Miten ihmeessä vegaanit saavat suuresti äänensä kuuluville?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6111
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Miten ihmeessä vegaanit saavat suuresti äänensä kuuluville?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 09 Tammi 2021 8:59

Maaseudun Tulevaisuus: Ruoka 9.1. 2021 klo 04:00 Maija Ala-Siurua

Lihantuottajat kimmastuivat vegaanijärjestölle
– lihaton tammikuu vain temppu napata huomio suuremmilta ruokaongelmilta


Isossa-Britanniassa lihantuottajat ovat laittaneet noin 1,7 miljoonaa euroa televisiokampanjaan vakuuttaakseen ihmisille, että liha ja maito ovat osa tasapainoista ruokavaliota. Suomessa eläinsuojelujärjestö Oikeutta eläimille -järjestön Vegaanihaaste kannustaa kokeilemaan kasvisruokaa tammikuun ajan.

Lihantuottajat Isossa-Britanniassa ovat hermostuneet Veganuary eli vegaanitammikuun järjestäjille, kertoo Farmers Weekly. Veguanary-järjestö kannustaa ihmisiä siirtymään kasvispohjaiseen ruokavalioon. Näin voi suojella ympäristöä, estää eläinten kärsimyksiä ja parantaa omaa terveyttään, järjestö kertoo verkkosivuillaan.
Lihantuottajat kannustavat kuluttajia olemaan kokeilematta vegaanitammikuuta. Sanojensa vakuudeksi tuottajat ovat maksaneet noin 1,7 miljoonaa euroa televisiokampanjasta, jonka avulla ihmisiä innostetaan jatkamaan liha- ja maitotuotteiden syömistä osana tasapainoista ruokavaliota.

Naudan- ja viljantuottaja Joe Stanley kutsuu Veguanary-kuukautta tempuksi, joka vie huomion ruokavaliota koskevista suurista ongelmista kuten kasvihuonekaasupäästöistä. Niitä voidaan Stanleyn mielestä vähentää syömällä muun ruuan lisäksi kestävästi tuotettua paikallista lihaa. Sky News-verkkosivusten haastattelema Stanley pitää tilaansa Leicestershiressä. Verkkosivuillaan Veguanary-järjestö kertoo saaneensa vuodesta 2014 lähtien yli miljoona ihmistä 192 maassa kokeilemaan tammikuun ajan vegaaniruokaa. Tänä vuonna mukana on runsas 400 000 ihmistä
Suomessa eläinsuojelujärjestö Oikeutta eläimille -järjestö on organisoinut Vegaanihaasteen, joka Veganuaryn tavoin kannustaa syömään kasvisruokaa tammikuun ajan.

Farmers Weekly Livestock sector fights back against Veganuary
Sky News:Veganuary is 'just a gimmick and casting British industry to the wall', farmers warn

Lue myös:- Eläinsuojelujärjestön vegaanihaasteen ottanut vastaan lähes 20 000 ihmistä – mukana tunnettuja artisteja, näyttelijöitä ja urheilijoita

Kommentti: Propaganda voidaan naamioida informatiiviseksi tiedottamiseksi. Taannoin oli vallan mahdoton höyry päällä hyönteisten syömisen autuus. Mihin katosivat kaikki miljoonat hyönteissyöjät, jotka riistivät linnuilta lajityypillisen ravinnon? Tässäkin tapauksessa Suomi olisi ollut MAAILMAN PELASTAJA kuten lehmien tappamisessakin on kyse. Hölynpölyä vailla faktapohjaa kuten sähköpotkulauta-ajelukin.

Tuntuu varsin merkilliseltä, että media ottaa onkeensa näitten vegaanivouhkien hörhöilyt. Faktapohjainen ruokavalio ei sitten saakaan palstatilaa ja media-aikaa, kun hörhöt täyttävät niille annetun ajan ja tilan. Toinen merkillisyys on, että ns. "asiantuntijana" ovat aina samat henkilöt, joiden aivot lienevät SURFilla pestyt, tai ainakin rahalla voidellut.

Olen kyttäillyt kinkkujen ale-hintoja, jos sattuisi silmään edullisia tarjouksia. Näyttää olevan tarjolla vain hirmu suuria kinkkuja, joiden mahtuminen uuniin on kyseenalaista. Parhaimmillaan kinkun saa alle puoleen makkaran hinnasta. Miksi siis ostaa jauhoja, kun ehtaa tavaraa saa halvemmalla?

Täällä Suomessa vallitsee nyt talvikeli, jos joku on pannut merkille. Vihannekset ovat tuontitavaraa tai hyvin kalliilla kasvihuoneissa keinolämmityksellä tuotetut. Lentorahti ei saastuta ilmaa, jos kyydissä on vihanneksia. Köyhien lomailu se vasta paha juttu onkin. Se on sitä vihreää viisautta, jonka kansantaloudellinen laskenta ei kestä päivänvaloa, saati sähkövaloa. Viherpiiperöitten ajatus kulkee jotenkin valtamerentakaisen johtajan linjoilla...
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa