Oletukset, arvailut eikä luulottelut edusta tietoa, tiedettä

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5955
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Oletukset, arvailut eikä luulottelut edusta tietoa, tiedettä

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 22 Heinä 2019 13:54

Olen varsin innokas dekkarisarjojen seuraaja television ohjelmista.

Robbie Coltranen ohjelma "Ratkaisevat todisteet" ovat eräs suosikeistani.
Hänen johdannossa esittämä sitaatti kertoo ehkä olennaisen todistustaakasta:
"Arvailu on hyödytöntä. Syytös täytyy perustua todisteisiin.
Todisteet turhia, jos yhteyttä ei löydy epäiltyyn."


Kommentti: Jotenkin kiero ajatusmaailmani sovelsi Coltranen lausuntoa, että haastattelut ovat vain huitaisu pimeään.
Arvailut, luulottelut ja epäilyt tiedemaailmassa ovat pelkkiä käsikopeloita ja uskoon perustuvia juttuja.

Varmaan moni lukija miettii, mitä rikosteorioilla on tekemistä esimerkiksi tieteen kanssa. Kuitenkin vanhoja tutkimuksia avataan ja näytteistä saadaan esim. DNA-näytteitä, joita ei aiemmin oltu tiedetty. Samaten maaperätutkimus aikakerrostumineen antaa uusia ulottuvuuksia.

Kun tehdään oikeaa ja tarkoituksenmukaista tiedettä, siinä ei arvaukset paljoa paina. Rikosasioissa syytettyjen haastattelut (kuulustelut) eivät tuo valo niin kauan kuin ei ole esittää todisteita. Suosikkiohjelmani "Hiljainen Todistaja" kertoo paljon oikeuspatologien työstä. Oikeus lopulta ratkaisee, onko todistusaineisto niin raskauttavaa, että tuomio voidaan antaa.

Nykyisin meille syötetyssä "tieteessä" on jonkun helvatun hevoslääkärin, limonaatilobbarin tai vitamiinivihaajan "valistuneet arvailut, luulottelut ja haaveet" todistuksena esim. siitä, että sokeri (hiilihydraatit) se vasta parantaakin diabeteksen, kunhan istutaan tulostamassa useaan kertaan päivittäin ja juoksennellaan kuten idiootit. Suomalaisen haaveilun todellisuudesta kertoi paljon suurin toivein ruisleivän kaikkivoivasta vaikutuksesta EU:hun lähettey anomus. EU:n hyväksymä lopputulema oli, että kuitu lisäää tulostusmassan määrää.
Harhaisia väittietä ovat, että VHH-tutkimus on epäeettistä tai kaikki on jo tutkittu ja kaikki tiedetään taikka se, että ruisleipä on ollut aikojen alusta saakka. Näiden väitteiden perustuksilla seisoo Suomen johtavat "tiedehenkilöt", joita savijaloiksi muualla maailmalla kutsutaan.
Samantyyppiset kaverit aikoinaan pelottelivat maapallon litteydellä, johon teoriaan uskoo enään osa USA;n presidenkin uskollisimmista. "Jos menet reunan yli, putoat", sanoivat lettuteoreetikot ja kirkonmiehet.

Olisiko "ruokintatieteen" harhaiset väittämät alistettava oikeuden tarkasteluun eli oikeiden tiedemiesten todenperäisyystutkimukseen ja antaa luulotteluun perustuvat tilastomatemaattiset luvut vaikkapa Leino Utriaisen laskentapöydälle. Diploomi-insinöörin kun täytyy osata laskea , mutta kaupallisen koulutuksen saaneen ei tarvitse muuta kuin uskoa myymänsä tavaran paremmuuteen.
Statiinikauppiaat ovat kuin saippuakauppiaita. "Yhdeksän kymmenestä merimiehestä pesee naamansa LUXilla"! Ja "Kyllä SURFilla lähtee...".

Toteamus, että TIEDE OIKAISEE ITSENSÄ on sikäli väärä, koska kaikkea sontaa sanotaan tieteeksi ja oikea tiede siinä heitetään pesuveden mukana ulos. Totuudenpuhujaa kun ei kukaan rakasta...
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5955
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Oletukset, arvailut eikä luulottelut edusta tietoa, tiedettä

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 22 Heinä 2019 17:14

Jos lihavaa pidetään lainrikkojana...

Ja aletaan vangita sekä sakottaa prof. Mustajoen erityistä älykkyyttä kertovan ehdotuksen pohjalta, niin edellä kerrottu Robbie Coltranen kertoma todistustaakka rikollisen tuomitsemiseksi on päivän sana.

Jos lihava näyttää toteen kauppojen korteilla/kerätyillä tiedoilla, että on ostanut ja syönyt sekä tulostanut suositusten mukaan ja ehkä vähän extrannutkin. Jos todella laeiksi muuttuvat ohjeistukset noudatetaan pilkuntarkasti, niin ketä tulisi tuomita lihavuudesta: Ohjeiden noudattajaa vaiko ohjeiden laatijaa?

Vaviskaa ruokintafundamentalistit ja kuituvouhokit, häkki saattaa heilahtaa oikeuden päätöksellä teillekin!
Kalakukko


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Majestic-12 [Bot] ja 23 vierailijaa