PK-projektin suurin saavutus , KAASUPÄÄSTÖT, on saanut maailmanmarkkinat

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5645
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

PK-projektin suurin saavutus , KAASUPÄÄSTÖT, on saanut maailmanmarkkinat

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 17 Elo 2019 7:28

HS: Päivän lehti , Kulttuuri, lyhyesti 17.8.2019

Pieruista kertovan lastenkirjan oikeudet myytiin maailmalle: ”En ollut koskaan katsonut maailmaa pierun näkökulmasta”, sanoo kirjailija

Pierun elämää on hulvaton runokirja lapsille. Kirja herätti kansainvälisten kustantajien huomion jo ennen ilmestymistään.

SUOMALAISTAUSTAISET pierut ihastuttavat maailmalla.
Malin Klingenbergin kirjoittama ja Sanna Manderin kuvittama Pierun elämää -kirjan oikeudet on myyty englantilaiselle Pushkin Press -kustantamolle. Ruotsissa kirjan julkaisee suuri lastenkirjakustantamo Raben & Sjögren, joka tunnetaan muun muassa Astrid Lindgrenin kustantajana.
Kyseessä on lapsille suunnattu ”hulvaton ja ajaton” runokirja. Suomeksi se on julkaistu tänä vuonna.
”Hyvä ystäväni kertoi, että hänen lapsensa olivat pohtineet pieruilla olevan niin lyhyen elämän, etteivät ne koskaan ehdi saada kavereita. Olen mielestäni normaalilla empatiakyvyllä varustettu, mutta en ollut koskaan katsonut maailmaa pierun näkökulmasta”, Klingenberg kertoo.

KLINGENBERG on suomenruotsalainen kirjailija, joka on palkittu Runeberg Junior -palkinnolla. Mander on Tukholmassa kasvanut helsinkiläinen kuvittaja, graafikko ja kirjailija. Hänet on palkittu lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnolla ja Rudolf Koivu -palkinnolla.

Kommentti: Junttisuomalaisten perusteos: PK-PROJEKTI on säilynyt pölyttymässä erään puolueen kannattajien ja ruokintafundamentalistien hyllyissä.
Teoksen vanhin ja vahvin viesti kuiduista ja suoliston kaasujen merkityksestä ihmiselämän pienenä ilostuttajana on ollut vain suomalaisten toitottajien merkittävänä sanomana. Nyt siihen on tulossa vahva muutos: Lasten kautta pienellä runokirjalla vihatulla ruotsikielellä ja ihaillulla englannilla tavoitellaan maailmanmainetta ja näkyvyyttä ihan kaasun muodossa. Tiedon tunkeutuminen nenän kautta on uusi innovaatio ja vastustamaton juttu.
Vihdoin suomalainen keksintö RUIS on saamassa tunnettuutta ympäri maailman. Aikojen alusta suomalaisten keksintö RUIS on pian syrjäyttävä vehnän.

Sana PIE... on automaatin mielestä viheliäinen ilmaisu, niin käytänpä sanaa kaasutus. Vihervasemmiston yhdistyneet voimat ovat käymässä kaikin konstein lehmien kimppuun. Nuo lempeäsilmäiset , harva"sanaiset" nelimahaiset märehtijät ovat nousseet viherpiipertäjien silmätikuiksi juurikin kaasupäästöjen myötä. Maailma on tuhoutumassa just nyt eikä huomenna. Lehmät on tapettava armeliaasti nukutusruiskeilla ja "takki" riisuttava viherpiiperöitten nahkahousuja ja kenkiä varten pois ennen hautaamista.
Lihaa ei tule käyttää maailman ruokapulaan, koska elinkeino on jo keksinyt lihalta maistuvan keinolihan. 7-9 kiloa päivässä erilaisia vihanneksia syömällä saadaan ruokatunteja venytetytksi ainakin kahteen jopa kolmeen tuntiin ja 10 aterian suositeltua määrää voidaan lisätä ainakin 12:sta. Koska vihannekset ovat terveellisiä, niin lääketiede voikin keskittyä pelkästään puutostauteihin. Jatkuvan syömisen ja vähäisen unen myötä on jo valmiina piristyspillereitä, erilaisia huumeita.

Kaasupäästöjen merkityksen lisääntyessä on myös mahdollista kehitellä kaasupotkulautoja ja -pyöriä. Ikiviisaan Anne Bernerin ajatusliidon tavoin ehdotankin , että VALTIO maksaisi kaikille halukkaille tuon kaasukäyttöisen liikkumisvälineen kaasukonverttereineen. Suomi tulee tässäkin asiassa olemaan maailman huippua ja erään puolejohtajan mielestä juuri tämä on suomalaisen työn avainasemassa: "Pitää keksiä sellainen tuote, jota kaikki ostavat maailmassa..." Katsokaa puolueohjelmaamme, siinä on kaikki selitetty..."

On hulppeaa, että erään pskajauhajan elämäntyö syntyy uudelleen lasten runokirjan muodossa, vaikka ruotsiksi. Muistakaa suomalaisen viisauden taikasanat: RUIS-RYPSI ja IDIOOTTILIIKUNTA. Kaasutus tulee uuden ideologian myötä jokaiselle tutuksi ja ympäristö hyväntuuliseksi. Sellutehtaan naapurissa asukaskin sanoi vierailleen, että "se on kuulkaas raha kun haisee..."

Ranskan presidentti Macron on kuulemma myöntämässä kuitusaarnaajalle Ranskan Kunnialegioonan mitalin hajuvesiteollisuuden uuden nousun myötä.
Kullitetut käädyt ovat kuulemma kiertotalouden tuotetta: jäniksen/hirven papanoista tehdyt.

Salaisen agenttimme mukaan kirja on ilmestymässä ruotsiksi nimellä Prutte-Peter ja englanniksi Fart-Fred. Ensipainos lahjoitetaan Englannin uudelle pääministerille hänen temppujensa perusteella. Sana BREXIT on saamassa uuden merkityksen.
Kirjallisuuden Nobel on ensi kertaa tulossa Suomeen sitten Frans Emil Sillanpään.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa