Kuka tarkistaa mediasuosikkien ja tutkimusten kirsikanpoimijoiden väitteet?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5866
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Kuka tarkistaa mediasuosikkien ja tutkimusten kirsikanpoimijoiden väitteet?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 31 Heinä 2019 9:25

On meille kaikille hyvinkin tuttua, että eräiden valtioiden (suurienkin) johtajat antavat puheissaan osatotuuksia ja selkeästi vääristeltyä tietoa: luulottelua, arvuuttelua, oletuksia, voi olla- totuuksia ja suoranaista valehtelua.

Osatotuudet ja valehtelu on myös näiden palstojen kautta tullut tutuksi joidenkin , korostan : HARVOJEN, tieteen pullasta poimimien "totuuksien" julkaisemien väitteiden tueksi, jotka ovat vastaavia tai tukevat hänen omaa näkemystään.
Esimerkkinä olkoon puna-vihreä omena, jonka eri puolilla olevat katsojat näkevät joko punaisena tai vihreänä. Näemme vain sen , mitä meille näytetään.

Hämmästyttävää onkin se, että suoranainen valehtelu on osa populismia. Eräs suuren valtion päällikön on laskettu virassaan päästäneen suustaan runsaat 10 000 valetta eli vaatimattomat runsaat sata/pv. Tämän on laskenut New York Timesin faktantutkimusryhmä. Valeella saavutetaan lukijoiden varma huomio, joko naurattavuuden taikka uskomuksen takia. Uskomus siksi, että se tukee lukija/kuulijan omaa näkemystä vaarallisuudesta/pahuudesta tai kieroudesta. Olkoon esimerkkinä vaikkapa USA:n vaalikampanja taannoin, jossa jopa toista osapuolta vaadittiin vangittavaksi ilman näyttöä vangitsemiseen tarvittavista todisteista. Maassa kun voi vapautua syytteistä armahduksella tai takuusummilla, jota menettelyä on myös vaadittu Ruotsin hallitukselta jonkun räppärin tapauksessa.

Mikä valeessa tai osatotuudessa kiehtoo? Onko oma tietoisuus totuudesta vajavainen vai onko huono itsetunto siitä, että ei viitsi itse perata vapaasti käytössä olevaa tietoa tai onko mahdollisesti oma kokemus väitetystä valeesta mahdollisesti totta, kuten punaisen lihan ja voin tappavuus ja syöpävaarallisuus? Joku syyhän täytyy keksiä vaikka veganismin tueksi, sanoo lonttoposkinen "asiantuntija".
Totuutena kuitenkin julkisesti pidetään sokerin (hiilihydraatin) hyvää vaikutusta diabeteksen hoidossa, joka todistetusti nostaa verensokeria. Tämän asian voi kuulemma hoitaa runsaalla lääkityksellä ja sen menekki onkin potilasjärjestölle kunnia-asia.

Miksi vallitseva "totuus" nojaa luulotteluihin ja arvuutteluihin, kun käytössä on oikeitakin tutkimuksia ilman elinkeinon ja korruptoituneiden "tutkijoiden" antamia vääristelyjä?
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5866
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Kuka tarkistaa mediasuosikkien ja tutkimusten kirsikanpoimijoiden väitteet?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 31 Heinä 2019 12:55

Kotkalaiset edelläkävijöitä tieteellisen tutkimusten saralla hyväksymällä haastattelututkimukset

Kaupunkilehti Ankkuri 31.7. Juha Koski kertoo näin:

"Kotkalaisten terveys ja elintavat tutkittu:
TIETOA: Ylipaino yleistä myös kotkalaisten keskuudessa

Kotkalaisten hyvinvoinnista, elintavoista, työ- ja toimintakyvystä sekä terveydestä on kerätty "ainutlatuisen kattavaa tietoa". (lainausmerkit kalakukon)
Valtakunnallisen FINSOTE-tutkimuksen yhteydessä Kotka tilasi vielä oman kuntakohtaisen tutkimuksen viime syksynä. Otos kattaa 600 kotkalaisen tiedot, joten aineisto erittäin edustava. Haastatelluille esitettiin noin sata kysymystä." Ote päättyy[/b] Boldaus kalakukon.

Kotkassa tällä hetkellä noin 54 000 asukasta ja tuo 600 edustaisi noin 0,9%. Ei ehkä kannattaisi kaupungin ihan rinroihin kovasti lyödä. Sinällään kiva, että suomalaisittain tuo HAASTATTELUTUTKIMUS, jossa jokainen saa kirjoittaa/kertoa ihan mitä lystää tai arvelee, luulee, otaksuu tai ainakin ounastelee tai ainakin kaverit luulee.
Tutkijat sitten tekevät omat arveliunsa, ja luulemansa parhaan tieteen otaksumin. J a kas, julistus on valmis: Ruista. rypsiöljyä ja päätöntä jalkapallon perässä juoksentelua kotkalaiseen tapaan parantaa kaupungin kaikkien kerrostumien elinvoimaa. Tosin kenttä- ja halliaikaa riittää vain eräälle kaupunkia hallitsevalle urheiluseuralle, jolla vahvat siteet työväenliikkeeseen ja erääseen vasemmistopuolueeseen.

On siis hienoa olla kotkalainen ja kuulua tieteen kärkiryhmään tutkimuksen ja tutkittavien puolella. Kyllä Suomi on PARAS!
Seuratkaapa muut perässä, jos kykenette arvailemaan ja luulemaan yhtä hyvin.
Kalakukko


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa