Mehiläiskuolemat; mitä Suomi edellä, sitä Brasilia perässä

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6079
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Mehiläiskuolemat; mitä Suomi edellä, sitä Brasilia perässä

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 21 Elo 2019 7:03

HS: Päivän lehti 21.8.2019 Vilma Ikola HS

Brasiliassa on kuollut muutamassa kuukaudessa satoja miljoonia mehiläisiä.
Joukkokuolemien syyksi epäillään torjunta-aineita.


TORJUNTA-AINEIDEN käyttö on johtanut Brasiliassa noin puolen miljardin mehiläisen kuolemaan muutaman kuukauden aikana, kertovat muun muassa uutistoimisto Bloomberg ja Britannian yleisradioyhtiö BBC. Joukkokuolemia on raportoitu neljässä eri osavaltiossa.
Alle kaksi vuorokautta sen jälkeen, kun ensimmäinen mehiläinen alkoi oireilla, kuolleita oli jo kymmeniä tuhansia, brasilialaisen mehiläishoitajien yhdistyksen varapuheenjohtaja Aldo Machado kertoi Bloombergille. ”Kun terveet mehiläiset siivosivat kuolevia pois pesästä, ne saivat tartunnan”, Machado selitti. Pian mehiläisiä kuolikin jo massoittain.

SUURIMMASSA osassa Brasiliassa yllättäen kuolleista mehiläisistä oli jäämiä fiproniilista. Fiproniili on lääkeaine, jota käytetään ulkoloisten torjuntaan. Suomessa sitä käytetään esimerkiksi kissojen ja koirien kirppujen ja punkkien häädössä.
Fiproniilin käyttö tuotantoeläimille on kielletty EU-alueella, sillä suurina määrinä nautittuna se voi vahingoittaa sisäelimiä.

BLOOMBERGIN mukaan torjunta-aineiden käyttö on lisääntynyt Brasiliassa tänä vuonna presidentti Jair Bolsonaron aloitettua kautensa.
Kampanjoidessaan oikeistopopulistinen Bolsonaro lupasi asettaa maatalouden edun ympäristönsuojelun edelle.
Torjunta-aineiden käyttö oli tosin maataloudestaan riippuvaisessa Brasiliassa runsasta jo ennen Bolsonaron kautta. Brasilian terveysministeriön raportin mukaan maassa kirjattiin viime vuonna yli 15 000 maatalouteen liittyvää torjunta-ainemyrkytystä.
Monet maassa käytetyistä aineista, kuten fiproniili, ovat kiellettyjä EU-alueella.

MEHILÄISTEN rooli ekosysteemissä on suuri. Tärkeiden pölyttäjien joukkokuolemat aiheuttavat häiriöitä ruoantuotantoon ja köyhdyttävät luontoa
Albert Einsteinin kerrotaan lausahtaneen, että mehiläisten kadotessa ihmiskunta selviäisi vain neljän vuoden ajan.
Lue lisää: Mestaripölyttäjät kaipaavat kukkia ja koloja, ja niiden hoivaaminen on muotia – neljän tähden hyönteishotellin voi myös siivota
Ensi vuonna mehiläisten tärkeyttä puidaan ehkä myös Euroopan komission tasolla.

Toukokuussa rekisteröidyssä kansalaisaloitteessa vaaditaan muu muassa torjunta-aineiden käytön vähentämistä. Mikäli Pelastakaa mehiläiset -kansalaisaloite kerää vuodessa vähintään miljoona kannattaja vähintään seitsemästä EU-maasta, komission on otettava aloite käsittelyyn.

Kommentti: Suomi on edelläkävijä monessa TÄRKEÄSSÄ asiassa: sähkötupakka, nuuska, neonikotinoidit, punaisen lihan ja eläinrasvan silmitön vihaaminen, vanhusten heitteillejättö jne. On siis syytä röyhistellä rintojansa. Suomi on ehdottomasti paras.

EU kielsi neonikotidinoidien käytön, mutta myönsi Suomelle erityisluvan sen käyttöön, koska KANSANTALOUS on riippuvainen rypsiöljystä. Ilman rypsiöljyä armeija menettää puolustuskyvyn, ihmiset terveyden, joka on luulottelun ja arvelujen perusteella juuri rypsiöljyn ansiota. Turun STRIP-ryhmän työ tuhoutuu, koska tähänkään asti yli 20 vuotta kestäneestä Mengele-tyyppisestä kokeilusta ei ole tietoja tihkunut. Äidinmaidon kertakaikkisen vaarallisesta vaikutuksesta on vankkumattomasti näyttöä: valaan poikanen lihoo 70 kg päivässä juuri tappavan äidinmaidon ansiosta.

Suomi on onneksi huomannut etteivät nokiat tai muut hömppäfirmat tuo Suomelle samaa kunniaa kuin mehiläisten tappaminen. Päästään eroon linnuista ja ihminen voi keskittyä kuuntelemaan autojen rauhoittavaa hurinaa. Vanha toteamus kerran Haminan satamasta, että "kyllä Suomen vienti vetää, kun kaurarekka meni kohti lastattavaa laivaa, johon hapan ahtaaja totesi, että valtiohan maksaa tuostakin kuormasta 70 000 markkaa tukea."

Kaikkien ötököiden, erityisesti maatalousötököiden tuhoaminen on ensiarvoisen tärkeää. Madot on nitistettävä kovilla keinolannotteilla. Ristikukkaisten tuotteiden voima kansantaloudessa on turvattava ja turhat linnut tapettava. Vain kanat ja kalkkunat voidaan säästää , jotta valkoinen liha saa sille kuuluvan kunnian mauttomuutensa vuoksi.
Suomi on luulottelujen, arvelujen, otaksumien ja kyselytutkimusten johtava maa maailmassa. Emme voi tuosta vaan tuhota maamme johtavaa asemaa ruokintatieteessä. Maatalouteen nojaa koko ihmiskunnan kohtalo, ei kuitenkaan karjatalouteen, joka hiljalleen tuhoaa ihmiset punaisen lihan ja eläinrasvan kautta. Kuten voidaan todistaa, niin Simo Häyhän ylimääräiset voiannokset olivat kuolettavia, viholliselle.

Albert Einstein on kuollut ja mitäpä me välitämme hänen dystopiastaan, että ihmiskunta eläisi vain 4 vuotta hyönteisten (mehiläisten) tuhoamisen jälkeen. Koukuttamaton sokeri helposti korvaa hunajan, joten nou hätä. Onhan hänen jälkeensä keksitty vanupuikot, joilla voi pölyttää kaikki kasvit...
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa