Huostaanoton kriteereitä kannattaa miettiä uudelleen, ainakin Kuopiossa

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Huostaanoton kriteereitä kannattaa miettiä uudelleen, ainakin Kuopiossa

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 24 Touko 2019 9:15

HS: Päivän lehti 24.5.2019 Mikko Paakkanen HS

Puolitoistavuotias tyttö oli kuolla nälkään Ruotsissa, vanhemmille vankeutta
Käräjäoikeuden mukaan vanhemmat eivät tahallaan vahingoittaneet lasta, mutta elivät omanlaisensa vakaumuksen mukaan.


RUOTSISSA Göteborgin käräjäoikeus tuomitsi torstaina pariskunnan kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä, koska heidän puolitoistavuotias lapsensa kärsi vakavasta aliravitsemuksesta. Käräjäoikeuden mukaan lapsi oli kuolla nälkään. Asiasta kertoo Göteborgin käräjäoikeus tiedotteessaan. Tapaus on saanut Ruotsissa paljon julkisuutta jo ennen torstaista tuomiota. Tapaus tuli viranomaisten tietoon viime helmikuussa, kun pariskunta toi sairaan tyttärensä lastensairaalan päivystykseen. Lapsi oli niin sairas, ettei hän reagoinut ulkomaailmaan.
”Hän oli niin huonossa tilassa, että hän lääkärien todistuksen mukaan oli vain tuntien päässä kuolemasta”, kertoo käräjäoikeus tiedotteessaan.

TUOMIOISTUIMEN mukaan vanhemmat olivat törkeästä huolimattomuudesta antaneet lapselleen pitkän aikaa vähän ja ravintoarvoltaan huonoa ruokaa. Lapsi painoi päivystykseen tuotaessa tuomioistuimen tiedotteen mukaan suunnilleen sen verran kuin yleensä noin puolivuotias lapsi painaa.
Vanhemmat kiistivät oikeudessa syyllistyneensä rikokseen ja ilmoittivat, että lapsen tila johtui viisi päivää jatkuneesta pahasta vatsataudista. Vanhempien mukaan lapsi oli luonnostaan pienikokoinen.

OIKEUS perusti tuomionsa muun muassa kolmen lääkärin lausuntoihin, joiden mukaan lapsen tila johtui pitkäaikaisesta aliravitsemuksesta.
”Lapsi on saanut enimmäkseen rintamaitoa, ruskeaa riisiä, hedelmiä ja vihanneksia. Se on aivan riittämätön vegaaninen ruokavalio”, sanoi tapauksen syyttäjä Ximena Bene Ruotsin julkisen palvelun televisiokanavalle SVT:lle.

Käräjäoikeuden mukaan lopulta vain vanhemmat tietävät, mitä lapsi on syönyt. Lapsen isän mukaan lapselle ei annettu mitään ravinto- tai vitamiinilisiä, kertoo sanomalehti Aftonbladet. ”Hän saa auringonpaistetta, naurua ja halauksia”, sanoi isä Aftonbladetin mukaan.

Suomen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Valtion ravitsemus­neuvottelukunnan suositusten mukaan vegaaniruokavalio sopii myös lapsille, kunhan se on huolellisesti koottu. Vegaaniliitto suosittelee vegaanista ruokavaliota noudattaville lapsille tiettyjä vitamiini- ja ravintolisiä. Vegaaninen ruokavalio ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.

RUOTSIN tapauksessa hoitohenkilökunta ei voinut tutkia lapsen kasvukäyriä, sillä lapsi ei ollut koskaan käynyt neuvolassa, eivätkä vanhemmat olleet myöskään omatoimisesti seuranneet hänen kasvuaan mittaamalla tai punnitsemalla. Lääkäri ei ollut tutkinut lasta, eikä häntä ollut rokotettu.
Vanhemmat eivät olleet edes ilmoittaneet tytön syntymisestä millekään viranomaiselle. Käräjäoikeuden mukaan vanhemmat perustelivat asiaa sillä, että lapsi on maailmankansalainen.
Lapsi oli syntynyt vanhempien ystävän asunnossa kotisynnytyksellä, jossa paikalla oli niin sanottu doula eli tukihenkilö mutta ei kätilöä. Vanhempien ja oikeudessa todistaneen vanhempien ystävän mukaan lapsi syntyi syyskuussa 2017.

OIKEUDEN puheenjohtaja Per Nordén totesi käräjäoikeuden tiedotteen mukaan, etteivät vanhemmat olleet tahallaan pyrkineet vahingoittamaan lastaan, vaan olivat vain eläneet oman vakaumuksensa mukaisesti. Oikeus kuitenkin eräiltä osin kummeksui vanhempien vakaumusta.
Lapsen äiti oli esimerkiksi sanonut oikeudessa uskovansa, että pitkäaikaisilla henkisillä ja ruumiillisilla harjoituksilla on mahdollista saavuttaa tila, jossa voi elää ilman ruokaa tai vettä.

Kommentti: Terveisiä vaan Ursulalle ja muillekin kahjoille. Olette lahja maailman liikakansoitusta pelkääville. Homma hoituu kuten oppi-isänne tri Mengele on asian suunnitellut.
Huostaanoton määritelmät tulee olla oikeudellisia määritelmiä, eikä talikkoagronomeilla oikein riitä siihen pätevyys , vaikka kardiologia leikkivätkin.
Näiden huostaanottojen kiihkoilijoiden tulisikin tutkituttaa päänsä, onko heillä lukeineisuutensa lisäksi kykyä hoitaa julkista virkaansa. Väitöskirja minkkien ruokinnasta ei anna todellakaan kardiologian pätevyyttä. Ehkä siivoojaksi saattaisi uudellenkoulutuksella kelvata? Limonaatifirman lobbarina toimiminen ei myöskään anna selkeää kuvaa osaamisesta. Runsas takinkääntäminen kertoo vaan epävarmuudesta oman hommansa suhteen.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa