Yli 50 000 vaativat lentoveroa Suomeen

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5821
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Yli 50 000 vaativat lentoveroa Suomeen

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 01 Marras 2019 10:37

Eduskunta on saanut anomuksen, jossa yli 50 000 henkilöä vaatii lentoveron perimistä suomalaisilta.
Mannertenvälisiä lentoja ei ole poissuljettu, vaikka polkupyörällä tai junalla sen enempää autollakaan ei oikein onnistu tuo ison veden ylitys.

Greta Thunbergin esimerkkiä seuraten meidän tulisi hankkia joku tuttava, jolla on riittävän suuri turvallinen purjevene suurien vesien ylittämiseen. Junan katolla matkustaminen intialaiseen tapaan voi olla reumapotilaille kova koitos, vaikkapa Helsinki-Kapkaupunki välille.
Miten huomioidaan talvimerenkulku näillä leveysasteilla? Antaako valtio jäänmurtaja-avustusta pienveneille talvisin ja mikä mahtaisi olla hinta? Pelastaako rypsiöljy polttoaineitten ilmastosaasteet?

60-luvulla yritettiin suitsia matkustamista matkustajaverolla. Siinä lentäjät, merimiehet ja rekkakuskit määrättiin maksamaan veroa jokaisesta matkasta. Onneksi Merimies-Unionin silloisella puheenjohtajalla Niilo Wällärillä nuppi kesti ja hän pysäytti kauppalaivaston. Työnsä puolesta ulkomaanmatkoja tekevän ei tarvitse maksaa matkustajaveroa.
Miten on laita pääsiäistrulleilla, jotka luudalla lentelevät. Onko tasa-arvovaltuutettu katsonut asian olevan mitätön ja naispuolisia sortava.

Tyyne Leiwo-Larsson ( SKDL) halusi merimiehille huviveron, kun pääsevät näkemään vieraita satamia. Nykyään harvalla mahdollisuus käydä edes maissa, kun satama-ajat ovat lyhyitä.
Esitys torpattiin eli naurettiin ulos salista. Taisi Tyynellä pyöriä mielessä Kuubalainen serenadi. Hänen ikkunansa alle ei varmasti kukaan pysähtynyt laulamaan serenadia.

Miksi vihervasemmisto haluaa verottaa suomalaisia lentämisestä. Miksi tuo samainen porukka haluaa rakentaa tunnin junayhteyden Turusta ja Tampereelta Helsinkiin? Kukapa turkulaisia haluaisi tulevan Hesaan tunnissa?

Vuohottajat ovat varmaan kateellisia. Ensiksi kannattaisi rajoittaa suomalaisten MEPpien lentelyä viikottain Brysselistä Helsinkiin. Olisiko syynä jatkuvaan lentelyyn ruisleivän kaipuu? Vai olisiko laskutus 1. luokassa ja todellinen kulu lentokoneen takaosassa: erotus lisää kivasti omaa liksaa eikä ole kiellettyä. Brysseli on eräs maailman ruokamekka, joten opetelkoon syömään muutakin kuin talkkunaa ja ruisleipää.
Ennustan lentoveron käsittelylle nihkeää kohtaloa. Pystyvätkö kansanedustajat luopumaan Ouluun suuntautuvista lennoista tai talven hiihtoretkeläiset viikonlopun suksireissuistaan?

Suomi tuntuu rakastavan ihmisten kiusaamista. Autojen tyhjäkäyntiasetusta ei kukaan tunnu noudattavan, ainakaan talvella. Nyt pian valtion palkkalistoille tyhjäkäyntipoliiseja sekuntikelloineen valvomaan vaikka bussiterminaalien joutokäyntiä talvisin.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 25 vierailijaa