Imetyksen ylistys, nyt menossa imetysviikko. Isku vasten STRIP-ryhmän pyhiä kasvoja

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Imetyksen ylistys, nyt menossa imetysviikko. Isku vasten STRIP-ryhmän pyhiä kasvoja

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 07 Elo 2019 10:28

YLE: Imetys 7.8. klo 09:30

Imetyksellä on merkitystä myös maailmantaloudelle
– suositusten noudattamisella voitaisiin säästää jopa 830 miljoonaa euroa päivässä


WHO:n arvion mukaan noin 40 prosenttia alle kuusi kuukautta vanhoista vauvoista saa ruoakseen pelkää rintamaitoa. Imetyksellä on iso taloudellinen vaikutus, kertoo tuore tutkimus. Imettämättä jättäminen tai sen varhainen lopettaminen maksaa vuodessa jopa noin 341 miljardia dollaria, eli noin 305 miljardia euroa, kertoo tuore tutkimus (siirryt toiseen palveluun).

Tutkijoiden mukaan suositusten mukainen imetys voisi säästää joka päivä noin 830 miljoonaa euroa. Kustannukset on arvioitu ihmishenkien ja tuottavuuden menetyksenä sekä lisääntyneinä terveyspalveluiden kustannuksina.
– Kyse on ihmisoikeudesta. Imettäminen pelastaa ihmishenkiä ja auttaa taloutta kukoistamaan, sanoo tutkija Dylan Walters uutistoimisto Reutersille.

Rintaruokintaan myönteisesti suhtatuvat perheet kokoontuivat Filippiineillä vuonna 2016. Walters johti tutkimusta, jossa on kerätty tietoa yli sadasta maasta. Waltersin mukaan tietojen pohjalta luotu verkkosivusto on ensimmäinen laatuaan. Sen on tarkoitus tarjota luotettavaa tietoa päättäjille ja muille sidosryhmille. – Taloudelliset todisteet resonoivat hyvin päättäjiin. Jos imetykseen ei sijoiteta, se maksaa, sanoo tutkimukseen osallistuneen Alive & Thriven Kaakkois-Aasian osaston johtaja Roger Mathisen Thomson Reuters -säätiölle.

Äiti ja lapsi hyötyvät imettämisestä
Maailman terveysjärjestö WHO suosittaa täysimetystä, eli pelkän rintamaidon tarjoamista vauvoille kuuden kuukauden ikään saakka ja äidinmaitoa ja muuta ruokaa kaksivuotiaaksi saakka. Samoilla linjoilla on myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL (siirryt toiseen palveluun).

Lääkäri esittelee pakastettuja äidinmaitoa sisältäviä pulloja Filippiineillä vuonna 2008. Maa kielsi tuolloin kiinalaisten maitotuotteiden tuonnin pilaantumiskohun takia.Imetys voi estää ripulitauteja ja keuhkokuumetta, jotka ovat molemmat merkittäviä lapsikuolemien aiheuttajia. Se myös suojaa äitejä munasarja- ja rintasyöviltä.
WHO:n arvion mukaan noin 40 prosenttia alle kuusi kuukautta vanhoista vauvoista saa ruoakseen pelkää rintamaitoa.
WHO:n tutkimuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan yli 77 prosenttia lapsista saa jonkinasteista rintaruokintaa, mutta poikkeuksia löytyy. Esimerkiksi Irlannissa lähes puolta, eli noin 46 prosenttia lapsista ei imetetä lainkaan.

Ennakkoluuloista halutaan irti. Esteitä imettämiselle on useita.
Fyysisten vaikeuksien ohella kyse on myös imetyspaikkojen puutteesta ja työaikaongelmista. Näiden lisäksi tilanteeseen vaikuttaa Reutersin mukaan myös äidinmaitokorvikkeiden aggressiivinen markkinointi sekä imettävien äitien häirintä sekä julkisella paikalla imettämiseen liittyvät ennakkoluulot ja häpeä.

Tanskassa äidit kokoontuivat ulos imettämään kesäkuussa 2013. Tällä viikolla ympäri maailmaa vietetään imetysviikkoa.
YK:n lastenjärjestö Unicef sekä WHO (siirryt toiseen palveluun) ovat vedonneet valtioihin ja työnantajiin eri puolilla maailmaa ottamaan käyttöön perheystävällisiä, imetystä edistäviä toimintatapoja. Tätä vaativat myös tutkimuksen tekijät.
Suomessa imetysviikko järjestetään tänä vuonna syys-lokakuussa.

Imetyksen vaikutukset
- Joka vuosi imettämättä jättäminen luo maailmantalouteen noin 257–341 miljardin dollarin loven.
- Kustannukset on arvioitu ihmishengen ja tuottavuuden menetyksenä sekä lisääntyneinä terveyspalveluiden kustannuksina.
- Suositusten mukaisella imetyksellä voitaisiin tutkimuksen mukaan estää lähes 10 000 toisen asteen diabeteksen ja syöpien aiheuttamaa kuolemaa äideillä vuosittain.
- Lähes 600 000 lasten ripuli- ja keuhkokuumekuolemaa on kytköksissä imetyksen puutteeseen vuosittain.
- Arviolta miljoona lapsuusajan lihavuustapausta on kytköksissä siihen, että lapsia ei imetetä suositusten mukaisesti.
- Taustalla Bill & Melinda Gates -säätiön tukema yhdysvaltalainen ravitsemushanke Alive & Thrive. Tiedot ovat peräisin kuusivuotisesta tutkimuksesta, joka on Alive & Thriven tukema.
Lähde: Dylan D Walters, Linh T H Phan, Roger Mathisen, The cost of not breastfeeding: global results from a new tool, Health Policy and Planning

Kommentti: Kuten arvata saattoikin, elinkeinon likaisen sormen jälki näkyy kaikille muille paitsi korruptoituneille tutkijoille. Kiinassa on keksitty lisätä maitoon melamiinia tuotteen kestävyyden ja värin takia.
Suomen Turussa onkin ollut jo meneillään yli 20 vuoden ajan STRIP-ryhmän maailmankuulu tutkimus, jossa pienelle lapselle (>6kk) aletaan juottaa rypsiöljyä ja syöttämään rasvattomassa maidossa pehmitettyä ruisleipää äidinmaidon sijasta. Tavoittena on terhakkaammat urheilijat. Toisaalta joku tutkimus kertoi, että 2 vuotiaat lapset liikkuivat tönkköpuettuna hiukan vähemmän kuin pelkässä vaipassa kotioloissaan, jossa vertailu tehty elohopeaan.
STRIP-tutkimuksen kimmokkeena on ollut valaan poikasten lihominen jopa 70 kg/päivässä. Eläinrasva tappaa, sanoo virallinen luulo sekä arvelu vankkumattoman vegaanitieteen taholta ja lisää kanamunien ja punaisen lihan olevan myös tappavia.
Pääesikunakin on sanonut, että varusmiesten lihominen 511 tonnisiksi (70 kg x 365x20) ei voida ottaa vastaan jo pelkästään varusteiden valmistamisen kannalta. Ja lentokoulutus on poissuljettu, mutta miinapolkijoina erinomaisia.

Turun STRIP-tutkimuksesta ei ole julkaistu seurantatutkimusta. Sama juttu on käynyt prof. Huupposen kuuluisalle statiinitutkimukselle, josta ei valmista näy ainakaan julkisuudessa. Prof. Huupponen testamenttaa kaiketi tutkimuksen vaikkapa Kolesteroli-Kovaselle (VELI Nro 4) tai Stranbergille (VELI Nro 3) , jotta tieto vaikuttamattomuudesta pysyy sisäpiirissä.

Hyvät naiset, antakaa tissiä pienokaiselle ettei miesten vielä eläkeiässään tarvitse vonkua rintojenne perään.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa