Viina on aina hintansa väärti, vai onko?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5821
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Viina on aina hintansa väärti, vai onko?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 02 Loka 2019 10:24

YLE: Alkoholin kulutus 1.10. klo 22:14

WHO: Venäjän tiukempi alkoholipolitiikka tepsii – juominen on vähentynyt jopa 43 prosentilla
Raportin mukaan venäläiset myös elävät aiempaa vanhemmiksi.

Olut tunnustettiin virallisesti alkoholijuomaksi Venäjällä vasta 2010-luvulla. Perinteisesti Venäjä kenties tunnetaan vodkasiepoistaan, mutta Maailman terveysjärjestön WHO:n tiistaina julkaisema raportti(siirryt toiseen palveluun) näyttää juomatavoissa tapahtuneen suunnanmuutoksen. Julkaisun mukaan venäläisten alkoholinkäyttö henkeä kohti on vähentynyt 43 prosentilla vuodesta 2003. Erityisesti laittomasti valmistetun viinan kulutus on laskenut.
Juomisen vähentymisen myötä myös alkoholin liikakäyttöön liittyviä sairauksia on aiempaa vähemmän. Vuosien 2003 ja 2017 välillä esimerkiksi rekisteröityjen alkoholiin liittyvien psykoosien määrä laski 64 prosentilla, raportti kertoo.

Venäläiset elävät aiempaa pidempään
WHO:n mukaan alkoholin ongelmakäyttö on ollut yksi pääsyy Venäjän isoihin kuolleisuuslukuihin 90-luvulla ja 2000-luvun alkupuolella. Alkoholin käytön vähennyttyä venäläisten keskimääräinen elinikä on pidentynyt. Vielä 90-luvulla miesten eliniän odote oli huonoimmillaan vain 57 vuotta. Vuonna 2018 eliniänodote miehillä on miltei 68 vuotta. Myös venäläisnaiset elävät aiempaa vanhemmiksi. Heidän eliniänodotteensa vuonna 2018 oli 78 vuotta.
WHO:n mukaan nimenomaan alkoholinkäyttötottumuksilla on ollut merkittävä vaikutus eliniän pidentymiseen. Järjestö muistuttaa kuitenkin, että myös esimerkiksi ruokailutottumukset, tupakointi ja stressi vaikuttavat eliniänodotteeseen. Taustalla tiukempi alkoholipolitiikka. Venäläisten alkoholinkäyttö on vähentynyt nimenomaan presidentti Vladimir Putinin valtakaudella.

WHO:n raportin mukaan taustalla ovat maan alkoholipolitiikassa 90-luvulta lähtien tapahtuneet muutokset, jotka ovat pureutuneet sekä laittoman viinan valmistamisen kitkemiseen että yksilöiden alkoholinkulutuksen ohjaamiseen.

Venäjä on muun muassa nostanut alkoholin verotusta ja määritellyt alkoholituotteille minimihintoja. Myös alkoholimainontaa on rajoitettu ja alkoholijuomien saatavuutta rajoitettu.

[i]Kommentti: Suomessa keppanan kiivaalla vastustuksella ratsastanut Puska ei päässyt presidentiksi, komissaariksi tai muuksikaan tärkeäksi virkamieheksi. Maineikas PK-projekti on laimentunut kuin Kepun kannatus. Ehkäpä ihmiset ovat huomanneet poliittisen terveyspolitiikan sudenkuopat, joita toisen mainion miehimyksen, Fogelholmin mukaan kutsutaan.

Viinan, siis alkoholin kulutuksen lasku on ollut suuri pettymys erille ennustajaukoille. Aiemmin vakiona TV:ssä julistetut kuolemanluvut eivät ole toteutuneet toivotussa määrin ja hautausurakoitsijat ovat vetäneet vaaliavustuksensa pois kepuleilta. Voiko kannatus laskea 2 metriä maan alle? Kuolemattomuutta ja ikuista gloriaa kepuleille luvannut suuri "terveysideologi" on saamassa lähinnä naurunpurskahduksia ja vinoja hymyjä horinoistaan.
Toki 10 ateriakertaa päivässä luo työpaikkoja, koska ihmiset ovat syömässä koko ajan ja lopun aikaa WC:ssä. Kuitupolitiikka on jopa lasten sloganiksi sopiva. Kuulostaa hieman samalta kuin LIUKURI, joka mainio laskuvälinen talvella. Luikuri on kansansairauskonttorin virallinen tiedote.

Muistakaa siis "itäuskovaiset", jotka olette johtamassa kevytliidokeilla ilman paitaa muuttolintuja etelään suuren johtajan tavoin: humalassa kompassi sekoaa helposti ja linnut kavahtavat lentojuoppoja!

Lisäys HS:n tiedesivuston uutisesta:
[/iPäivän lehti 3.10.2019 https://www.hs.fi/paivanlehti/03102019/ ... 58916.html

Mies tuli kaatokänniin, vaikkei olisi juonut tippaakaan alkoholia – syynä vääränlaiset suolistobakteerit
Klebsiella pneumoniae -bakteerit voivat tuottaa alkoholia elimistöön hiilihydraatista ja sokerista.
Kiinalaismies saattoi aterian jälkeen olla neljän promillen humalassa.

Ei-alkoholiperäinen rasvamaksa nafld voidaan todentaa kuvauksissa. Kuvassa on maksasoluja.
Niko Kettunen

CELL Metabolism -tiedelehden uusin numero esittelee erikoisen tapauskertomuksen.
Nuori kiinalaismies muutti Australiaan opiskelemaan vuosituhannen alussa. Yhtäkkiä hän alkoi tulla usein humalaan, selittämättömästä syystä.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa