Ilmastokysymys ja sen vaikuttavuus ruokaan ja matkustamiseen

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5611
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Ilmastokysymys ja sen vaikuttavuus ruokaan ja matkustamiseen

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 04 Heinä 2019 9:42

Vouhkien harjoittama terrorismi ajaa ihmiset raivon partaalle

Suomessa pidettiin ns. ilmastovaalit keväällä. Suurin voittaja oli tietysti vihreät ilmastokysymyksen jankkaamisella.
Syyllistettiin lehmät ja kirottiin lentäminen. Ihailtiin junia, nimenomaan sähköjunia.

Vegaanien riemukulku on tuonut Suomeen pakollisen kasvisruokapäivän kouluihin, armeijaan, vankiloihin ja erityisesti vanhainkoteihin.
Hernekeittoa ei lasketa kasvisruoaksi, koska siinä on makusattumia, jotka tappavat lähes välittömästi. Vanha kansallisruokamme kesäkeitto ei kelpaa kasvisruoaksi, jos siinä on nokare tappavaa voita. Pinaattikeitto on poissa laskuista, jos mukana on kananmunan puolikas.

Viherpiiperöt ovat olleet kuin susi kukassa , jos heiltä kysytään Lampedusa saarelta vastaanotettavien 8 "pakolaisen" tulevasta matkajärjestelystä. Lentokonetta kiitellään nopeudesta, mutta purjekone on tiettävästi poissuljettu, koska se suhisee tuulessa. ja sen matkustajakapasiteetti on pieni, vaikka liittoutuneet käyttivät suuria purjekoneita Normandian maihinnousussa laskuvarjojääkärien stragisessa sijoitteluissa.
Lampedusassa ei ole kansainvälisen tason juna-asemia, joissa voisi ostaa "aitoja" Rolexeja tai kuuluisien maalauksien kopioita. Täytyy siis päästä mantereelle Italiaan. Muistettakoon, että Marianhaminassa on juna nimeltään "Röda Ormen", vaikka saarivaltakunta onkin.
Mahtaisiko kelvata ympäristöystävällinen I-luokan junakyyti makuuvaunuineen kohti Tukholmaan. Luonnollisesti junalla on oltava suora yhteys Tukholmaan, jotta tulijat eivät eksyisi esimerkiksi pois vaihdon yhteydessä Saksassa. Tanskan Fehmarbeltin ja Öresundin ylityksessä on oltava äärivarovainen, koska traumaattinen merimatka Libyasta on aiheuttanut pysyvän vaurion. Sama koskee Tukholma -Helsinki yhteyttä. Kierretään siis Tornion kautta.

Bussikuljetus ei voi tulla kyseeseen, sillä siellä ei ole ravintolavaunua eikä liiemmin makuuosastoa, ei suihkua eikä viihdettä. Lentokone on hanurista, koska sieltä puuttvat kaikki vihreät ylevät elementit. Ainoa hyväksyttävä on lentoyhtiö TUI, joka kielsi punaisen lihan tarjoamisen matkustajille. Jos kerran matkustaa lentokoneella, on oltava varaa retkievääseen, kuten metsästäjän leipään. Ilmastotietoisuuden on oltava ajatuksista ylin. Vain suomalaisia saa syyllistää kaikista asioista. Olemme maailmanparannuskansaa.

Suomeen saavuttuaan olisi hyväksi saada mukavia edustuskämppiä vaikkapa Eirasta, joissa hyvät nettiyhteydet sukulaisiin ja pankki-kello- ja taidealan toimijoihin. Treffipalstat kun toimivat netissä ja uusi ura saattaa avautua , kunhan saadaan tarpeeksi "massia" likaisten dollareiden pesua varten. Muistutettakoon, että muinainen kepuliulkoministerikin hassasi rahoja useita miljoonia pesupulvereihin päästäkseen osalliseksi mainittuihin likaisiin (mustiin) värjättyihin dollareihin. Laitontahan se ei siten voi olla.

On hienoa olla suomalainen, muuttua "kuolemattomaksi" sähköpotkulautojen, -autojen ja -polkupyörien myötä tunkemalla kaalinpäätä kurkkuun ajellessa ympäristön puolesta. Olisiko esimerkiksi Vantaan lentokentän uusiin rakennuspintoihin sallitava lennon haitallisuutta osoittavat iskulauseet ja syyllistävät tekstit. Suomalaisten meppien olisikin syytä pitäytyä matkoissaan Suomeen pelkästään sähköjunaan. Siinä vierähtäisi mukavasti viikko matkoihin ja kotona ei ehtisi muuta kuin pyörähtää. Luonnollisesti matkahaittakorvausta tulisi rukata junamatkailua suosivaksi. Eihän junamatka Brysselistä Tornion kautta Jyväskylään ole mahdoton ja sitäpaitsi se olisi edistyksellinen ilmastoteko.

EU:n tulisi pikimmiten perustaa Jules Vernen innoittamana lämpöilmapallon säännöllisiä matkustusmahdollisuuksia. Kuten hyvin muistamme Phileas Fogg matkusti maailman ympäri ilmatallolla, laivalla, elefantilla ja junalla 80:ssä päivässä, mikäli on "tiedekirjallisuutta" uskominen.
Kauan eläköön vihreät aatteet ja kuolematon elämä! Sähkö on nykypäivää ja tulevaisuutta. Maalämpö on meille uuden maailman avaus, kunhan ei liian syvälle porata, sillä pirullakin on hermot kireällä.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron