Veganismilla lastansa kiusanneet vapautettiin Ruotsissa, Suomessa VHH oikeuttaa huostaanottoon ja linnatuomioon

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5698
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Veganismilla lastansa kiusanneet vapautettiin Ruotsissa, Suomessa VHH oikeuttaa huostaanottoon ja linnatuomioon

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 05 Helmi 2020 17:41

YLE: ruokajuttuja Ruotsista 5.2. klo 15:55

Lapsensa näännyttämisestä vääränlaisella "vegaaniruoalla" tuomitut vanhemmat vapautettiin Ruotsissa – hovioikeus: todisteet eivät riittäviä
Toisen pariskunnan samanlaisessa tapauksessa saama tuomio on tulossa hovioikeuden käsittelyyn.

Oikein laadittuun vegaaniruokavalioon kuuluu muun muassa palkokasveja, monipuolisesti kasviksia ja maitotuotteita korvaavia kasviperäisiä vaihtoehtoja. Lapsensa aliravituksi näännyttämisestä tuomitut vanhemmat on vapautettu kaikista syytteistä Ruotsissa. Hovioikeus otti tapauksessa täysin käräjäoikeuden tuomiosta poikkeavan kannan, ja katsoi ettei vanhempien ole todistettu aiheuttaneen pojalleen vakavan ruumiinvamman.

Ruotsissa jaettiin viime vuonna kahdessa erillisessä tapauksessa tuomiot vanhemmille, joiden katsottiin aiheuttaneen lapsilleen vakavan ruumiinvamman riittämättömän ravinnon vuoksi. Tapausten taustalla oli lapsille annettu väärin koostettu "vegaaniruoka". Toisessa tapauksista Nackan käräjäoikeus tuomitsi yhden vanhemmista 14 kuukaudeksi vankilaan ja toisen yhdyskuntapalveluun ja valvontaan tämän alhaisen iän vuoksi. Vanhemmat valittivat tuomiosta hovioikeuteen, joka nyt on vapauttanut molemmat.

Svean hovioikeuden mielestä syyttäjä ei kyennyt todistamaan lapsen aliravitsemuksen ja kasvun pysähtymisen johtuneen vanhempien tarjoamasta ravinnosta. Oikeuden mukaan lapsi oli usein kieltäytynyt syömästä ja vanhemmat olivat hakeneet tähän apuakin.
Sekä lääkäri että sosiaalityöntekijä puuttuivat lapsen aliravitsemukseen.
Kun viranomaiset ilmoittivat ottavansa lapsen huostaan, karkasi äiti lapsensa kanssa ja piileskeli viranomaisilta lähes kaksi viikkoa. Hovioikeuden mukaan äiti ei kuitenkaan syyllistynyt rikokseen, sillä lasta ei ollut vielä ehditty sijoittaa.

Svean hovioikeuden tuomiosta uutisoivat muun muassa Ruotsin televisio SVT(siirryt toiseen palveluun) ja sanomalehti Dagens Nyheter(siirryt toiseen palveluun). Toinen samanlainen tapaus johti tuomioon Göteborgissa. Myös viime kesänä Göteborgin käräjäoikeudessa toiselle pariskunnalle vastaavanlaisessa tapauksessa annettu tuomio on tulossa hovioikeuskäsittelyyn. Vanhemmat tuomittiin käräjäoikeudessa vakavan ruumiinvamman tuottamisesta kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Göteborgilaisvanhemmat olivat ruokkineet tytärtään pääasiassa rintamaidolla, riisillä, perunalla, hedelmillä ja kasviksilla. Äiti väitti kuulusteluissa, että ihminen voisi elää pelkästään ilmalla.
Vegaaniruokavaliossa ei käytetä mitään eläinperäisiä raaka-aineita. Oikein koostetussa vegaaniruokavaliossa kuitenkin varmistetaan kaikkien tarvittavien ravintoaineiden saanti ruoasta.

Vegaaniliiton mukaan(siirryt toiseen palveluun) tasapainoiseen ruokavalioon kuuluu muun muassa viljavalmisteita, palkokasveja, kasviksia, marjoja, hedelmiä, sieniä, ravintorasvoja ja erilaisia maitotuotteita korvaavia kasviperäisiä vaihtoehtoja.

Kommentti: Juuri pidetyn Auschwitzin keskitysleirin vapautumisen muistojuhlan myötä kansalaiset näkivät jälleen hienon kuvakoosteen vegaaniruokavalion vaikutuksista. Jos pelkillä perunankuorilla eläminen on ollut lähes mahdotonta, niin myös idotiaan sairastuneiden vanhempien pimahtaneet ajatukset vegaaniravinnosta ovat nykyäänkin lähes Mengelen oppien mukaisia.

Mahdollisimman kaukaa, mahdollisimman kallista, mahdollisimman heikkoravinteista: siinäpä reseptiä kylliksi vaikkapa purjehtien matkustaville.
Mikä hitto panee mielen niin sekaiseksi, että KASSLERkin unohtuu ja kinkustakin kelpaa vain leipäkuori, jos sellaisen saa käsiinsä. No, minun puolestani jokainen täysi-ikäinen saa kiusata itseään, miten lystää. Lapsien kiusaaminen on vallan toisen luokan juttu.

Rintamaito on kuitenkin eläinperäistä ja sisältää tappavaa rasvaa. Valaankin poikasen on todettu lihovan 70 kg/vrk. Ei ole rypsiöljyä tarjolla, ei ruisleipää ja liikuntakaan ei ole tarkoituksenmukaista vedessä lilluttelua. Tappavaa on pikku valaan ruokavalio. Harppuuna japanilaisesta pyyntialuksesta saattaa iskeä milloin tahansa.

Ilmeisimmin erään PP:n haaste 10 ateriakerran soveltamisesta päivässä tarkoittikin juuri tuota rehuateriaa ja idea poimittu tappavan lehmän ruokintahommista, jotka lehmät syövät ja märehtivät koko elämänsä ajan.
Haluaisinpa työnantajien kommentin työpäivän aikana pidetyistä runsaista ruokintatauoista ja työn tuottavuudesta sekä runsaan ruokinnan tuomista "istunnoista". Mahtaisiko Uudenkaupungin autotehtaalla syntyä tulosta moisen hullutuksen levitessä sinne?
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa