Huikea ilmastoniksi viherpiiperöitten työkalupakkiin

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5711
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Huikea ilmastoniksi viherpiiperöitten työkalupakkiin

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 20 Tammi 2020 8:40

HS: Päivän lehti 20.1.2020 | Viikon eläin Niko Kettunen

Lämpenevällä pallolla joudutaan kohta turvautumaan kenkänokan ilmastonikseihin
Kenkänokka papattaa kuin konepistooli ja viilentää itseään ulostamalla jalkoihinsa.
Kenkänokka on latinaksi Balaeniceps rex – valaanpäinen kuningas.

EUROOPAN unioni julkisti ”historiallisen kunnianhimoisen” ilmasto-ohjelman – ja jätti ydinvoiman kokonaan rahoituksen ulkopuolelle. Tällaiset ilmastotoimet ovat kuin housuun virtsaamista pakkasella. Hetken aikaa on lämmin olo ja ylevä mieli. Kun planeetta vääjäämättä lämpenee, joutuu ilmastoniksejä kohta lainaamaan afrikkalaiselta kenkänokalta. Se seisoo helteessä voimattomana paikoillaan ja ulostaa jaloilleen. Termodynamiikan lakien mukaisesti lintu viilenee hetkeksi, kun neste haihtuu.

KENKÄNOKKA on tyrmäävän näköinen lintu. Sen jykevä klyyvari näyttää aivan puukengältä. Muilta osin lintu muistutta haikaraa – nekin laskevat jaloilleen – mutta nykykäsityksen mukaan kenkänokka kuuluu silti pelikaanilintuihin.
Kenkänokka on melkoinen rohjake. Se voi kasvaa jopa puolitoista metriä korkeaksi ja pystyy siis tuijottamaan lyhyttä aikuista suoraan silmiin. Tuijotuskilpailun kenkänokka voittaisi helposti. Kärsivällinen lintu on tottunut seisomaan paikoillaan tuntikausia saalista väijymässä.

Kenkänokan siipien kärkiväli on parhaimmillaan isompi kuin maakotkalla, ja nokkakin on oikeasti kengän kokoinen.
Teräväreunaisella käkättimellään kenkänokka saalistaa keuhkokaloja Afrikan kosteikkojen sameista vesistä. Kaloja on vaikea erottaa liejuisesta suovedestä, mutta valtavan nokan ansiosta osumatarkkuus ei ole niin justiinsa. Nokan kärjessä on lisäksi terävä koukku saaliin seivästämiseksi.

Linnulle maistuvat myös krokotiilinpoikaset ja käärmeet. Jos saalista ei tule, se selviää muutaman päivän syömättä.
Kenkänokan papattava ääntely muistuttaa konepistoolin sarjatulta. Lentäjänä lintu on hidas, mutta kömpelö. Se kauhoo siivillään ilmaa verkkaisesti ja liitelee, mielellään vain lyhyitä matkoja kerrallaan.

KUN ihmisellä tämä ilmaston ja luonnon suojelu on välillä melkoista peukaloiden pyörittelyä, niin pian on ehkä kenkänokkakin sukupuutossa. Sen elinympäristöjä on tuhottu niin, että luonnossa elää enää muutama tuhat yksilöä.

Kommentti: Pian on niin, että siinä missä puoskarilain laatijat yrittävät "pelastaa" kansaa valehoidoilta, on valtakunnan viisaiden kutsuttava pikaisesti mm. lakanakauppias Berner Ruotsista takaisin jatkamaan onnistuneita jalostuksiaan mm. taxilain parissa.
Samaten hallituksen avustajien määrä on syytä nelinkertaistaa, niin samalla hoituu nuo työllisyysvelvoitteetkin. Kaikille rastatukille on löydyttävä töitä vaikka kitaran näppäilemisellä julkisilla paikoilla. Yhteiskunnan varoilla, tietty.
Pääasiahan on, että oli ehdotus mikä tahansa, niin kokeilu on aina suoritettava "pienillä ihmisillä", joiden ininä ei kuulu vallan kammareihin.

Oheisen artikkeli kuuluu samaan sarjaan kuin pohjoisen linnun , RIEKON, yöpymisriitit talvipakkasella. Tulostus kuopan pohjalle ja sitten kieppi ja lämmintä riittää. Kannatta muistaa, että eräs PP on saavuttanut maailman kuuluisuutta korostamalla tulostuksen merkitystä, ei lämmikkeenä, mutta iloisena tapahtumana, jonka ei kuitenkaan soisi tulevan intohimoksi.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Kalakukko ja 5 vierailijaa