Sähköinen liikkuminen ja sähköinen liikunta

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Sähköinen liikkuminen ja sähköinen liikunta

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 19 Touko 2019 8:38

HS: Päivän lehti 19.5.2019 https://www.hs.fi/paivanlehti/19052019/ ... 09072.html

Helsingissä riidellään sähköpotkulaudoista,
mutta New Yorkissa niitä kauhisteltiin jo sata vuotta sitten


Sähköpotkulaudat ovat aina olleet kummajaisia, eräänlainen liikennevälineiden vähemmistökansa, jonka motiiveja on epäilty.

Kommentti: Suomessa on kaksi ryhmää tai oikeastaan ryhmä ja yksi henkilö: viherpiiperöt ja Anne Berner, tuo kirkaan järjen inkarnaatio.
Sähköpyörä on keksinnöistä tärkein ja olennaisin koko liikkumisen ja liikunnan kannalta. Valtion vaan tulisi olla mukana valtavilla summilla hankinnoissa ja sittenkin menee järki jo erään älykön lupaamasta "vappusatasesta". Talvipotkulauta ja sähköpotkulelkka lienevät tulevaisuuden työpaikkojen luojia. Eikä virta hyydy, kun käytetään "rollikoiden" sähköjohtoja latauksiin ja sujuvaan menoon.

Suosituin kuvauskohde on jonkun esiintyminen eduskuntatalon edessä sähköpyörän, sähköpotkulaudan kera tuohikontti selässään. Trendikäs urheiluasuste kuuluu kuvaan ja fotoshopattu kuvatulos.
Miksi nuo ns. urheilun ystävät esiinny koskaan painitrikoissa tai turpa verillä nyrkkeilyhanskat käsissä tai peräti tajuttomana kanveesissa? Urheilun, liikunnan ja edustuksellisuuden tulee olla siistiä, tavoiteltavaa eikä siinä tukka saa olla sekaisin, puhumattakaan kellon näkymättömyydestä.

Sähkö tuntuu olevan päivän sana ja sähkötehtaathan sitä tuottavat. Poissa ovat muodista tuulimyllyt ja aurinkopaneelit. Tuuli suhisee ja aiheuttaa päänsärkyä herkimmille jopa toisella puolen Suomea. Työpaikoja tuovan teollisuuden vastustus on valtavaa. Metsää ei saa hakata eikä risukoita siivota .
Kuitenkin kasvihuoneita on tuettava ns. kotimaisuuden perusteella, jotta maahanmuuttajille saadaan työpaikkoja kuten esim. Espanjassa tehdään.
Korkeasti koulutetut tohtoritason lukutaidottomat sitten harventavat ja kitkevät rikkaruohoja kasvihuoneissa ellei sitten runsaasti käytetä Round-Uppia.

Kaksikymmpiset joka alan asiantuntijat vankkumattomalla mielipiteellä pyrkivät vaikuttamaan koko Suomen kehitykseen tai paremminkin taantumaan kivikauden tasolle, jolloin kesän ulkopuolella on syötävä lampaille tarkoitettuja kerppoja ja pettua jauhon jatkeena. Lentovero , jopa lentokielto onkin päivän iskulause. Virolaisia naurattaa , kun suomalaiset propellihatut suunnittelevat miljardien tunnelia Suomenlahden alitse. Kukaan ei ole tajunnut, että puritaanit eivät sallit ns. taxfreen myyntiä junissa. Eikä aikakaan riitä siihen. Tallinnaan perustetaan valtava lentokenttä tunneliaseman viereen. Maailman lennot suuntutuvat 70 km Helsingistä etelään ja suomalaiset jälleen ihmettelevät tapahtunutta.

Mutta onhan meillä sittekin vielä jäljellä sähköpyörät ja -potkulaudat sekä nerokas taxiuudistus. Tärkeänä hallitusneuvotteluissa on noussut esiin pikarata Turusta Helsinkiin. Kukaan ei tunnu tajuavan , että "Ike" meni naimisiin paikallisen kaunottaren kanssa ja siten ei sitä pikayhteyttä tarvita.
Ja kuka hitto haluaa turkulaisia pikkukaupunkilaisia Hesaan naisiamme metsästämään? Vinkkinä vaan, että jos tuo pikarata kaivetaan maan alle, niin hintaa saadaan rutkasti lisää. Edukkaita kaivuufirmoja saadaan Suomenlahden eteläpuolelta, jotka sitoutuvat sähkökaivinkoneilla työn tekemään, paitsi dieseliä on käytettävä, kun sähköjohto menee vahingossa poikki.

Summa summarum: sähkö varmistaa liikkumisen ilman liikuntaa loistavasti. Enää puuttuvat nuo sähkötehtaat, joissa kenenkään ei tarvitse käydä töissä. On nerokasta kiihottaa kansaa liikuntaan ja syömään ulkomaan vihanneksia. Sähköllähän tuo kaikki onnistuu ja työntämällä hikeä aiheuttava työ eteläpuolelle Helsinkiä.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa