Lisää niitä lihavuuden riesoja

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Lisää niitä lihavuuden riesoja

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 28 Touko 2019 11:21

YLE: Sydäntaudit 28.5.-19 klo 07:23 Toni Pitkänen /Yle

Tutkimus: Ylipaino nuorena altistaa sydänlihassairaudelle.
Jo lievä ylipaino 18-vuotiaana suurensi dilatoivan sydänlihassairauden riskiä, tutkimuksessa todettiin.


Riski sairastua dilatoivaan sydänlihassairauteen oli tutkimuksen perusteella sitä suurempi, mitä enemmän ylipainoa tutkittavalla oli ollut 18-vuotiaana.
Nuoruuden ylipainoisuus ja lihavuus voivat ruotsalaistutkimuksen mukaan olla sydänlihassairauden eli kardiomyopatian riskitekijöitä. Yhteys havaittiin 18-vuotiailla miehillä, joita seurattiin keskimäärin 27 vuoden ajan.

Ruotsalaisten havainto on mielenkiintoinen, sillä tätä ennen nuoruuden ylipainon ja sydänlihassairauden yhteyksiä ei ole juurikaan tutkittu.
Nyt tutkiminen onnistui lähes 1,7 miljoonan miehen terveysrekisteritietojen avulla. Seurannan aikana miehillä todettiin 4 500 sydänlihassairautta.
Tulosten perusteella 18-vuotiaana ylipainoisten riski sairastua sydänlihassairauteen suureni tasaisesti mitä enemmän ylipainoa oli kertynyt.

Verrattuna normaalipainoisiin riski suureni jo hyvin lievässä ylipainoisuudessa, mutta yhteys oli voimakkain vaikeasti lihavilla. Heillä todettiin sydänlihassairaus kahdeksan kertaa todennäköisemmin kuin normaalipainoisilla. Nyt havaittu sairastumisriski rajoittui dilatoivaan sydänlihassairauteen, joka on vain yksi sydänlihassairauden muoto. Myös muiden sydänlihassairauden muotojen ja ylipainon yhteydestä saatiin viitteitä, mutta tapauksia oli vähän ja tulokset jäivät tältä osin epävarmoiksi.

Dilatoivassa sydänlihassairaudessa sydänlihas heikkenee eikä pysty pumppaamaan verta normaalisti, mikä voi johtaa sydämen vajaatoimintaan.

Vaiva ilmenee muun muassa rasitushengenahdistuksena, mutta varhaisvaiheessa se on usein oireeton. Noin kolmannes dilatoivista sydänlihassairauksista on perinnöllisiä.

Tutkimus julkaistiin Circulation-lehdessä (siirryt toiseen palveluun).
Lähteet: UUTISPALVELU DUODECIM

Kommentti: Suomalaiset ovat erilaisia. Ruotsalaiset noudattavat sitä vaarallista VHH:ta ja siksi siellä on kaikenlaisia sairauksia. Suomessa on maailman parhaat väestölisäyksen estäjät. Olkaamme onnellisia siitä, että meillä on sentään maailman paras limoonaatitietämys USA:n jälkeen ja vitamiinivihamielisyys ehdoton ykkönen maailmassa. Tämä kaikki on saatu PK-projektin ansiosta. Niin ja se VESIPULLAKIN vielä...
Hienolta kalskahtaa erään suuren ajattelijan lausunto, joka pikimmiten tulisi kääntää latinaksi: " Älkää hyvät ihmiset tuhlatko rahojanne vitamiineihin tai ravintolisiin. Ostakaa sen sijaan oikeita lääkkeitä!"

Oli harmi, että kepulit saivat vain vaatimattomat 2 paikkaa Brysseliin eikä eräs ravintotietäjä päässyt maistamaan Euroopan parhaita ruokia, joissa voita ei säästellä. Milloinkahan ymmärtää jäädä eläkkeelle sinne Matti Uusituvan klaanin jatkoksi? Huru-ukoista kun ei ole Suomessa pulaa eikä näillä näkymin ihan heti tulekaan. Uusi noheva sukupolvi on itämässä Turussa ja tuon mainion STRIP-tutkimuksen lisäksi. Suomen menestys on riippuvainen erilaisuudesta ja työn luonnollisesta pelosta.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa