Pakollisia mielenterveystarkastuksia? Eikö vaalikausi riitä?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Pakollisia mielenterveystarkastuksia? Eikö vaalikausi riitä?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 19 Heinä 2019 12:35

Uusi Suomi: Kotimaa 19.7. klo 11:52 Saara Hyrkkö

Kansanedustaja: Säännölliset mielenterveystarkastukset Suomeen – ”Uusi kansantauti”

MIELENTERVEYS
Hallituspuolue vihreiden kansanedustaja Saara Hyrkkö ehdottaa säännöllisiä mielenterveystarkastuksia suomalaisille.
”Seuraamme lasten ja nuorten pituutta, painoa ja yleistä terveydentilaa säännöllisesti. Voisiko terveystarkastuksen rinnalla ottaa käyttöön mielenterveystarkastuksen? Elämän nivelvaiheissa rutiininomainen mielenterveystarkastus tekisi mielenterveyden edistämisestä ja seuraamisesta arkipäivää, madaltaisi kynnystä pyytää apua ja sekä auttaisi ammattilaisia bongaamaan enemmän apua tarvitsevat”, Hyrkkö sanoo tiedotteessaan.

LUE MYÖS: Huolestuttava merkki Suomen työelämästä: Sairauspoissaolot kasvavat – mielenterveyshäiriöt kohta yleisin syy

”Mielenterveyden häiriöistä on tullut uusi suomalainen kansantauti.
Siksi niihin tulee suhtautua samalla vakavuudella ja samalla häpeilemättömyydellä, kuin vaikkapa diabetekseen. On kestämätöntä, että monet mielenterveyden häiriöön sairastuneet joutuvat kamppailemaan saadakseen apua”, Hyrkkö jatkaa.
Rinteen hallitus on ohjelmassaan sitoutunut vahvistamaan mielenterveyspalveluiden saatavuutta, laatimaan mielenterveysstrategian sekä madaltamaan lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden saamisen kynnystä ja parantamaan oikea-aikaisuutta, Hyrkkö toteaa.

Kommentti: Sähköpotkulautapuolue on kiimassaan ideoinut tämän merkittävän ehdotuksen. Olisiko syytä näyttää esimerkkiä testaamalla oma porukka ensin. Entinenkin puoluepomo olisi paljolta pahalta välttynyt, jos olisi testin ensin läpikäynyt.

Saattaahan toki olla niin, että yksipuolinen kasvisravinto tuo merkillisä ajatuksia päähän. Proteiinien puute vaivaa ja nahkarotsit ja -housut eivät anna samaa potkua. On se perhanaa, että nykyään suojellaan lehmiä, Intia esimerkkinä. Ennen vanhaan hyvään aikaan sai vielä 500 markan tapporahan/kanttura.

Minkälainen olisi sitten tuo mielenterveystesti: Kysymys 1) viluttaako? 2) ruokavalioni? 3) koulutus 4) työtilanne 5) isä/äitisuhde 6) alkoholi 7) liharuoka ja voi 8. päivittäinen tulostus, määrä, väri, ja kertasuositusten määrä 9) juoksenteletko ilman päämäärää . 10) asutko saunassa? jne
"Hullu kysyy enempi kuin viisas ehtii vastata", pätee tässäkin.

Onhan toki olemassa kansakuntia, joissa kansan viisaus /mielenterveys testataan helposti asettamalla vain yksi ehdokas. Silloin ei lääkitystä' tarvitse edes miettiä. Monipuoluejärjestelmässä tulee usein esiin juuri tuo mielenterveyskysymys. Olisiko syytä perustaa parlamentaarin käypähoitoryhmä, joka antaisi kriteerit hoidolle ja lääkitykselle. Suomi nousisi kertaheitolla maailman kärkeen siinä missä akankanto, supotkupallo tai saappaaheitto on vain pikku-uutinen "urheilu"-osastolla.
Kieltolaki-Suomeen on saatava laki sähköpotkulautailijan ajokortista, joka voidaan hyllyttää, kypärästä ja suojavarusteista sekä perustaa turbosähköpotkulautapoliisiosastoja valvontaan, joilla myös mielenterveystestipätevyys.

Olisipa mukava nähdä hallitus- ja oppositiopuolueiden ero/samankaltaisuus testeissä. Siihen liitetyt K-ja S-markettien ostoskorivertailut ja hiilijalanjälki + automerkit antavat varmaan luotettavan kuvan kansalaisista ja heidän edustajistaan. Tervetuloa testeihin. Viisauden on todettu olevan piilevää laatua, ns. salaviisautta, jälkiviisauden ohella, kuten Huovinen totesi.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa

cron