Potilaat kuolleet mielivaltaisesti, "viatonta" lääkeyhtiötä tuomitaan

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5811
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Potilaat kuolleet mielivaltaisesti, "viatonta" lääkeyhtiötä tuomitaan

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 04 Touko 2019 6:50

HS: Päivän lehti 4.5.2019 Petteri Tuohinen HS

Ensimmäinen lääkeyhtiön johtaja tuomittiin Yhdysvaltojen opioidi­kriisistä
Opioidien yliannostukseen kuolee kymmeniätuhansia amerikkalaisia.


YHDYSVALLOISSA on tuomittu lääkeyhtiö Insys Therapeuticsin perustaja John Kapoor sekä neljä yhtiön johdossa ollutta osasyyllisiksi Yhdysvaltoja riivaavaan opioidikriisiin. Kyse on BBC:n mukaan ensimmäisestä kerrasta, kun lääkeyhtiöiden johtajia on tuomittu epidemiasta.

Kapoor ja muut johtajat tuomittiin muun muassa lääkäreiden lahjomisesta sekä vakuutusyhtiöiden huijaamisesta. Lääkeyhtiö yritti edistää fentanyylipohjaisen kipulääkkeensä Subsysin myyntiä, vaikkei potilailla olisi ollut tarvetta lääkkeelle. Subsys on noin satakertaisesti morfiinia voimakkaampi kipulääke. Tuomittuja saattaa odottaa 20 vuoden vankeustuomio. Heidän odotetaan valittavan tuomioista.

YHDYSVALTOJA riivaava opioidiepidemia sai alkunsa vahvoista reseptilääkkeistä. Esimerkiksi Insysillä oli koulutusohjelmaksi naamioitu järjestelmä, jonka kautta lääkäreille maksettiin siitä, että he määräsivät potilaille yhtiön lääkettä Subsysiä. Viime kesänä Yhdysvaltojen oikeusministeriö kertoi, että yli 600 ihmistä joutuu syytteeseen väärinkäytöksistä terveydenhoidossa ja opioideihin liittyvistä rikoksista.
Rikoksista on aiheutunut syytteiden mukaan yli kahden miljardin dollarin menetykset, ja ne ovat edistäneet opioidikriisin syntyä Yhdysvalloissa.

MINISTERIÖN mukaan kyseessä on Yhdysvaltojen historian laajin toimenpide terveydenhoidossa havaittuja väärinkäytöksiä vastaan. Syytteen saajien joukossa on muun muassa lääkäreitä ja muita ihmisiä, joita syytetään riippuvuutta aiheuttavien opioidikipulääkkeiden määräämisestä ja jakamisesta.

Opioidikipulääkkeitä käyttäneet ovat tulleet riippuvaisiksi lääkkeistään, ja yliannostuksesta johtuvat kuolemat ovat yleisiä. Esimerkiksi vuonna 2016 Yhdysvalloissa kuoli 42 000 ihmistä opioidien yliannostukseen.
The New York Timesin mukaan vuodesta 1996 lähtien Yhdysvalloissa on kuollut lähes 218 000 ihmistä reseptillä määrättyjen opioidien yliannostukseen.

Kommentti: Onhan tuo nyt vallan hurjaa, että lääkäreitä mainitaan korruptuneiksi. Siis heitä, jotka ovat omistautuneet Hippokrateen valan velvoittamina hoitamaan ja parantamaan ihmisiä kaikista mahdollisista vaivoista ja krempoista omista ponnistuksista piittaamatta, pyyteettä. Se vielä puuttuu, että agronomejakin aletaan syyllistämään kuolemista, vaikka ruisleivän ja rypsiöljyn "tiedetään, arvellaan, otaksutaan, luullaan" olevan elämän parasta eliksiiriä "tieteellisten" haastattelujen perusteella..

Miksi korruptiosta ei voida käyttää kauniinpaa sanaa: MYYNNIN EDISTÄMINEN? Jokaisella firmallahan on tuo Sales Promotion-osasto, jonka tarkoituksena on hankkia uusia markkinoita ja tukea vanhoja asiakkaita sekä kehittää uusia hengenvaarallisia tuotteita.

Amerikan malliin kaikki on suurta; Pfizerin toimitusjohtaja taannoin kehaisi, että Pfizerin saamat sakot "myynninedistämisestä" eli lääkäreitten korruptiosta oli vain 2,3 mrd dollaria eli Amerikan kielellä PEANUTS. Sitähän tuo onkin Pfizerin liikevaihtoon nähden, sillä se on moninkertainen Suomen valtion budjettiin nähden. Korruptoitumattomassa Suomessa ei voida uskoa tämmöisiin rahamääriin, paitsi KELAn diabetesmenoihin, jotka ovatkin eri juttu.

Mitä tulee ihmisten kuolemantapauksiin Amerikassa, niin Suomessa ei semmoista voida olettavan tapahtuneen. On helppo määrätä kypäräpakko pyöräilijöille, mutta lääkkeen haittavaikutusten ilmoitus on tehty vaikeaksi ja niinpä haitat jäävät piiloon. Emeritaprofessori (geriatria) Sirkka-Liisa Kivelän raportointi vanhusten hoidosta ja sen parannusehdotuksista on jäänyt kuolleksi asiakirjaksi, vaikka tilaajana oli itse sos.-ja terveysministeriö.
Vanhushuollon lääkeannostelutarkastukset ovat tuoneet esille ylilääkitystä, turhaa lääkitystä ja pakkolääkitystä, joista mikään ei ole puolustettavaa.
Reseptilääkkeitä syötetään vanhuksille ilman lääkärin määräystä. Niiden sanotaan olevan tarpeen vanhuksen pitkän yöunen ja rauhoittamisen vaatimuksesta, hoitajien päätöksellä.

Miksi Suomessa vanhuksia ei voitaisi nukuttaa tv-uutisilla, sillä minä ainakin nukahdan alta kahden minuutin katsoessani niitä. Tietenkin se on valitettavaa urheilu-uutisten osalta. Nauhoitukset ovat keksityt ja ainakin 90-luvulla voitettu MM kiekkokilpailuissa olisi kohokohta dementoituneelle vanhukselle. Pskavaipoissa makaava vanhus kokisi uuden nuorentumisen eikä muistaisi täynnä olevaa vaippaa.

Nyt käynnissä olevaa hovioikeutta armeijan ylintä johtoa vastaan kommentoidaan suurilla otsikoilla. Lääkekuolemaa ei tutkita, koska se on varmaan epäeettistä omaisten kannalta ja ennenkaikkea lääkettä määränneen kannalta. Myöskään kotihoitoa ei voida syyttää annostelusta, jos vanhus harhainen ja levoton. Voihan niitä nappeja ottaa omatoimisestikin.

Myöskään virheellistä ruokintaohjeistusta ei voida kritisoida, vaikka on ylenpalttisesti tutkimuksia paremmasta ruokavaliosta, joita arvostelee vain myynninedistämiseen kohteeksi joutunut VRN ja ruokintafundamentalistit. Diabeetikolle 500 gr sokeria päivässä on ihan hyvä normi; sitä vartenhan on olemassa lääkkeet. Hypoon kuollut ihminen on haudattava nopsaan ilman oikeuslääketieteellistä analyysiä. Lääkkeessä ei voi olla vikaa vaan ihmisessä itsessään. Hyi meitä raukkoja, jotka olemme lääkkeistä riippuvaisia!
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 11 vierailijaa