Oikeus syödä halujensa/tarpeidensa mukaan

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5808
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Oikeus syödä halujensa/tarpeidensa mukaan

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 03 Touko 2019 7:38

HS: Mielipide 3.5. 6:23

Kahdeksasluokkalainen HS:n mielipidekirjoituksessa: Kaikilla pitäisi olla oikeus syödä mitä haluaa

ELÄINPERÄISTEN tuotteiden terveysvaikutuksista ja eettisistä puolista saadaan koko ajan enemmän tietoa. Kasvissyönti yleistyy. Monet nuoret ovat huolissaan tulevaisuudestaan ilmastonmuutoksen takia, joten asioihin halutaan vaikuttaa. Joissakin perheissä lasten ei kuitenkaan sallita itse päättää ruokavaliostaan. Yksi syy tähän voi olla esimerkiksi vanhempien tietämättömyys ja ennakkoluulot kasvissyöntiä kohtaan. Vanhemmat eivät esimerkiksi osaa valmistaa kasvisruokaa tai halua syödä sitä. Perusteluina voidaan mainita myös proteiinin saanti, ruoan hinta ja sen valmistus.

Luultavasti on kuitenkin niin, että jos lapsi haluaa noudattaa jotain tiettyä ruokavaliota, hänellä luultavasti on jo jonkinlaista tietoa ja mielenkiintoa asiasta, joten hän osaisi varmaan itsekin kantaa vastuuta. Lapset ja nuoret arvostavat suuresti, jos heitä ymmärretään ja tuetaan heitä kiinnostavissa asioissa, ja uutta voi aina kokeilla. Toki on myös niitä perheitä, joissa tilanne on päinvastainen: lapsen ei anneta esimerkiksi syödä lihaa, vaikka hän haluaisi.

Tilanne voi kuitenkin olla toinen, jos vanhempi ei esimerkiksi halua tukea eläintuotantoa eettisten arvojen vuoksi. Kaikille ihmisille kasvis- ja vegaaniruokavalio ei kuitenkaan sovi, esimerkiksi fyysisesti, joten jokaisen edellytyksiä on hyvä kuunnella.
Kasvissyönti ja vegaanisuus ovat yleistyvä ja suositeltava ilmiö, johon ihmiset voisivat kannustaa toisiaan mukaan.

Maria Palm, 8.-luokkalainen, Helsinki

Kommentti: Maria on aivan oikeassa. Meillä on valtaa käyttävä eliitti, VRN, joka sanelee varasto-ja kuljetusasiantuntijoiden sekä eläinlääkärin valtuuksilla, mikä ravinto on hyvästä KAIKILLE ihmisille. Sitä suositusta on noudattaminen kaikissa laitoksissa armeijasta, vankiloista vanhushuoltoon ja kouluihin. Maailman toiselta puolen tuodut marjat ja vihannekset ovat tärkeitä ja hiilijalanjälki, josta höpistään ihan sairauteen asti, on tärkeää. Suomen ilmatila on suppea ja siksipä esim. Aasiasta ja Etelä-Amerikasta tuodut marjat ja vihannekset ja hedelmät ovat eettisempiä kuin Närpiön tomaatit, joita kuskataan dieselrekoilla ympäri maata, sinne tänne lava kerrallaan.

Vihreä ideologia on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Jos ei ole varaa ostaa kallita ravitsemuskelvottomia vihanneksia, niin kipaistaan sossuun ja haetaan rahaa. Toinen vaihtoehto on mennä sähkötehtaan seinälle nyhtämään nyhtörahaa, sillä sähkötehtaathan ovat saastuttamattomia ja ideaalisia laitoksia, joiden seinästä voi nyhtää rahaa.

Nyt valtiovallan tulee kirota, manata, häväistä ja julistaa kaikki menneet sukupolvet kelvottomiksi, sillä nuo riiviöt ovat syöneet lihaa ja siksi kuolleet.
Kyllä Suomessakin voi kasvisravinnolla pärjätä. Ottakaa esimerkkiä vaikka poroista, jotka kaivavat parin metrin hankien läpi jäkälää ruoakseen. Meille ihmisille se olisi helppoa, kunhan vain saamme SÄHKÖKAIVINKONEEN paikalle ja alamme kaivaa.

Eilen oli Euroopassa juhlallisuuksia Leonardo da Vincin 500-vuotiskuolinpäivän kunniaksi. Liekö lanttu tukehduttanut vaiko kaalinpää tukinnut tietäjän suun? Vegaanius on ihmiskunnalle parasta, mitä tiede voi keksiä väestönkasvun saralla. Vanhainkotien näännyttämiset voidaan unohtaa ja muuttaa vanhainkodit nuorisolle savikukkopajoiksi ja graffittitiloiksi tai mopotrimmaustiloiksi. Kasvisravinto estää vanhuksien syntymisen ja olemassaolon. Pohjanmaan pääsiäiskokot voitaisiin tehdä lehmärovioiksi, kunhan ensin lehmät nyljetään , jotta saadaan viherpiiperöille nahkahousuja ja -kenkiä.

Hallituksen päätoimi tulee olla vegaanius. Sillä saadaan väestörakenteen vinouma korjattua ja lasten syntyvyys uuteen kukoistukseen. Proteiinien puute saa kiiman olemaan pysyvä olotila (Nils Westermark, Kehitysmaaproblematiikka) . Mikä meidän olisi ollessa, kun sähkökaivureilla hankkisimme talvisin ruokamme ja syksyisin thai-poimijat keräisivät meille marjat, sienet ja kerpot varastoon. Kesäisin saisimme suositellut särjet ja kiiskit järvistämme tai ulkomailta tuodut kalapuikot appeeksemme.

Elämä on yhtä auvoa vaan, kun naapurin sähkötehtaan vieressä kudetaan ja puiden nilaa syödään. Vanhempien mielivalta tehtävä rangaistavaksi, sillä vain lapset tietävät VRN:n ohella, mikä on ihmiselle parasta. Diabetes tulee kieltää lailla!
Saasteettomasta Suomesta tulee maailman haittanielu, jolloin muut voivat elää entiseen malliin ilmakehän saasteiden imeytyessä Suomen kautta avaruuteen. Tanskan salmien syvennys tulee tehdä välittömästi, jotta Suomi voi alkaa toden teolla torjumaan ympäri maailman saapuvia mikromuoveja. Merivirroistahan ei meidän tarvitse välittää. Viherpiiperöitten NIMBY-ideologia saa uutta käyttövoimaa ajatuksistani.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa

cron