"Kun sormi osoittaa kuuhun, hölmö tuijottaa sormea"

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5821
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

"Kun sormi osoittaa kuuhun, hölmö tuijottaa sormea"

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 06 Loka 2019 10:04

Tuo kiinalainen sanalasku pitää sisällään suuren viisauden.

HS: Päivän lehti 6.10.2019 | Viikon lopuksi
Ilmastonsuojelija, seuraa rahaa!
Historian väkipyörä on jo kääntynyt ilmastopolitiikassa. Se ei johdu niinkään Trumpista tai Thunbergista, vaan globaalin pääoman liikkeistä. Fiksu firma ja yksilö hyppää heti junaan. Tommi Nieminen kirjoittaa kolumnissaan.


Kannattaa lukaista Hesarin Sunnuntai-osiossa oleva Tommi Niemisen kommentti ilmastovöyhötyksestä. Raha haistaa trendit, eivät vouhkaajat, jotka näkevät ja haistavat vain lehmän pskan tai tuotantoeläimen suolistokaasut. Puna-vihervärisokeutta esiintyy nykyään myös naisilla erityisesti, joka esiintyy vain n. 5%:lla miehistä. Mistä hitosta ne tietävät, että on olemassa punaista tappavaa lihaa? Oire vakavasta hypokondriasta (luulotaudista)?

Kuten niin monasti, näemme vain sen, mikä sattuu meitä miellyttämään tai kiukuttamaan.
Ruokintajärjestelmän monotonisuus ja yksilmäisten ohjeet ovat merkki stereonäkökyvyn puutteesta. Yksi kiroaa voimaperäisesti ja kategorisesti kaikki lisäravinteet ja vitamiinit yksipuolisen ravinnon vahvistajina. Toinen haluaa hyvinvointia monipuolisella ravinnolla, koska ihminen on kumma kyllä SEKASYÖJÄ, YKSIMAHAINEN nisäkäs, ja elämän alkutaipaleella vastasyntynyt lapsi tarvitsee tappavaa äidinmaitoa selvitäkseen kohdun ulkopuolelta tulevia taudinuhkia vastaan. Jos evoluutio ja biologia olisivat aikojen alusta lähtien halunneet ihmisen kasvissyöjäksi, niin kaikki pohjoiset alueet olisivat vieläkin lähes asumattomia ja lappalaiset asuttaisivat maatamme aina etelärannikkoa myöten. Ruisleipä ja rypsiöljy olisivat olleet myöhempien aikojen keksintöjä eikä "aikojen alusta" olleita vakioita.

Raha haistaa uhkat ja trendit sekä tieteen osoittamat uhkakuvat. On puhuttu paljon hiilen ja muiden fossiilisten polttoaineitten loppumisesta ja niiden aiheuttamista ilmasto-ongelmista. Viherpiiperöt ovat kehittäneet ajatuksen sähkötehtaasta, jossa kenenkään ei tarvisisi käydä töissä. Sähköä saadaan pistokkeesta ja voi vapaasti ajella hurautella sähköisillä potkulaudoilla , mopoilla ja autoilla kaverien luokse röyhyttelemään "naurunorttia" ja etsimään täitä kaverin rastatukasta.

Maailma ei kuitenkaan ole idealistinen joidenkin haaveiden mukaisesti. Valistunutta yksinvaltiutta ei ole olemassa. Valta turmelee myös ns. demokratian olemuksen. Nepotismi, vallan sementöiminen itseensä (Afrikka, Robert Mugabe) ja kansantalouden ymmärtämättömyys ovat tuhon siemeniä. Demokratia on muotoutunut irvikuvakseen, jota repivät erilaiset lobbarien vetelemät "naruja käsissään pitelevät intressit" , raha päällimmäisenä. Vrt eduskunta, joka käsittää vain osan mikrotaloudesta eli omat etunsa syvällisesti.

Politiikkaa luodaan mielikuvilla. Päivän Hesarissa oli juttu Coca-Colan käyttämästä Päijänteen vedestä, jotta mielikuva kansallisen aarteen merkityksestä korostuisi. Itsekin olen käynyt kusaisemassa veteen veneellä Päijänteen siinä kohtaa, jossa vedenoton putken pää sijaitsee, koska hesalaiset ansaitsevat vain parasta. Näin ajattelevat myös Cocis ja sen huippulobbari, iso F.

Tieteen sanotaan olevan lahja ihmiskunnalle. On kuitenkin joitain ns. tieteen aloja, joissa totuuden on sanottu olevan sivuseikka. Onneksi nämä edustetut tieteenalat eivät ole pystyneet puuttumaan matematiikkaan, sillä kertomataulu on yhä edelleen voimassa, haastattelututkimuksista huolimatta. Pythagoras pelittää edelleen.
Tieteen riipumattomuutta on haluttu korostaa yhteiskunnan rahoituksella. Suurien firmojen antamat rahoitukset ja omat tutkimukset ovat ns. epätieteilijöiden suosiossa. Oli oikean tieteen sanoma mitä tahansa, niin valtaa pitävät viisaat tulevat julkisuuteen alta aikayksikön, joka lyhyempi kuin kuuluisa Itä-Saksalainen "ULB", joka oli uusi aikayksikkö nerokkaan Water Ulbrichtin puheen aloitus tiedotusvälieessä ja radion sulkemiseen kulunut aika. Ehkäpä Suomessa voisi lanseerata vaikka sellainen vakio kuin Mikaelin ja Ursulan aikavakio?
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

cron