti osaisi edes laskea ja osoittavat tanakasti ylöspäin, vankkumattomasti.

Kommunismin ihannetta myötäilevä oppi kansanterveydestä kiroamalla eläinrasva ja punainen liha on riistäytynyt lapasesta ihan niinkuin tuo Itä-Euroopan kommunismikin aikoinaan. Jopa valtiovieraat vietiin hankkimaan ruokansa metsästä villisikoja metsästämällä. Liha oli Idässä harvinaisuutta, toisin kuin ruokajuoma vodka.
Kommunistimaissa vain merimies oli kunkku, joka sai naisen nailosukilla yöksi ja Beatles-kengillä viikoksi.
Nyt vihervasemmisto on puuhaamassa Suomeenkin hiukan vastaavaa järjestelmää: Voipaketilla nainen yöksi ja lihakimpaleella viikonlopuksi. Jos nyt sitten nuo kuoppasilmäiset lonttoposket ketään miespuolista edes kiinnostavat törröttävine suoliluineen ja näkyvine kylkiluineen. Muinaista "Twiggy-muotia" tuskin kukaan näkevä toivoo.

Maanpakoon nykyinen nomenklatuura tuskin edes ajattelee lähtevänsä. Heitä suojaa elinkeinon vahva haarniska ja median tuoma julkisuus, joka sekin on osa haarniskan lujuutta. Siinä missä Itä-Saksan "vahvan" teollisuuden näyttö, savuttavat ja papattavat "autot" olivat kurjien haluttuja statussymboleja, niin kuoppasilmäisyyskin tulee katoamaan vihervasemmiston agendasta , kunhan paremmasta aletaan tietää. VHH-vallankumous on tuloillaan.

Muutama vuosi sitten Amerikan diabetesliitto ADA julkaisi "vahingossa" uuden ravintopyramidin, joka edusti vallankumouksellista ajattelua ruokintaviisauden suhteen. Vaan jopa muutamassa viikossa esitys katosi sähköisestä viestinnästä ja Amerikan "Honeckkerit" antoivat kenkää "harjoittelijoille", jotka hyppivät pöydillä kissojen ollessa ruokataivaan sanatorioissa ja uskonnollisten ryhmien telttakokouksissa, jotka vastaavat suomalaisen "Sääriselän" seminaareja, ilman suksia, "monotansseineen".
Nyt on taas putkahtanut julkisuuteen ADA:n hiilarirajoitteinen ruokintaehdotus diabeetikoille. Olisiko huiman presidentti Trumpin kädenjälki siinäkin näkyvissä? Karjateollisuuden lobbaustako?

Ruokavallankumous elää eräänlaista maanalaisen vastarintaliikkeen piilevää voimaa. Kenties jonain päivänä "Suuren Johtajan" PP:n syntymäpäivänä onkin kaupassa voi-ale ja punaisen lihan hullut päivät. Hiukan samaan tapaan kuin naapurivaltion nerot päättivät kokeilla toveri Bresnevin kunniaksi Tsernobylin reaktorin toimivuutta ilman hätäjärjestelmien mukanaoloa. Suomi ei ole muutes vieläkään saanut virallista informaatiota ydinvoimalan räjähdyksestä, vaikka meillä oli virallinen ystävyyssopimus.
On siis luotettava ystävällismielisen entisen emämaan Ruotsin suopeuteen antamaan vihjeeseen normaalin ravinnon terveysvaikutuksista. Ruotsin Jeanne d'Archina toimii elossa olevana Annika Dahlqvist, jota siivooja yritti kampittaa "vääristä hoito-ohjeista" valittamalla Sosiaalihallitukseen.
Nyt VHH on osana diabeteksen virallista hoitoa, siis vain Ruotsissa ja myös alkamassa Englannissa.

"Äänestäminen tunteiden vallassa" näkyi myös Suomen eduskuntavaaleissa ja nyt iskun paikan on myös havainnut kuuluisa ikiparlamentaarikko Paavo Väyrynen, joka sovittelee kruunua päähänsä ja on jo ottanut vaimonsa Vuokon suostumuksella hallitsijanimen PAAVO I INNOCENT, hiukan paavia muistuttavalla hallitsijanimellä. Hallisijapaikaksi hän on ajatellut ottaa Helsigin ulkopuolella sijaitsevan Harmajan luotsiaseman, koska Helsingin kasuuni on kuulemma liian ahdas hoviväelle, ja "sveitsiläiskaartille".
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa