"Todellinen tiede" hämmästyttää meitä kaikkia

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

"Todellinen tiede" hämmästyttää meitä kaikkia

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 04 Kesä 2019 6:04

Iltasanomat: Likinäköisyys 3.6.10:48

Likinäköisyys on yleistynyt länsimaissa – ulkoilun vähentyminen todennäköisesti yksi syy

Lähityön yleistyminen on todennäköisesti yksi syy likinäiköisyyden yleistymiseen.
Likinäköisyys: Kiinalaistutkimus havaitsi, että likinäköisyyden yleistyminen on yhteydessä samaan aikaan tapahtuneeseen elintason nousuun.
Lähityön yleistyminen ja ulkoilun vähentyminen ovat todennäköisesti yhteyden taustalla. Likinäköisyys on yleistynyt myös länsimaissa.

JAMA Pediatrics -lehdessä julkaistut havainnot perustuvat seitsemään vuosina 1985–2014 tehtyyn selvitykseen ja lähes kahden miljoonan 7–18-vuotiaan terveystietoihin. Analyysin perusteella likinäköisyyttä ja muita näön ongelmia oli 24 prosentilla lapsista vuonna 1985, 35 prosentilla vuonna 1995 ja 55 prosentilla vuonna 2014. Likinäköisyys oli yleisempää kaupungeissa ja tytöillä. Kun tutkijat yhdistivät tiedot likinäköisyyden yleistymisestä tietoihin talouskasvusta, he havaitsivat niiden väliltä yhteyden. Likinäköisyys yleistyi varsinkin alueilla, joiden talous kasvoi ja elintaso nousi eniten.

Havainnot eivät tarkoita, että likinäköisyyden ja elintason nousun välinen yhteys on syyseurauksellinen, mutta on todennäköistä, että talouskasvu on vaikuttanut elämäntapoihin tavoin, jotka edistävät likinäköisyyttä. Vähäinen ulkoilu, runsas lukeminen ja muu lähityö ovat tunnettuja likinäköisyyden riskitekijöitä, ja myös todennäköisiä selityksiä havaitulle yhteydelle.

Suomessa likinäköisyyttä eli likitaittoisuutta eli myopiaa on muutamalla prosentilla 7–8-vuotiaista lapsista, mutta aikuisiässä jo noin 20–30 prosentilla. Likinäköisyys on suuri ongelma varsinkin Aasiassa, missä paikoin jopa 80–90 prosenttia koululaisista on likinäköisiä.
Uutispalvelu Duodecim

Kommentti: Tiede on siitä kiva asia, että siitä pääsee osalliseksi myös me tavikset. Uskomattomia havaintoja (luulotteluja ja oletuksia, silkkaa harhaoppia) ovat olleet punaisen lihan ja voin tappavuus-matrat. Kumma juttu sinällään, että Turku ei ole puuttunut näihin puoskarisepustuksiin.
Ainoa tosiasia voin tappavuudesta onkin tosi juttu Simo Häyhästä, joka sai ylimääräistä voiannosta talvisodan aikana, niin yli 600 voita syömätöntä vihollista menehtyi. Siis silmän tarkkuus parani voin vitamiinien ansiosta ( A- ja K-vitamiinit mm.) Ruotsin kuningas lahjoitti Häyhälle tarkkuuskiväärin, josta ei maksettu veroa, vaikka lahja ylitti tavanomaisen tikkumellin arvon moninkertaisesti. Asetta ei käytetty, koska se nosti ampujan päätä liian ylös. Voisiko verottaja vielä puuttua tähän lahjoitukseen jälkiveron muodossa?

Suomen verkkapukukansaa ei ainakaan voi syyttää huonosta näöstä, sillä tie pubiin löytyy vaikka hajun ja metelin perusteella.
Tämmöinen tutkimus lienee suomalaisen huippuyliopiston (Kuopion) roskakoriin heittämästä opiskelijan hylätystä pro-seminaarityöstä.
Jos juuria ja syitä asiallisesti pengottaisiin, niin teolliset teknorasvat, omega-6:set ja ruisleipä sekä runsas sokeri diabeteksen kautta aiheuttavat silmän retinopatiaa ja voi aiheutta lopuksi sokeuden. Silloin Diabetesliitolta voi anoa pienen rubiinisen rintamerkin.

Luulisi jopa kiinalaistenkin huomaavan Suomen huippututkimuksen. Jos aina vaan syö "liisiä" ja sweet& sour-kastikkeita, niin helposihan siinä tökkää syömäpuikolla silmäänsä ja näkö menee. Ei siinä verkkarit auta. Tietysti kaverit toki huomaavat, jos puku on nurinperin, jota ei itse sokeana hoksaa.

Siispä Simo Häyhään ja hänen saavutuksiinsa vedoten, kehotan kansalaisia syömään RUNSAASTI VOITA ja punaista lihaa, erityisesti kinkkua ja kassleria, joiden upea rasvaosio on elämän parasta suolaa. Hyvä ruoka ja paras mieli sanoi eräs mainoskin aikoinaan...
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa

cron