Sota se on rokotussotakin

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5695
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Sota se on rokotussotakin

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 06 Helmi 2020 9:35

YLE: Ulkolinja: Rokotussodat

Brittidokumentti selvittää, miten rokotusvastaisuus syntyi ja mihin se perustuu.

Unicefin terveysvalistaja Nizamuddin Ahmed on huolissaan netissä leviävästä materiaalista, joka on lisännyt rokotevastaisuutta Intiassakin.

TV1 torstaina 6.2.2020 klo 22.00 - 22.55, uusinta sunnuntaina 9.2. klo 23.25, Areenassa

Maailman terveysjärjestö varoittaa maailmaa ottamasta askelta taaksepäin. WHO on nimennyt rokotevastaisuuden yhdeksi nykypäivän suurimmista terveysuhista. Länsimaissakin yhä useampi epäilee rokotusten turvallisuutta, vaikka rokottamatta jättäminen uhkaa koko väestöä, sanovat asiantuntijat.

Tuhkarokko tappaa maailmassa yli 100 000 lasta joka vuosi. Esimerkiksi Yhdysvalloissa on todettu toista tuhatta tuhkarokkotapausta. Tauti oli hävitetty maasta, mutta se on palannut, koska kaikki vanhemmat eivät rokotuta lapsiaan. Britanniassa joka 10. lapselta puuttuu täysi rokotussuoja. WHO onkin poistanut maalta tuhkarokkovapaan maan statuksen.

YK:n lastenjärjestön Unicefin terveysvalistaja ja yhteisöpedagogi Nizamuddin Ahmed työskentelee muun muassa Intiassa. Hän on huolissaan netissä leviävästä rokotevastaisesta materiaalista.

”Somessa liikkuu kaikenlaista, kuten rokotevastaisia viestejä, joissa rokotteita väitetään salaliitoksi. Ihmiset näkevät rokotteita koskevia valheita. Suurin osa aineistosta, jota olemme nähneet sosiaalisessa mediassa, on peräisin Intian ulkopuolelta.”

Miten rokotusvastaisuus syntyi ja mihin se perustuu?

Brittiläinen dokumentti Rokotussodat kysyy, onko rokotusvastaisuudessa kyse enää tieteestä vai jostain aivan muusta. Miksi ja miten rokotevastarinta nousee juuri nyt? Miksi se nousee samoilla alueilla populismin kanssa? Mitä rokotekriittisten kysymysten ytimeen kätkeytyy?

This World: Conspiracy Files, Vaccine Wars. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia, 2019.

Kommentti: On varmasti kyse kiihkoilijoiden lietsomasta kauhuskenaariosta. On myös kyse julkisen vallan väärästä uskosta rokotuksen hyöty/haittaarvioista. Narkolepsiahan keksittiin sikaflunssarokotteen myötä. Samaan rokotteeseen liittyi myös eräitä arveluttavia juttuja, kuten kansansairauskonttorin saama "tutkimusapuraha"(6 milj. €) ja saman viraston tilaama rokotuserä (37 milj.€) lahjoituksen antajalta.

Suomessa rokotusvastaisuus onkin keskittynyt joihinkin Pohjois-Pohjanmaan kuntiin , joissa vallitsee vahva rukouksen voimaan uskominen, jopa pedofiliastakin saattaa parantua veljien rukoilulla.
Kusipäisyys lienee joissain yhteyksissä yhdistettävissä toimien haittavaikutuksiin. Korruptio-sanaa ei tietenkään sovi käyttää Suomea koskevissa uutisissa.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa