Riittääkö ulkomainen työvoima takaamaan kotimaisten marjojen talteenoton?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5611
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Riittääkö ulkomainen työvoima takaamaan kotimaisten marjojen talteenoton?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 03 Heinä 2019 14:13

Karjalainen: KOTIMAA 3.7.2019 06:03 Tarja Koljonen, Sanna Inkinen / Uutissuomalainen Marko Happo

Suomalaiset marjat poimitaan ulkomaisin voimin - kausityölupien vaatima paperityö hiertää marjatiloilla

Marjaviljelijä Satu Helminen vähensi täksi kesäksi kausityöntekijöiden määrää, koska piti lupaprosessia niin hankalana.
Suomen marja- ja vihannesviljelmillä työskentelee tänä kesänä 10 000-15 000 ulkomaalaista työntekijää.
Tänä vuonna kausityöhön on myönnetty jo nyt enemmän lupia kuin koko viime vuonna yhteensä.

Kommentti: On todella hyvä, että veronmaksajien rahoituksella työskentelevät viranomaiset suojelevat suomalaisia työttömiä. Olisihan kohtuutonta työllistää marjametsien ryteikköihin myös työsuojeluhallituksen tarkastajia, jotka ovat tunnetusti työväen etua ajavan puolueen uskollisimpia jäseniä.

Lehdistö kantakoon oman vastuunsa kiihottavasta informaatiosta, jossa kehutaan korvasienien ja tattien hintaa. Siinä saattaa joku lukutaidoton tai heikosti kirjoitettua ymmärtävä huumenuorukainen sortua metsäkuoppaan ja säikähtää. Sienet kun ennenvanhaan olivat shamaanien herkkua, joilla päästiin juttelemaan jumalien kanssa. Sienet ja taikarumpu olivat lyömätön yhdistelmä siinä missä nyt nykymusiikkikin. Desibelit ja savu ratkaisevat!

Marjojen ja sienten poiminta on mitä rislkialteinta hommaa ja on vain hyvä, että ulkomaalaiset, lentokoneella tuodut, hoitavat homman miten taitavat. Eläkeläiset ovat myös alttiita kaikenlaisille kompuroinneille. Siitähän poistuvat kansantalouden hiekan mukana pöpelikköön kuolemaan.

On todella hienoa verottajalta, että vaativat jo ilmoitusta muutaman sentin lahjoista ja palkoista iltapäivän kuluessa rekisteriin. Harmaa talous kitkettävä paitsi rakennusteollisuudesta ja taxiliikenteestä. Ajantasainen ilmoitus on ennenkaikkea vähätöisen yrittäjän etu. Ei tule turhia kahvitaukoja pidettyä, kun paperittomien maahantulijoiden henkilöllisyyttä juoksentelee metsissä keräten. On vain huolehdittava, että on verkkareissa ettei herkkä ulkomaalainen luule poliisin olevan perässä.
Hirvikärpästen väkivaltaisesta kuolemasta on tiedotettava huolellisesti, sillä muuten hirvikärpästytöt huolestuvat.
Suomi on onnellisten kärkimaa ja sen huomaa. Kieltoja ja sääntöjä riittää vaikka muille jaettavaksi. Vieläkö joku hullu haluaa Suomeen?
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 10 vierailijaa

cron