Uskomattomia tarinoita aivopesusta

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5711
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Uskomattomia tarinoita aivopesusta

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 06 Maalis 2020 10:50

HS: Päivän Lehti 6.3. 2020 HS 50 vuotta sitten 1970

Praha aikoo jakaa mitalit miehittäjille

TSHEKKOSLOVAKIA suunnittelee mitalien myöntämistä neuvostoliittolaisille ja muille Varsovan liiton yksiköille, jotka miehittivät maan elokuussa 1968. Tshekkoslovakian parlamentin puhemiehistö teki keskiviikkona yksimielisen päätöksen mitalin lyöttämisestä ”aseveljeyden lujittamiseksi”.

Mitalilla palkitaan Varsovan liiton yksiköitä ja yksityisiä kansalaisia, jotka ovat osoittaneet erityisiä ansioita blokin sisäisen yhteistyön kehittämisessä. – –
Mitalien luovutuksen tarkoituksena on osoittaa, miten Tshekkoslovakia ”arvostaa sitä kansainvälistä apua, jota maa sai elokuussa 1968” viideltä Varsovan liiton maalta, sanoi Martin Dzur.

Kommentti: Uutisesta innostuttiin laajalti Suomessa ja niinpä potkaistiin käyntiin PK-Projekti. Nyt meillä on kohta ollut käynnissä ennennäkemätön lihavuusepidemia, jonka vaikutukset ovat huikeasti suurempia kuin milloinkaan tulevaisuudessa oleva CORONA-viruspelottelu.

Onneksi meillä on jotain sellaista, mitä missään muualla maailmassa ei ole. RUISLEIPÄ ja RYPSIÖLJY ja maailman parhaat juoksentelijat kuten Paavo Nurmi ja Lasse Viren ja hiihtäjissä Siiri Rantanen.
Ilman Pekka Tiilikaisen ja Paavo Noposen isänmaallispaatoksellisia selostuksia istuisimme vielä puiden oksilla ihmetellen tuoreiden oksien pettukuitujen herkullisuutta.

Pikku uutisessa ei mainittu suomalaisten osuutta mitalisadosta, sillä olihan Suomessa eräät innostuneita "veljesavun" saatavuudesta. Jopa ministeri Eino Uusitalo ehdotti innoissaan yhteisien sotilasharjoitusten järjestämistä Neuvostoliiton rauhanjoukkojen kanssa, mutta ongelmana oli se, miten saada rauhanjoukot pois maasta harjoitusten jälkeen. Mitaleilla sekin ongelma olisi ratkennut.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija