Hiukan mietiskeltävää vegaaneille ja muille järjen jättiläisille

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5816
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Hiukan mietiskeltävää vegaaneille ja muille järjen jättiläisille

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 14 Syys 2019 15:23

Turun Sanomat 14.9. Elina Talvio , Ote otsikosta:

Tiesitkö, että kaali osaa varoittaa muita sadonkorjaajasta?
– Kasvit oppivat havainnoimaan ympäristöään, ja siksi niitä ei pitäisi siirtää kasvupaikaltaan

Kasvien on havaittu olevan yllättävän älykkäitä ja oppivia. Pitäisikö niillä olla muiden elävien olentojen tapaan oikeus hyvään elämään?
Kaalit erittävät kaasuja varoittaakseen muita kaaleja uhkaavista tuholaisista.

Kasveilla on eräänlainen hajuaisti ja kyky tulkita toisten lähettämiä tuoksuviestejä. Englannissa Exeterin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että kaalit erittävät kaasuja .

Kommentti: Suomessa saa helposti pakkolähetteen heille, jotka kuuntelevat kasvien juttelua. Nyt onkin viherpiiperöitten aika ottaa tämä pikku vinkki huomioon: Syö kasviksia vasta metamorfoosin jälkeen eli vasta sitten, kun nelimahainen on tappanut kasvikset muuttamalla osan niistä butyraatiksi , tappavaksi maidoksi ja selkeästi lannoitteeksi. Kasvis muuttuu myös siten osaksi nelimahaisen lihassiksi ja hyvältä maistuu. Hyvän lihan kruunaa maidon eräs lopputuote VOI. YÄK, sanoo kunnon vegaani!

Itse rakastan suuresti kaalia sen erittämien hätäviestien takia ja ennenkaikkea sen tuoksuominaisuuksien vuoksi. Kaalilaatikkoa uunissa hauduttamalla ja samalla kuuntelemalla klassista musiikkia häipyvät kiljunnat ja kirkunat ilmastoinnin kautta mustiin aukkoihin. Hernekeittoja, sipulikeittokin tuovat itsensä usein kuuluviin ja hauskuttavat koko tuvan väkeä. Suosittua missiruokaa, ehdottomasti.

Nyt herkkäkorvaiset viherpiiperöt: Herätkää kuulemaan ruokanne viestintää! Jos joudutte sittemmin lepositeisiin, niin älkää olko moksiskaan. Voitte rauhassa opetella kommunikoimaan kasvien kanssa ja valistaa lajitovereitanne heidän viesteistään. Voikukatkin laskeutuvat maan tasolle kun niittokone on tulossa. Ja heti sen mentyä nostetaan kukkavarsi ylös ja jatketaan muina kukkasina.

Vihreä tulevaisuus onkin kidutusta ja kiusaamista alusta loppuun. Siemenet riistetään emoltaan ja kylvetään ties minne, kauas kotiseudulta. Alkuvaiheessa alkaa julma harvennus, jossa lajitovereita raaásti silvotaan ja heitetään kompostiin matojen herkuksi. Aikuisena harva pääsee siemenvaiheeseen ja perheen perustamisen esto onkin eräs kasvioikeudellinen loukkaus.
Siis kuulkaa kasvien hätähuudot. Olette sen ansainneet ja kertokaa meille vaikkukorvaisille heidän hätähuudoistaan!
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa