Lue ja katso, mistä "teflontiedemiehemme" ovat tehdyt

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5862
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Lue ja katso, mistä "teflontiedemiehemme" ovat tehdyt

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 08 Elo 2019 8:27

TV1 torstaina 8.8.2019 klo 19.00 - 20.00, uusinta sunnuntaina 11.8. klo 13.00, Areenassa

Dokumenttiprojekti: Teflonin kirous – arkisen pinnoitteen hyytävä tarina
Dokumentti teflonin vaikutuksista amerikkalaisten elämään. JULKAISTU 15 PÄIVÄÄ SITTEN.

Kemikaalijätti DuPontin kehittämä teflon mullisti ruoanlaiton. Pinnoitetut paistinpannut ja kattilat olivat helppohoitoisia ja valtasivat keittiöt. Kuulostaa hyvältä, mutta onko ihmepinnoite ollut turvallista? Länsi-Virginiassa Yhdysvalloissa DuPontin teflontehdas sai luvan laskea saastuneen, kemikaaleja sisältävän jätevetensä juomaveteen. Seurauksena oli yksi aikamme pahimmista ympäristökatastrofeista.

Amerikkalainen dokumentti Teflonin kirous kertoo, kuinka teflontuotteiden valmistukseen käytettävä kemikaali, perfluorioktaanihappo eli PFOA tuhosi ympäristön ja ihmisten terveyden ja ympäristön.
Idyllisen Parkersburgin pikkukaupungin asukkaat ryhtyivät rohkeasti vaatimaan kaupungissa toimivaa kemikaalijättiä DuPontia vastuuseen.

Dokumentti teflonin vaikutuksista amerikkalaisten elämään. Bucky Baileyn äiti työskenteli DuPontin kemikaalitehtaalla. Mies kävi ensimmäisten elinvuosiensa aikana 30 leikkauksessa, joissa korjattiin sikiöaikana aiheutuneita epämuodostumia.
Asukkaat olivat vuosien ajan huomanneet vakavia terveysongelmia. Tehtaassa työskennelleiden naisten lapsilla oli epämuodostumia. Viereisen maatilan karja kuoli ja läheisestä Ohiojoesta löytyi kuolleita eläimiä.
Kansalaiset ryhtyivät selvittämään ympäristömysteeriä. He saivat selville, että kymmenien tuhansien ihmisten juomavedestä löytyi myrkyllistä kemikaalia, teflonin valmistuksessa käytettävää perfluorioktaanihappoa.

DuPontia vastaan nostettiin ryhmäkanne. Paikalliset asukkaat syyttivät yritystä teflonin riskien peittelystä.
Kemikaalia on Yhdysvalloissa laskettu juomaveteen, sitä on tuprunnut tehtaiden savupiipuista ja käytetty vuosikymmenien ajan lukemattomiin kuluttajatuotteisiin – kuten pinnoitteet, likaa hylkivät matot, vettä hylkivät vaatteet, ruokien pakkaukset ja kääreet sekä hammaslanka.

Uudet tutkimukset osoittavat, että tefloniin liittyy suuria ongelmia. DuPont aloitti teflonin valmistuksen vuonna 1945. Nykyisin 99,7 prosentilla amerikkalaisista – vauvoillakin – on perfluorioktaanihappoa veressään. Kemikaalia löytyy myös juomavedestä ympäri Yhdysvaltoja.

The Devil We Know. Ohjaus: Stephanie Soechtig ja Jeremy Seifert. Tuotanto: Atlas Films/Diamond Docs, Yhdysvallat, 2018.

Kommentti: Kun sanotaan , että mikään ei tartu, niin sitä kutsutaan tefloniksi. Suomessa eräät "tiedemiehet " ovat saaneet vahvan teflonpinnoitteen ja käypähoitosuojan, että mikään arviostelu ei pure. Arvostelijat leimataan puoskareiksi, ajetaan maanpakoon, julistetaan hylkiöiksi, persona no grataksi, kenties mielenterveydeltäänkin hurahtaneeksi , jne.

Tämä oikea teflon onkin sitten toinen juttu, vaarallinen, pitkäaikaisvaikutteinen ja valmistaja kantaa saman vastuun kuin aikoinaan Thalidomidin valmistaja. Suomessa hyvää esimerkkiä näytti vastuunkannosta kansansairauskonttori ja valtio, kun paljastui narkolepsia sikaflunssarokotteesta jälkisairautena. Vaivaan ei luonnolisestikaan ole muuta hoitoa kuin sen taattu RUIS-RYPSI-Idioottiliikunta.
Korvaukseenkin nämä "tiedon jättiläiset" keksivät sekunnintarkan ikärajan : 20, 0000 vuotta, ei sekuntiakaan yli.

Elinkeinolla on mahtavat voimat (rahaa) ja asianajajat takanaan kieltämässä mahdolliset haitat. Jopa lääketieteen huipputohtorit olivat valmiita vannomaan käsi Raamatulla tupakan olevan jopa terveystuote vailla vertaa, ainakaan ei vahingollinen ihmiselle kuuluisassa tupakkaoikeudenkäynnissä. Mitähän olisi edesmennyt , maailmankuulu syöpätutkijamme Leena Palotie ajatellut tästä huru-ukkojen esiintulosta ? Onko CV:ssä maininta kuulumisesta British Tobaccon lääketieteellisen asiantutijalegioonaan mainetta vai häpeää? Ainakin Daniscon asiantuntijana esiintyminen tuo mielihyvää joillekin, diabeteskatastrofista huolimatta. Omantunnon hiljentämiseen ei tarvita edes sitä 30 hopearahaa... Sillähän saisi jo jonkun pläntin sademetsää tupakkapelloksi tai Suomessa sokerijuurikaspelloksi.
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5862
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Lue ja katso, mistä "teflontiedemiehemme" ovat tehdyt

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 08 Elo 2019 22:34

Toivottavasti mahdollisimman moni katsoi tämän ohjelman: vastuuttomuuden, kiertelyn, kieroilun , pelottelun ja tutkijoiden korruptoneisuuden syvästä helvetistä. Toisinto pahoinvointilääke Thalidomidin tuhosta, nyt vain maailmanlaajuisena.

Eräs mies keroi C-8:n aiheuttaneen hänelle syöpää ja hän oli hoitanut sitä menstyksekkäästi TERNIMAIDOLLA eli samankaltaisella maidolla, jota äidit antavat vastasyntyneille lapsilleen. Hävytöntä puoskarointia, jyrähtäisi eräs turkulainen. ja valtakunnallinen ajojahtihan siitä seuraisi, jos hoito julkaistaisiin. Käsikassarana kaikki muut, opiskelijoista lähtien, paitsi lääketieteen asiantuntijat, jotka lymyävät verhojen takana lankoja käsissään pidellen sätkynukkien ohjaimissa.

Du Pontin tehtaan naapurissa karjatilan pitäjä menetti koko karjansa 151 nautaa ja vastasyntyneet vasikkansa epämuodostumien takia.
Kemikaalitehdas oli kokeissa todennut rottien, kissojen , koirien, apinoiden, kotieläinten kuolemat, mutta väittivät C-8:n olevan ihmisille vaaraton.
Me suomalaiset olemme siitä onnellisessa asemassa, että olemme erilaisia koko maailmankaikkeudessa. Meidän lihavuuteemme ei vaikuta sokeri, hiilihydraatit. Olemme kepinheittäjä- ja rallikansaa, suopotkupallijoita ja akankannon mestareita, johon muu maailma ei pysty. Ei siis ihme, että suomalaisten tietokantaa himoitaan ulkomailla ja siitä jopa maksettaisiin. Hulluuden diagnoosin saisi halvemmallakin tulemalla katsomaan meitä.

Du Ponti sai sakkoa ympäristöhaittailmoituksen laiminlyönnistä 16 milj. dollaria. Liikevaihto yli 25 mrd dollaria.
Lääkeyhtiö PFIZER sai korruptiosta 2, 3 mrd dollarin sakot ja toimitusjohtaja letkautti sen olevan vain peanuts. Mitä meidän pitäisi ajatella?

Suomessa vastaavaa ryhdikkyyttä esiintyi juuri British Tobaccoa vastaan käydyssä oikeudenkäynnissä. Suuri joukko eturivin korruptoituneita mulkkuja vannoi käsi Raamatulla tupakan olevan vähintäinkin terveystuote, ei syöpää aiheuttava myrkky. Rahan saajilla ei ole moraalia.

Du Pontia vastaan käydyn oikeudenkäynnin toisinto oli dokumenttielokuva ERIN BRONKOWICH, joka kertoi piruuntuneen naisen yksintaistelusta saastuttajaa ja sairauksien aiheuttajaa vastaan. Ja Erin voitti. Suomessa vitsinä kulkee murhatun sakkotuomio ja murhaajan vapautus.

C-8:lle on löytynyt korvaava aine: Gen-X, jolla todettu vastaavia haittoja, mutta myyntilupa heltisi. Kemikaaleilla ei samaa menettelyä kuten lääkkeillä.
Onneksi Suomessa virkamiehistö asettaa niin kovat vaatimukset pienyritykselle, että täälläpä ei amerikkalaisuuten viittaavia ilmiöitä synny. Hieno esimerkki oli aikoinaan polkupyörän takalokasuojan 25 cm valkoinen väri, joka kuulemma saattoi, ehkä , uskottavasti ehkäistä onnettomuuksia. Osaamme estää työllisyyden viisaudellamme. Ruotsalaisista ei ole meidän neuvojiksi. Odotamme yhä Tsenobylin ydinonnettomuudesta virallista kommunikeaa, sillä onha meillä vielä vanha YYA-sopimus... Luottamus virallisuiin kommunikeoihin on perintönä tsaarin valtakaudelta.

Siispä vielä kerran: Katsokaa TEFLONIN KIROUS areenasta, jossa se on vielä nähtävänä 2 kk 25 pv.
Kalakukko


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 23 vierailijaa