Onko älylaitteista pitkäaikaistutkimusta, johon viitataan yleensä?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5645
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Onko älylaitteista pitkäaikaistutkimusta, johon viitataan yleensä?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 25 Elo 2019 10:32

Aamulehti: Hyvä elämä Terveys 25.8. 2019 klo 07:36 Tähtijuttu tilaajille Markus Määttänen

Nämä viisi keksintöä voivat mullistaa diabeetikkojen elämän, joka nyt on loppumatonta itsensä ja syömisensä tarkkailua

Diabeteksen hoidossa on lopulta pelkästään liikkuvia osia, muuttuvia muuttujia, eikä ainuttakaan vakiona pysyvää osaa, kirjoittaa itsekin diabetesta sairastava toimittaja Markus Määttänen. Tiede ja tutkimus voivat kuitenkin mullistaa diabeteksen hoidon. Selvitimme, millaisia ovat tämän hetken kiinnostavimmat tutkimus- ja teknologiahankkeet: älykäs insuliini, veretön verensokerimittari, keinohaima, ehkäisevä rokote ja kantasoluhoito.

Verensokerin mittaamisen Graalin malja on älykelloa tai sykemittaria muistuttava laite, joka mittaa verensokerin ilman, että ihon läpi täytyy pistää yhtään mitään. Maailmassa diabetesta sairastaa yli 400 miljoonaa ihmistä. Arviolta 5 miljoonaa heistä kuolee vuosittain diabetekseen ja sen aiheuttamiin komplikaatioihin.
Suomesta diabeetikkoja löytyy noin 350 000. Heistä noin 50 000 sairastaa jatkuvaa insuliinihoitoa vaativaa tyypin yksi diabetesta.

Kommentti: On toki mukavaa luetella uusia keksintöjä diabeteksen hoidon uudistamiseksi. Olemassaoleva, nomenklatuuran yleisöltä tehokkaasti eväämä, jatkuvan verensokerin mittauslaite kuitenkin puuttuu listasta. Se vaarantaa potilaan tietoisuutta ja antaa kenties vinkin hiilihydraattien vaikutuksesta ja verensokeria nostattavasta efektistä. Sitähän ei voida sallia. "Pistä, pistä, pistä"-mantra maalaislääkärin ohjeella on käypähoitoa.

Huomioita on myös se, että VHH ja ketogeeninen dieettivaihtoehto loistavat poissaolollaan, vaikka ne kaikkein tehokkaimmat keinot diabeteksen hallintaan VIRTA-HEALTHin tutkimusten mukaan jo yli kahden vuoden seurannan avulla. Ei kelpaa suomalaisille, mutta maissisiirappi tekee kauppansa.
Käypähoito on "hyvä diili" kuten eräs valtionjohtaja sanoisi ja käypähtoporukka sekä Diabetesliitto yhtyvät kuoroon ruokintafundamentalistien kanssa.

Kiva kuulla keinohaimasta ja kantasoluhoidoista, mutta onko se massojen ratkaisu. Helpointa tietä ei kannata kulkea, koska se ei tuota sitä hilloa tolpalle kuten lääkitys.
Milloin järki saavuttaa päättäjät vai menikö kuorma jo ohitse, kun olitte järjenjakotilaisuudessa takarivissä supisemassa päättömiä ?
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Kalakukko ja 6 vierailijaa