Agronomivetoinen ruokinta vs. kirurgivetoinen pelastusoperaatio

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5816
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Agronomivetoinen ruokinta vs. kirurgivetoinen pelastusoperaatio

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 26 Loka 2019 8:36

HS: Päivän lehti 26.10.2019https://www.hs.fi/paivanlehti/26102019/art-2000006286044.html
Päivi Repo HS
Ote artikkelista:
Tyypillinen sydän­potilas oli 1980-luvulla alle 50-vuotias mies, eikä 65-vuotiaita välttämättä edes leikattu – 30 vuodessa suomalaisen kansan­tappajan hoito mullistui täysin
Suomalaisten merkittävän kansantaudin sepelvaltimotaudin hoito mullistui muutamassa vuosikymmenessä.

LEIKKAUKSEEN jonotettiin vuosia, ja siitä toipuminen vei useita kuukausia.
Jos ei jaksanut jonottaa leikkaukseen, saattoi hakeutua yksityissairaalaan, jossa hoito oli nopeaa mutta kallista. Leikkaus maksoi lähes yhtä paljon kuin yksiö Helsingin Kalliossa.
Nyt, 25–30 vuotta myöhemmin, hoitoon pääsee nopeasti, se on ohi jopa puolessa tunnissa ja hintakin on pudonnut noin 2 000 euroon. Töihin palataan lähes saman tien.

NÄIN valtaisasti on muuttunut sepelvaltimotaudin, suomalaisten yleisen kansantaudin, hoito kolmessa vuosikymmenessä. ”Radikaaleja muutoksia”, luonnehtii Turun yliopiston professori Juhani Airaksinen. Hän johtaa Turun yliopistollisen keskussairaalan Sydänkeskusta. ”Kun aloitin uraani 1970-luvulla, sydänkohtauksen koittaessa ei ollut tehtävissä juuri muuta kuin antaa kipulääkettä. Kohtaus oli usein tappava.”

Nyt sydänkohtauksen saaneen ennuste on hyvä ja kohtauksen jälkeen palataan töihin muutamassa viikossa. Hoitoon pitää silti hakeutua ajoissa, Airaksinen korostaa. ”Se näyttää viivästyvän edelleen.”
Kustannukset taas ovat pienentyneet noin kymmenesosaan.

Kommentti: Paljon on vahinkoa aiheuttanut kuuluisaakin paremmin tunnettu PK-projektin johtaja, Ancel Keys-palkittu Pekka Puska ja hänen innokkaat agronomihännystelijänsä. Maatalouden etu viljojen käytössä ja margariinin edistämisessä on ollut vallitseva käytäntö. Nyt karjatilojen lopetusuhka leijuu voimakkaana ilmassa vihervasemmiston painostaessa normaaleja ihmisiä muuttamaan syömähalujaan. Kaalikeitto, kesäkeittö, hernekeitto, lanttulaatikko, kaurapuuro, eivät ole vihannesruokaa viherpiiperöitten mielestä. Pieni lihanokare keitossa tekee siitä tappavan ja kuvottavan. Kyse on yhdestä pienestä osasesta: VOILISÄSTÄ (rasvasta) antamaan makuja ruokaan. Rypsiä sen olla pitää...

Kirurgien uskomatonta työsarkaa ei ole kukaan kiitellyt. Pallolaajennukset ovat jo ylittäneet 12 000 rajapyykin 2017. Kehitystä siis on tapahtunut ja vaurioita on korjattu. Pallolaajennuksista ei ole liiemmin puhuttu, mutta trendinä onkin lihavuusleikkaukset, joiden haittoja tehokkaasti vaimennetaan hiljaisuudella.

Minkä yksi tyrii tehokampanjalla , saa 10-50 kirurgia korjata täyspäiväisesti. "Putkimiehet" ovat siis heikon suunnittelun pelastajina. Ulkomaisia tutkimuksia joko ei lueta, ymmärretä, tai uskota, mutta elinkeino tuntuu ottaneen vahvan otteen ns. aasintuntijoista. Sanonta , että "kavion kopse ei aina varmista, että tulossa olisi hevonen, voi tulla seeprakin."

Ruokintasuositus painotaa voimakkaasti hiilihydraattien (sokerin) kaikkivoipaa auvoisuutta. Metaboliset sairaudet ovat suorastaan räjähtäneet Pekka Puskan valtakaudella ja jälkeen agronomien innokkaalla avustuksella käsiimme. Jopa potilasjärjestö Diabetesliitto ns. asiantutijoidensa avulla korostaa hiilareitten tärkeyttä diabeteksen hoidossa. Järjestön painopiste onkin toteuttaa lääketehtaiden toiveita potilashoidon sijaa, koska se on kannattavampaa. Raha ennen viisautta...
Ja luonnollisesti runsaskuituinen tulostus takaa tyytyväisyyden, viisaiden mukaan.

Suuri kiitos ja kunnia "putkimiehille" eli sydänkirurgeille. Olette pelastaneet kansamme vääjäämättömältä tuholta edes osittain.
Näin kiittelee stentattu 70 vuotias.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa