Emme saa tietää, mitä syömme. Piilotettujen ainesosien vähättelyä elineinon maksaman professorin voimin

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5894
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Emme saa tietää, mitä syömme. Piilotettujen ainesosien vähättelyä elineinon maksaman professorin voimin

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 23 Elo 2019 8:43

HS: Päivän lehti 23.8.2019 Pauliina Siniauer HS https://www.hs.fi/paivanlehti/23082019/ ... 12247.html
Ote artikkelista:

Moni rakastettu eines sisältää kuluttajan tietämättä paljon broileria – HS löysi 15 tuotetta, joiden nimet johtavat harhaan
Broileria on muun muassa lenkkimakkaroissa, lihapyöryköissä, lasagnessa ja hampurilaisissa.
Ruokaviraston mukaan einesten nimet johtavat harhaan. Broilerinlihasta yhä suurempi osuus päätyy myös valmisruokiin.

SUOMALAISET syövät broileria enemmän kuin koskaan. Vuonna 2017 siipikarjan tuotannossa rikottiin jälleen uusi ennätys: lähes 129 miljoonaa kiloa vuodessa. Jos trendi jatkuu samanlaisena, siipikarja on muutaman vuoden päästä Suomen syödyin liha, arvioidaan Suomen siipikarjaliitosta.

Kommentti: Kun kuluttaja kyselee, ruokansa perään, mitä se sisältää ja on epätietoinen esimerkiksi E-koodeista. Samantien elinkeinon maksama lahjoitusprofessori esittää "puolueettoman" vastineensa hölmölle kyselijälle: EI Vaaraa, aineet on testattu ja taatusti turvallisia. Yhteisvaikutusta ei koskaan esitetä eli coktaili on tuntematon.

Elinkeinolla on suuri kiusaus lisätä halpoja tuotteita "muka hyvinä" valmisteisiinsa. Sokeria (maissisiirappia) ja ns. makuparanteita viljellään avokätisesti. Hyllyikä on kaupalle tärkeää. Olen tavannut lenkkimakkaran, jossa lihapitoisuus ollut n. 10% ja loput jauhoja sekä huipputerveellistä rasvaa sekä mausteita. Nyt on muotia lisätä vaikka porkkanaa jauhelihaan. "Lihakkeiden" kehitys on kovassa vauhdissa viherpiiperöiden mieliksi. Lihalta tulee maistua, vaikka sitä ei olisikaan . Jauheliha on halvimmillaan sika-nautaa ja rasvaprosentti siinä 21-22% kieppeillä. Maukas oheistuote esim. kaalilaatikkoon.

Elinkeinon härskiys ja välinpitämättömyys ainesosien selvittelyssä on silmiinpistävää. Jos tehtaan ohi on ajanut pähkinärekka, niin siitä on trendikästä selitellä tuotteessa. Tuotteen ainesosilla ei niin väliä, jos eivät aiheuta suoranaisesti allergiareaktioita tai vegaanin tuskallista kuolemaa.
Silmitön viha punaista lihaa kohtaan ja eläinrasvan tappavaksi oletettu vaikutus on tietyn hurahtaneen väestöryhmän (noin 1-2 % syöjistä) mieleen. Ollaan trendien huipulla ja kosiskellaan juuri näitä "pieniä" kaupallisesti edukkaita hyllyiän lisääjiä ja mausteilla muunneltuja lihan kaltaisia tuotteita, joiden maininta tuoteselosteessa usein "unohtuu".

Kiitos Marina Heinonen, joka kansan mielipiteestä välittämättä jatkat "tieteellistä informointia" ja rauhoitat mielemme ja vatsamme elinkeinon tuottamista epämääräisistä tuotteista. Jotkin makkaravalmistajat kehuvat tuotteensa sisältävän "oikeaa lihaa", joka myyntivaltti. Köyhälle on kelvattava jauhovihannesmakkara, joka usein kaupan sisäänvetotuotteena.
Itse suosin saksalaista perinnettä lihavalmisteiden ostostapahtumassa. Saksalaisen "Reinheitsgebotin" uskon vaikuttavan myös elintarvikepuolella ja sisällön informatioon kertovan lihan osuudesta kertovan 96-98%:n olevan totta. Ulkomaisesta metwurstista usein varoitellaan suolan takia. Lihapitoisuudesta tullee pian myös oma varoitusmerkintä. Kiitos saksalaiselle kauppaketjulle Suomen kansan valistamisesta. Ainakaan heidän makkaransa eivät vielä kotkota saati lennä.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa