Diabetespomo kertoo diabeteksen oireista

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5866
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Diabetespomo kertoo diabeteksen oireista

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 17 Heinä 2019 19:12

Iltasanomat: 17.7. klo 12:25 Katariina Pimiä

Tyypin 2 diabetes on hiipivä sairaus
– nämä 7 oiretta voivat paljastaa sen


Jano voi olla yksi merkki kakkostyypin diabeteksesta. Korkea verensokeri lisää virtsaneritystä, jolloin elimistö kuivuu, ja alkaa janottaa.
Tyypin 2 diabetes Kakkostyypin diabeteksessa oireet voivat olla niin salakavalia, että ne jäävät huomaamatta pitkäksi aikaa.
Verensokeri voi kohota diabeteslukemiin vuosikausia ennen tyypin 2 diabeteksen toteamista.

Diabetesliiton ylilääkärin Pirjo Ilanne-Parikan mukaan jopa 100 000 suomalaista sairastaa tyypin 2 diabetesta tietämättään.
– Todennäköinen luku tänä päivänä on 50 000–100 000:n välillä, Ilanne-Parikka sanoi.
Tyypin 1 diabeteksessa oireet, kuten jano ja virtsanerityksen lisääntyminen, ovat yleensä voimakkaita, ja siksi tauti tulee todettua ja hoidettua.
Kakkostyypin diabeteksessa oireet taas voivat olla niin salakavalia ja vähitellen hiipiviä, että ne jäävät huomaamatta pitkäksi aikaa.

Kakkostyypin diabetes voi yllättää seulonnassa
Oireita alkaa tyypillisesti ilmaantua vasta verensokerin noustessa arvoon 10 mmol/l, kun diabeteksesta on kyse jo siinä vaiheessa, jos verensokeri on 7 mmol/l. Monelle tyypin 2 diabetes tuleekin ilmi täytenä yllätyksenä työterveyshuollon seulonnassa. Jos taas ei kuulu säännöllisen työterveystarkastuksen piiriin, verensokeria ei välttämättä tule seurattua.

Toisinaan myös optikot, silmälääkärit ja hammaslääkärit ohjaavat potilaitaan verensokerin tarkistukseen. Oireena voi olla näköhäiriö, kaukonäön huononeminen, ientulehdus tai parodoniitti eli kiinnityskudostulehdus.8:na kohtana voisin mainita Jatkuvan vi...sen siis harmituksen olemassaolon. Ainahan voi kannattaa hautausurakoitsijoiden toimintaa syömällä kuten neuvotaan, runsaasti hiilareita!
Verensokeri mitataan myös aina ennen leikkauksia, ja joskus tämä on ensimmäinen kerta, kun sen todetaan olevan koholla.

Ensimmäinen oire voi olla sydäninfarkti
Vaikka kohonnut verensokeri ei välttämättä tunnu miltään, asia olisi tärkeää havaita ennen kuin se aiheuttaa terveyshaittoja, jotka voivat olla vakaviakin. Yhdessä tyypin 2 diabetes, kohonnut verenpaine ja rasva-aineenvaihdunnan häiriöt kasvattavat sydäninfarktin sekä aivoverenkiertohäiriön vaaran moninkertaiseksi. – Nämä voivat olla tyypin 2 diabeteksen ensimmäinen oire, jos se on kytenyt toteamattomana useamman vuoden, Ilanne-Parikka sanoi.

Nämä oireet voivat kertoa tyypin 2 diabeteksesta:
1. Väsyttää, eikä lepo auta.
Väsymys voi lisääntyä huomaamatta vuosien mittaan, ja väsyneeseen oloon voi tottua.

2. Virtsaneritys lisääntyy.
Kun verensokeri nousee arvoon 10 mmol/l, ylimäärä sokeria erittyy virtsaan.

3. Janottaa.
Virtsan sokeri vetää mukanaan vettä, jolloin elimistö kuivuu ja alkaa janottaa.

4. Paino putoaa.
Virtsaan valuva suurempi määrä sokeria hukkaa energiaa, ja paino pyrkii laskemaan.

5. Jalat kramppaavat.
Runsaat virtsamäärät vievät mukanaan myös tarpeellisia kivennäisaineita, kuten kaliumia ja magnesiumia, sekä suolaa, mikä aiheuttaa kramppeja.
Lue lisää: Oudot tuntemukset jaloissa voivat kieliä tyypin 2 diabeteksesta – oletko kokenut näitä?

6. Näkökyky heikentyy.
Korkea verensokeri muuttaa silmän linssin taittokykyä ja näöntarkkuus kärsii. Erityisesti kaukonäkö voi heikentyä.

7. Haavat paranevat huonosti.
Korkea sokeri heikentää elimistön puolustuskykyä, ja haavat paranevat huonommin.

Tee riskitesti! Tyypin 2 diabeteksen riskitestin voit tehdä Diabetesliiton verkkosivulla.
Testiin pääset tästä.
Lue lisää: Haluatko pysyä hoikkana ja pienentää syövän, kakkostyypin diabeteksen ja verenpainetaudin riskiä? Tee yksi helppo muutos

Kommentti: Diabetesliiton suurin viisaus on piilotettu ruokintafundamentalisti Annikille:" Jos ruoka olisi lääkettä, niin sitähän myötäisiin apteekeissa"!
Muutenkin Diabetesliitto kehottaa diabeetikoita syömään kuten virallinen ruokintaohjeistus neuvoo. Ja lääkitystä tarpeen mukaan.
Remissiosta ei siinä puljussa inahdeta. VHH on tulikirjaimin kirjoitettu tikkatauluihin.
Olen itse ollut Diabetsliiton ruokavaliohoitoisten kurssilla n. 30 vuotta sitten. Silkkikaulahuivien värjäykset eivät tuoneet apua tautiin. Tyypillistä tasa-arvohenkilöiden touhua, sanoisin.

Aika onnettomia ovat Diabetsliiton ponnistukset potilaiden saattamiseksi remissioon. Lääkeyhtiöt painavat päälle ja etäpesäkkeen on toimittava kuten rahoittaja käskee. Rahoittajien nimet selviävät Diabetes-lehden sivuilta suurina mainoksina.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron