Kompska loopin alla

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5811
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Kompska loopin alla

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 03 Touko 2019 8:47

MTV: JUOMAT, MAKUJA 3.5.-19 07:02

Trendijuomalla karu kääntöpuoli – lääkärit varoittavat piilevästä terveysriskistä:
"Yhtä haitallista kuin sokeristen virvoitusjuomien nauttiminen"


Lukuisista terveyshyödyistä tunnettu kombucha ei välttämättä ole niin terveellinen juoma kuin moni luulee. Hammaslääkärien mukaan trendijuoman siemailu voi olla hampaillesi yhtä vahingollista kuin sokeristen virvoitusjuomien nauttiminen. Vaikka kombuchan matala pH-arvo, 3,5, estää haitallisia bakteereja lisääntymästä fermentoidussa juomassa, happamuus ei ole hammasterveytesi kannalta lainkaan hyvä asia.

LUE LISÄÄ KOMBUCHASTA: Myynti ylittää jo Cokiksen! Suomalaisilla uusi suosikkijuoma – ei riitä kaikille halukkaille. Vertailun vuoksi kannattaa tiedostaa, että neutraalin veden pH-arvo on 7, kun vastaava luku tavalliselle teelle on noin 5. Virvoitujuomien pH-arvo vaihtelee 2,6–4,1 välillä.
– Kombuchan juominen voi olla hampaillesi yhtä haitallista kuin sokeristen virvoitusjuomien nauttiminen, sillä se alentaa pH:ta ja lisää hampaiden pilaantumista ja ienongelmia, tohtori Jeffrey Sulitzer kommentoi Popsugar-sivustolle.
Näiden ongelmien lisäksi happamien juomien nauttiminen voi ammattilaisten mukaan vahingoittaa hammaskiillettäsi.

Juo siemailun sijaan kerralla
Jos et pysty luopumaan uudesta suosikkijuomastasi, ei hätää. Hammaslääkäri Larry Molenda listasi ylös kolme vinkkiä, joiden avulla voit nauttia kombuchaa hampaidesi kannalta turvallisella tavalla.

Neutraloi suussa olevat happotasot: ”Juo kombuchaa vähemmän happaman ruoan kanssa tai neutralisoi suusi vedellä juomisen jälkeen”
Etsi vähäsokerisia vaihtoehtoja: ”Kombucha on tarkoitettu juotavaksi terveyttä edistävien ominaisuuksiensa, ei maun vuoksi.”
Juo nopeasti: ”Mitä vähemmän aikaa hampaasi altistuvat happamalle juomalle, sitä nopeammin suusi pH-arvo palautuu neutraalille tasolle.”
Lähteet: Delish, Vice, Popsugar, Yths

Kommentti: "Yhtä haitallista kuin sokeristen juomien nauttiminen". Mitä, tuohan on hurja väite! Missä maailmassa tuonkin sanoja elää? Meille on vuosikymmenet vakuutettu, että ihminen ei kertakaikkiaan voi elää ilman sokeria. Juuri sen vuoksi kaikki edesmenneet sukupolvet ovat kuolleet , kuten Leonardo da Vinci, 500 vuotta sitten.

Meillä on Suomessa erityinen sokerilimonaadilobbari, joka tietää kaiken sokerin hyödyistä. Aivojen pysähtyminen, elämän ankeus, ketoosi, laihtuminen ilman järkevään syytä, kiukuttelu ja huono koulumenestys ovat uhkana, jos emme saa sokeria tarpeeksi. Suositus onkin n. 500 gr hiilihydraattia (sokeria) päivässä,( myös diabeetikot), niin tiellä pysyy ja kuoppaan kaatuu lukuisten sairauksien jälkeen. Onpahan silti ollut makoisa elämä.

Kuka on kelvollinen arvostelemaan trendejä? Energiajuomia on arvosteltu ilman tieteellistä, pitkäaikaista verrokkitutkimusta. Nyt sitten liipaisimella tuo kusen värinen kompuska, joka ei liene sukua sille suurelle puskalle. HYI MEDIAA! Hävetkää! Sokeri on suoraan auringosta ja ei voi olla epäterveellistä ja lääkkeillähän vaivat hoituu...
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa