Maailmassa huumeongelma. Suomi tuhraa sähköpyörien ja saunanuunien sytytysmenetelmien parissa

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5611
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Maailmassa huumeongelma. Suomi tuhraa sähköpyörien ja saunanuunien sytytysmenetelmien parissa

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 27 Kesä 2019 8:40

Päivän lehti 27.6.2019 Tuukka Tervonen HS

YK:n huumeraportti: Maailman­laajuinen opioidi­epidemia on vielä luultuakin pahempi

Raportissa todettiin myös Afrikan olevan uusi ongelma-alue ja että opioidit leviävät entistä enemmän myös Eurooppaan.
Likaiset ruiskut levittävät hepatiittia. Nairobissa huumeidenkäyttäjille tarjottiin puhtita välineitä ja ohjeita vuonna 2016.

YK:N jokavuotinen huumeraportti julkaistiin keskiviikkona, ja sen löydökset olivat huolestuttavat.
Raportissa todettiin, että 585 000 ihmistä kuoli vuoden 2017 aikana huumeisiin, 135 000 enemmän kuin vain kaksi vuotta aiemmin.
Raportin mukaan eniten huumeidenkäytöstä kärsivät vankilassa olevat ihmiset. Raportin johtopäätöksissä suositellaan ratkaisuksi vaihtoehtoja vangitsemiselle, esimerkiksi vapaaehtoista hoitoonohjausta vankilan sijasta.
Johtopäätöksissä korostetaan myös, että vankien tulisi saada maailmalla samantasoista hoitoa ongelmiinsa kuin muidenkin kansalaisten.

Raportissa todetaan, että yksi huumeongelmien iso syy on tramadolin ja fentanyylin kaltaisten reseptilääkkeiden järjetön määrääminen, niiden liiallinen tarjoaminen ja liian helppo saatavuus. Merkittävää on myös lukuisten uusien synteettisten huumeiden esiinmarssi.
Tarjolla on siis entistä laajempi valikoima erilaisia huumaavia aineita. YLI puolet huumekuolemista aiheutuivat hoitamattomasta C-hepatiitista. Hepatiitti tarttuu helposti suonensisäisten huumeidenkäyttäjien välillä likaisten ruiskujen takia.

Raportin mukaan maailman parhaan arvion mukaan yli 11 miljoonasta suonensisäisten huumeiden käyttäjästä miltei puolella on C-hepatiitti, joka aiheuttaa hoitamattomana maksakirroosia ja -syöpää.
Määrät eivät välttämättä ole kuitenkaan suoraan vertailukelpoisia, sillä tuoreessa raportissa todetaan, että paremmat tutkimusmenetelmät ja laajempi tietomäärä ovat muuttaneet tutkijoiden käsitystä huumeidenkäytöstä kärsivien määrästä maailmassa.

Arvioissa on myös jonkin verran vaihtelua. 11,3 miljoonaa suonensisäistä huumeidenkäyttäjää on tutkijoiden paras arvio. Korkein arvio on peräti 15 miljoonaa suonensisäisten huumeiden käyttäjää. YK arvioi aiemmin, että maailmassa on noin 30 miljoonaa hoitoa tarvitsevaa ja huumeista kärsivää ihmistä. Tämän vuoden raportin mukaan määrä on tosiasiassa noin 35 miljoonaa.

Kokonaisuudessaan vuonna 2017 huumeita oli 15–64 -vuotiaista ihmisistä käyttänyt ainakin kerran vuoden sisällä noin 271 miljoonaa ihmistä, raportti kertoo. Tämä on noin yksi kahdeksastatoista ihmisestä koko maailmassa. Ylivoimaisesti suosituin huume oli kannabis, jota oli käyttänyt arviolta 188 miljoonaa ihmistä. Toisiksi suosituimpia olivat paljon vaarallisemmat opioidit ja opiaatit, jotka aiheuttavat suurimman osan huumekuolemista.
Kahdeksassa vuodessa nousua huumeidenkäyttäjien määrässä on ollut noin 30 prosenttia, keskiviikkona ilmestyneessä raportissa todetaan.
Raportin tiivistelmän ja päätelmien mukaan määrän kasvusta iso osa selittyy sillä, että Intian ja Nigerian kaltaisista isoista maista on saatu viimein tarkempaa tutkimustietoa, joka on paljastanut maiden todellisen huumeongelman laajuuden.

RAPORTIN mukaan yliannostuskuolemien määrä on nousussa myös Yhdysvalloissa, joissa on tuskailtu maata riivaavasta opioidikriisistä viime vuodet. Vuonna 2017 raportoitiin 47 000 yliannostuskuolemaa, 13 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. YK:n mukaan Pohjois-Amerikassa eniten kuolemia, noin 70 prosenttia kaikista ilmoitetuista, aiheuttaa voimakas opioidi fentanyyli ja sitä vastaavat valmisteet.
Lue myös Laura Saarikoksen laaja reportaasi: Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu

Fentanyyli on raportin mukaan leviämässä huomattavan voimakkaasti myös Eurooppaan. Siinä missä vuonna 2013 Keski- ja Länsi-Euroopassa takavarikoitiin vain kilo fentanyyliä, keskiviikkona ilmestyneen raportin mukaan vuonna 2017 takavarikoitiin jo 17 kiloa.
Palestiinalainen huumepoliisi esitteli takavarikoituja ja tuhottavaksi meneviä Tramadol-lääkkeitä Gazassa keväällä 2017.

UUTENA ilmiönä raportissa nostetaan esille opioidilääkkeiden, kuten Suomessakin huumeidenkäyttäjien suosiossa olevan tramadolin, leviäminen Afrikkaan. Raportin mukaan kriisi on yhtä vakava kuin Pohjois-Amerikan opioidiepidemia. Uuden raportin mukaan vuonna 2017 Afrikassa takavarikoitiin peräti 14 kertaa enemmän laittomia tramadol-valmisteita kuin vuonna 2013.

Nousu tramadol-takavarikoissa on raportin mukaan maailmanlaajuinen. 2010 koko maailmassa takavarikoitiin vain 10 kiloa tramadol-valmisteita. Keskviikkoisen raportin mukaan vuonna 2017 tramadolia takavarikoitiin jo 125 tonnia.

Kommentti: Suomi on jo aikojen alusta ratkaissut huumeongelmaa virallisella viisaudella: Ruis-Rypsi-Rääkkiliikunta. Kun ihminen istuu kyykyssä puolet hereilläoloajastaan, niin huumeiden käyttö puolittuu. Ja jos vielä tuon puolikkaan hereilläolon ajelee sähköpyörällä, niin ongelma poistuu automaattisesti. Tappava punainen liha ja eläinrasva ehdottomasti pois. Ruisleivän euforia tulee olla riittävä ja ainut tie pois huumeiden pahasta ongelmasta.

Suomessa otsikoissa runsaasti ollut saunan uunin sytytysmekanismi on näyttävästi esitetty. Puulämmitteiset kiukaat halutaan siirtää suoraan helvettiin ja sähkökiukaat saatava mahdollisesti valtion tukirahoilla johtavaksi kiuasmerkiksi. Sama koskee myös sähköpyöriä ja -potkulautoja.
Ja helvetin pomo Hefaistos on mitä kiireemmin saatava viherpiiperökoulutukseen. Helvetissä on siirryttävä geotermiseen lämmitykseen ja siten suomalaisen saunaprikaatin kohtalo tulee myös uhanalaiseksi.

Suomessakin olisi kuunneltava entistä herkemmällä korvalla vihreiden ideologiaa: ei vesivoimaa, ei metsäteollisuutta, ei lehmiä, ei yksitysiautoilua. Ratkaisuna esitetään sähkötehtaita, joihin saadaan virta töpselistä kuten imuriin tai sähköhellaan.
Jokaiselle suomalaiselle on annettava vaateseteli asiallisen urheiluvaatetuksen hankkimiseksi ja lajityyppeihin sopivaksi. Otsalamppu on tarpeen yöllä kotiin suunnistaessa. Tankojuoppous on poistettava rikosnimikkeistä. Ja lehmät on ehdottomasti tapettava jo pelkästään kamalien sarvien vuoksi, sillä itse pirullakin on sarvet ja vastapuolella on hieno sädekehä, joka korvaa otsalampun.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa

cron