Keinoliha valtaa vatsat, suut, mielet; varokaa huijareita!

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5711
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Keinoliha valtaa vatsat, suut, mielet; varokaa huijareita!

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 26 Tammi 2020 13:43

HS: Päivän lehti 26.1.2020 Joonas Turunen HS Ote uutisesta:

"Analyytikot ennustivat vuoden 2020 kuluttajamarkkinoita: lihan korvikkeiden suosio
lisääntyy entisestään, teknologiayritysten kilpailusta tulee yhä rajumpaa

HS kävi läpi kuluttajatutkijoiden ja markkinointiyritysten ennusteita kuluvan vuoden kansainvälisistä megatrendeistä.

Synteettiset korvikkeet valtaavat elintarvikemarkkinat
Muutos kuluttajien mieltymyksissä näkyy ensi vuonna etenkin elintarvikemarkkinoilla, todetaan useissa vuotta 2020 käsittelevissä arvioissa. Taustalla vaikuttaa entistä kriittisempi suhtautuminen ruokavalion ilmastovaikutuksiin.
Tutkimustiedon perusteella etenkin naudanlihan hiilijalanjälki on suurempi kuin monilla muilla elintarvikkeilla. Siksi kuluttajat ovat entistä halukkaampia etsimään tuotteita, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän.

Brittiläisen Foresight Factory -tutkimusyhtiön mukaan lähivuosina markkinoilla nähdään yhä enemmän synteettisiä elintarvikkeita, jotka korvaavat liha- ja meijerituotteita. Yhtiö julistaakin tuoreimmassa analyysissään, että vuodesta 2020 on tulossa elintarvikemarkkinoilla ”kokeilun vuosi”. Yhtiön tekemän kyselyn mukaan maailmanlaajuisesti 20 prosenttia kuluttajista aikoo lisätä erilaisten lihankorvikkeiden kulutusta tämän vuoden aikana.

Yhdysvalloissa puolestaan 23 prosenttia kuluttajista aikoo vähentää tai lopettaa kokonaan punaisen lihan käytön ruokavaliossaan. Muutos näkyy jo nyt markkinoilla: kasviproteiinipohjaisia pihvejä ja muita elintarvikkeita valmistava yhdysvaltainen Beyond Meat on lyhyessä ajassa moninkertaistanut myyntinsä. Finanssiyhtiö Barclays ennustaa, että markkinan koko voi olla kymmenen vuoden kuluessa runsaat 120 miljardia euroa.

Beyond Meatin kanssa kilpaileva Impossible Foods teki elokuussa näkyvän liikkeen aloittamalla yhteistyön pikaruokaketju Burger Kingin kanssa. Aivan heti eivät keinolihatuotteet korvaa eläinperäisiä hampurilaispihvejä: pikaruokaketju kertoi, että alun kysyntäpiikki kasvishampurilaisille on tasaantunut. Tällä hetkellä jokaista lihatonta Whopperia kohti myydään kymmenen naudanlihalla täytettyä hampurilaista."

Kommentti: Viherpiiperöt valtaavat niin markkinat kuin epävarmat mielemme. Perässähiihtäjiä eli ns. peräkärpäsiä on ollut ja tulee olemaan aina maailman tappiin asti.
Kun eräät "asiantuntijat" sanovat , että VHH:sta ei ole "pitkäaikaistutkimuksia" , niin heillä ei ole kuitenkaan esittää rehuravinnosta tai keinoravinteista sitäkään vähää tutkimustuloksia. Siis omaa voi kehua ja vierasta saa lyödä kuin sitä kuuluisaa vierasta sikaa.

Lopuksi on todettava senaattori Catoa mukaillen, että kaikki lehmät on Suomessa tapettava ja tappo aloitettava sarvipäisistä, koska ovat itsekin "aseistautuneet". Tappotuomio koskee niin lihakarjaa kuin lypsykarjaakin, koska syövät samoja eväitä kuin viherpiiperöt. Näin Suomi pelastaa maailman ilmaston, jota sotkevat tulivuoret ja Australian metsäpalot ja joidenkin Itämeren alueilla toimivat vastuuttomat maat.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

cron