Suolistobakteerien vajaus estää lapsen kasvua

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6079
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Suolistobakteerien vajaus estää lapsen kasvua

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 17 Elo 2019 14:03

Maaseudun Tulevaisuus: Tiede & tekniikka 11:30

Lääkärin palsta: Yllättävä syy selittää, miksi aliravittu lapsi ei kasva vaikka ruokaa olisikin riittävästi tarjolla

Ennen kuin lapsi voi kasvaa, on kasvatettava bakteereja.

Tutkijoita on ihmetyttänyt, miksei aliravitun lapsen kehitys aina parane, vaikka lapsi saisi riittävästi ravitsevaa ruokaa. Bangladeshilaiset ja amerikkalaiset tutkijat tunnistivat suolistosta 15 bakteerilajia, jotka liittyivät lasten normaaliin kasvuun.

Antamalla aliravituille lapsille riisiä ja maitojauhetta sisältäviä ruokia, kasvua edistävät bakteerit eivät lisääntyneet. Mutta antamalla niiden sijasta kikhernettä, soijaa, pähkinöitä ja banaania, bakteeristo kehittyikin toivotulla tavalla, ja jo lyhyen seurannan aikana aliravittujen lasten kasvu parani.

Tämä tutkimus tulee muuttamaan aliravitsemuksen hoidon periaatteita kaikkialla maailmassa. Ruoka vaikuttaa merkittävällä tavalla suoliston bakteeristoon, jolla on olennainen vaikutus elimistön toiminnalle. Emme siis ole pelkästään sitä mitä syömme vaan myös sitä mitä bakteerit tekevät siitä, mitä syömme.
Lähde: Science 12.7.2019

Pentti Huovinen, Kirjoittaja on lääketieteen tohtori.

Kommentti: Pentti Huovinen, oikea professori, on kirjoitellut runsaasti ruoansulatuksesta ja suoliston bakteerien merkityksestä.
Tähän asti suomalaisen ruokavalion perus on levännyt rukiin ja rypsin ympärillä. Ehkäpä vihervegaanien yksipuolinen ruokavalio ei sittenkään pelasta maailmaa tai ainakaan sen lapsia.
Mitä hittoa me teemme pelastetulla maailmalla kun emme siellä voi itse elää? Sähköpotkulaudatkin jäävät käyttämättä...
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 34 vierailijaa